RamKokusuSeven 36

Üstün
Makaleler
1
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, aslında bu konuyu açmıştım çok önceden ama biraz daha detaylandırmak istiyorum. Bu sefer dersten kaçmak için değil, tam aksine derse ulaşmak için yazıyorum. Artık daha kötü o günlerden sanki; yani kitabı alamıyorum. Aslında başka birisi alıyor, annem parasını veriyor diyeceksiniz "Alıyorsun işte?" ama bakın annemin alamama sebebi, annemin kartı yüzünden internetten alışveriş yapamıyor ve yaşadığım yerde yakında bir kırtasiye yok. Tek bu değil, ailem o kadar iyi değil para konusunda; annem hep "Off, ne yapacağım ben?" diyor. Üstüne arkadaşlarımın istediklerini almasını izliyorum. Dershane veya özel derse gidemiyorum, zaten dershane umurumda değil, dershaneleri sevmem ama özel ders? İşte burada bitiyor; bu sistemde bir yerden yardım almadan kazanmak ya da 490-500 almak, LGS gibi bir sınavdan sorusunu akıllara getiriyor. Üzülüyorum, neden 3 ayda birkaç oyun çıkaramadım, en azından yapmış olurdum diyorum. Hala önümde vakit var ama yapabilir miyim? Evet, yapılabilir fakat biraz gerçek olmak gerekiyor; o oyuna bir bütçem yok. Hayatımın en kötü yıllarından biri, hatta en kötü yılı diyebilirim. Ne yapmalıyım bilmiyorum, lütfen bana bir öneri sunun.

Nasıl bu kadar fazla birbirinden ayrı konuya değindin garip, fakat ilgimi çeken bir yeri aydınlatacağım.

bu sistemde bir yerden yardım almadan kazanmak ya da 490-500 almak, LGS gibi bir sınavdan sorusunu akıllara getiriyor. Üzülüyorum, neden 3 ayda birkaç oyun çıkaramadım, en azından yapmış olurdum diyorum. Hala önümde vakit var ama yapabilir miyim?
Tam puan yapan herkes özel ders falan almıyor bazıları hiç bir destek almadan sadece kendi çabalarıyla çalışarak yapıyor bahanelerin arkasına sığınma senin ders çalışmaktan başka çaren yok. 3 ayda oyun çıkarmak ne alaka senin bu sene tek yapman gereken ders çalışmak oyun bilgisayar falan unut onları bu sene dostum. Bu işin şakası yok "daha çok var amaan çalışırım" dersin bir bakarsın sabah 9.30 da hafif kahvaltı veya boş mide ile o sıraya oturup gözetmenleri dinlersin.

Nasıl bu kadar fazla birbirinden ayrı konuya değindin garip, fakat ilgimi çeken bir yeri aydınlatacağım.

Tam puan yapan herkes özel ders falan almıyor bazıları hiç bir destek almadan sadece kendi çabalarıyla çalışarak yapıyor bahanelerin arkasına sığınma senin ders çalışmaktan başka çaren yok. 3 ayda oyun çıkarmak ne alaka senin bu sene tek yapman gereken ders çalışmak oyun bilgisayar falan unut onları bu sene dostum. Bu işin şakası yok "daha çok var amaan çalışırım" dersin bir bakarsın sabah 7.30 da hafif kahvaltı veya boş mide ile o sıraya oturup gözetmenleri dinlersin.
İnsan çok şey yaşayınca valla çok konuya değiniyor. Yani ben hiç çevremde görmedim derece yapan özel ders almadan. Hiç derece yapanda görmedim.

İnsan çok şey yaşayınca valla çok konuya değiniyor. Yani ben hiç çevremde görmedim derece yapan özel ders almadan. Hiç derece yapanda görmedim.
Görmek zorunda değilsin zaten yapma eğiliminde bulmak zorundasın. Kimse yapmadı diye bende yapamam diye bir şey yok. Bu bir seneyi ders çalışmaya adaman lazım 1 sene bile değil daha da az bir süre.

Kimsenin hayatı çok yerinde veya dört dörtlük değil; dışarıda gördüğün sadece kitabın görünen yüzü, fake hayatlar.
Konumuza gelelim; kitap bütçesini çıkarıp YouTube'dan gerekli kaynakları bulup başlaman lazım.

Görmek zorunda değilsin zaten yapma eğiliminde bulmak zorundasın. Kimse yapmadı diye bende yapamam diye bir şey yok. Bu bir seneyi ders çalışmaya adaman lazım 1 sene bile değil daha da az bir süre.
Demem lazım olay LGS değil ve korkmuyorum. Hiç bir şey yapmıyorum, hiç bir olimpiyata gitmiyorum, bir sosyallik veya bir yarışma.

Demem lazım olay LGS değil ve korkmuyorum. Hiç bir şey yapmıyorum, hiç bir olimpiyata gitmiyorum, bir sosyallik veya bir yarışma.
Sosyalde insanlarla konuşuyorsun ve zamanını burada geçirerek kısmen bir sosyallikte bulunuyorsun. Sınav öğrencisisin sen maraton koşucusu falan değilsin yarışmayla bir alakan olamaz bu sene. Otur, dersini çalış. Daha da fazla düşünüp durma daha da derinlere batarsın.

Sosyalde insanlarla konuşuyorsun ve zamanını burada geçirerek kısmen bir sosyallikte bulunuyorsun. Sınav öğrencisisin sen maraton koşucusu falan değilsin yarışmayla bir alakan olamaz bu sene. Otur, dersini çalış. Daha da fazla düşünüp durma daha da derinlere batarsın.
Sosyal derken burası değil gerçek dünya. Artık ders konuşmak istemiyorum günde saatlerce ders çalışıyorum bazen gözlerim kapanıyor. Ders artık zevk vermeye başladı zaten nasıl oldu bilmiyorum ben nefret ederdim.

Sosyal derken burası değil gerçek dünya. Artık ders konuşmak istemiyorum günde saatlerce ders çalışıyorum bazen gözlerim kapanıyor. Ders artık zevk vermeye başladı zaten nasıl oldu bilmiyorum ben nefret ederdim.
Her gün senin mesajını, konunu görüyorum saatlerce dediğin her dakikayı saat mi sayıyorsun? Her insanın illa bir sıkıntısı vardır kimse hayatı dört dörtlük yaşamıyor çözümü olmayan sıkıntıları çözerek zaman harcamak yerine hayatını ona göre şekillendiriyor.

Vay be... Ben zamanında hem çalışıyor hem okuyordum. Üstüne köyde bahçe işleriyle uğraşıyor, bir yandan da meslek edinmeye çalışıyordum. Kolay değildi ama bir şekilde bugünlere geldik. Hayat bazen insanı zorluyor ama sonunda herkes emek verdiği yere varıyor. Sen de kendini fazla yıpratma, zamanı gelince her şey yerine oturur.