Bence bunların arasında hepsini doğrudan etkileyen ve en önemli husus ise maddi anlam.
Bireyin kaynaklara erişiminin kısıtlanması veya belirli kişilerin kaynakları kontrol etmesi her şeye sebep olabilir.

Bence bunların arasında hepsini doğrudan etkileyen ve en önemli husus ise maddi anlam.
Bireyin kaynaklara erişiminin kısıtlanması veya belirli kişilerin kaynakları kontrol etmesi her şeye sebep olabilir.
Hepsi birbirini etkileyebilir. Maddi anlam en önemli demek hatalı olur. Çünkü o zaman dünyevi kazancı olmayanın anlamsızlıktan depresyona girmesi, kendini atması lazım tabiri caizse.

En önemlisi ilahi teslim. İslam inancına göre yazıyorum, kötünün de Allah'tan geldiğini bilmek kişide sabır dinamiğini yeşertiyor. Bu yüzden dünyevi açıdan kötü bir hayatı olsa bile Allah'a teslimiyetten yaşamını sürdürüyor.

Bu dediklerim tanrısız bir hayatın anlamsız olduğu ve yaşanmaya değer olmadığı görüşü bağlamındadır.

İslam inancına göre yazıyorum, kötünün de Allah'tan geldiğini bilmek kişide sabır dinamiğini yeşertiyor. Bu yüzden dünyevi açıdan kötü bir hayatı olsa bile Allah'a teslimiyetten yaşamını sürdürüyor.

Yalnız, teslimiyet tanrıya; insani boyutta hak peşinde olunmalı. Neye karşı sabır gösterilmektedir? "Mazlum, sabır göstersin" demez ki "mazlumlar, zalimlere karşı savaşabilir" der. Tabii kim mazlum? Kim zalim?

Unsurlar birbiri ile ilişkilendirilip ortak bir payda geliştirilebiliyor.

Son düzenleme:
Hepsi birbirini etkileyebilir. Maddi anlam en önemli demek hatalı olur. Çünkü o zaman dünyevi kazancı olmayanın anlamsızlıktan depresyona girmesi, kendini atması lazım tabiri caizse.
Dâhâ çok kaynak olmadan hiçbir şey mümkün olmaz.
En önemlisi ilahi teslim. İslam inancına göre yazıyorum, kötünün de Allah'tan geldiğini bilmek kişide sabır dinamiğini yeşertiyor. Bu yüzden dünyevi açıdan kötü bir hayatı olsa bile Allah'a teslimiyetten yaşamını sürdürüyor.
"Kötü" durumu insandan kaynaklanır ve doğrudan veya aracılarla insanlar kötüye maruz kalır.
Sabır öğretisi insanların kalbindeki öfkeyi bastırmaktan ve haklarını aramamayı pekiştirmesi durumundan fazlası değil.
Bu dediklerim tanrısız bir hayatın anlamsız olduğu ve yaşanmaya değer olmadığı görüşü bağlamındadır.
Hayatı yaşamaya değer kılan şeyin tanrıya ibadet etmek olduğu doğru bir yargı değildir. Hayatı yaşamaya değer kılacak, parmakla sayılamayacak kadar sebep mevcut.

Saçma sapan bir sınıflandırma. Acınası bir bakış açısı. İnanın inancınız sizi yarı yolda bırakana kadar. Güvenin size ihanet edilene kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma sapan bir sınıflandırma. Acınası bir bakış açısı. İnanın inancınız sizi yarı yolda bırakana kadar. Güvenin size ihanet edilene kadar.

Örnekte görüldüğü üzere; konu, "hayatın insan tarafından anlamlandırılma şekilleri" olmasına rağmen, bunlar hakkındaki nedenlerden ya da ilişkilerden bahsetmeyip, basit taraflılığın getirdiği ve karşıyı topyekun yoksayan çıkışlar da mevcut.

Son düzenleme:
Yalnız, teslimiyet tanrıya; insani boyutta hak peşinde olunmalı. Neye karşı sabır gösterilmektedir? "Mazlum, sabır göstersin" demez ki "mazlumlar, zalimlere karşı savaşabilir" der. Tabii kim mazlum? Kim zalim?

Unsurlar birbiri ile ilişkilendirilip ortak bir payda geliştirilebiliyor.
Burada zalim mazlum kelimelerine göre konuşmadım. Adamın bireysel sorunları olabilir, mental sorunlar. İçinde bulunduğu durum prestij açısından düşük olabilir, çöpçü olabilir. Burada sabır devreye giriyor ve kişinin inancı, teslimiyeti onu hayata bağlıyor.

Örnekte görüldüğü üzere; konu, "hayatın insan tarafından anlamlandırılma şekilleri" olmasına rağmen, bunlar hakkındaki nedenlerden ya da ilişkilerden bahsetmeyip, basit taraflılığın getirdiği ve karşıyı topyekun yoksayan çıkışlar da mevcut.
Konuyu kısa tuttum. Kişinin kendi düşüncesine bıraktım. Zira açarsam iyice açılır. Gerek duymadım. Karşıyı yok saymam konusunda, evet, yok sayabilirim. Zira kendi inancımın mutlak gerçek olduğuna inanıyorsam bu pencereden bakmam hatalı olmaz.

@ZCPS21, sabır öfkeyi bastırmaktan daha kapsamlı bir şeydir. Zira sabretmek ve şükretmek Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT)'ın temelinde olan bir şeydir ve gavur yapınca pek farklı olan bir şey değildir diye düşünüyorum. :)

Sabır, öfkeyi bastırmak değil kontrol altında tutmaktır. Öfke bir yerde doğal bir duygu olsa da yıkıcı şekilde ifade edilmemesi yerinde olandır.

Diğer bir konu sabır hak aramamak demek değildir. Kişi hak arayabilir.

Tanrısız yaşama gelince orada ben yokum. Hiç uğruna bunları niye yaşayayım?

Son düzenleme: