aytg35 1

Gelişen
Merhaba,

Hepsiburada üzerinden satın aldığım ekran kartıyla ilgili ciddi bir mağduriyet yaşıyorum. Ürünle ilgili RMA raporu mevcut olmasına rağmen değişim/iade süreci hâlâ sonuçlandırılmadı ve işlem gereksiz şekilde uzatılıyor.

Üstelik bu süreç devam ederken ekran kartı fiyatlarında ciddi artış yaşandı. Sürecin bu kadar uzaması beni doğrudan maddi olarak mağdur ediyor.

RMA raporu hazırlanmış ve ürünün durumu belgelenmiş olmasına rağmen hâlâ neden işlemin sonuçlandırılmadığını anlamıyorum. Sürecin uzaması nedeniyle aynı ürünü veya muadilini tekrar satın almak istediğimde çok daha yüksek bir fiyatla karşılaşıyorum.

Müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerde de net ve tatmin edici bir çözüm sunulmadı. ürünün arızalı olduğunun RMA raporuyla belgelenmiş olmasına rağmen neden değişim/iade işleminin bekletildiğini öğrenmek istiyorum.

Benzer bir durum yaşayan varsa nasıl sonuçlandırdığını paylaşabilir mi? Özellikle ekran kartı fiyatlarının yükselmesi nedeniyle oluşan fiyat farkı konusunda nasıl bir yol izlenebileceğini bilenlerin tavsiyelerini bekliyorum.

Süreçte yaşanan gelişmeleri de konu altında paylaşacağım.

İade etmek yerine yetkili servis sürecine sokup kendileri de paralarını çıkarmaya çalışıyorlar tüketici heyetine bildireceğini söyle cevap verirler. Kaç gün sonra iade/değişim talebinde bulundunuz?

İade etmek yerine yetkili servis sürecine sokup kendileri de paralarını çıkarmaya çalışıyorlar tüketici heyetine bildireceğini söyle cevap verirler. Kaç gün sonra iade/değişim talebinde bulundunuz?

RMA raporu 26 Ağustos tarihinde elime ulaştı ve direkt arayıp talep oluşturdum. Oluşturulan talebede değişim istediğimi mesaj olarak belirttim. Bugün kendilerini aradığımda THH'ye başvuracağımı söyledim Şikayetvar sitesinden şikayet oluşturdum. Mesaj olarak da talebe ekledim fakat herhangi bir dönüşte bulunmadılar.

Marka model nedir? Şu an aynı ürün satışta var mı mesela? Siz kaça aldınız şu an fiyatı nedir?

Şu an aynı ürünün piyasada bulunacağını sanmıyorum. Ürünüm Sapphire 7800 XT Nitro+ modeli bir ekran kartı. Aldığım fiyat 22.299 TL. Süreci bu kadar uzatmayıp iade vermiş olsalardı benim için durum yine iyi diyebilirdim. Fakat bu süreçte araştırdığım ekran kartı modellerine bugün itibarıyla güzel bir zam geldi ve bu yüzden istemsiz mağduriyet yaşadım.

Şu an aynı ürünün piyasada bulunacağını sanmıyorum ürünüm Sapphire 7800XT Nitro+ modeli bir ekran kartı. Aldığım fiyat 22.299TL

Sanırım muadili konusunda derin düşünceye girmiş olabilirler. Şimdi bir üstü ne versek diye?

Şu an 7000 serisi yok. Vereceği 9000 serisi bir kart olmalı

9060 verse %10-15 geride bir kart. Bana göre nesil üst de olsa muadil ya da 1 üstü açısından değerlendirilirse 9070 vermesi lazım en düşük.

Bunu vermeyip de para iadesi yaparız derler mi bilmiyorum ama kabul edip etmemek sizin elinizde. Sonuçta bu seçimin tüketiciye kalan bir şey. Eğer öyle olursa THH'ye gider kabul etmezseniz.

Sanırım muadili konusunda derin düşünceye girmiş olabilirler. Şimdi bir üstü ne versek diye?

Şu an 7000 serisi yok. Vereceği 9000 serisi bir kart olmalı.

9060 verse %10-15 geride bir kart. Bana göre nesil üst de olsa muadil ya da 1 üstü açısından değerlendirilirse 9070 vermesi lazım en düşük.

Bunu vermeyip de para iadesi yaparız derler mi bilmiyorum ama kabul edip etmemek sizin elinizde. Sonuçta bu seçimin tüketiciye kalan bir şey. Eğer öyle olursa THH'ye gider kabul etmezseniz.

Bu tarihe kadar bekletmeseler iadeyi kabul edebilirdim. 3 iş günü içerisinde dönüş yapmış olsalardı alacağım ekran kartının fiyatı bütçeme uygun bir seviyedeydi fakat dün 42K olan kart bugün 49K seviyesine yükselmiş durumda. O yüzden sanırım biraz uğraştırıcı bir yola gireceğim.