mstfhll

Uzman
Yer
Adana
Merhaba arkadaşlar,

Techolay’da @Recep Baltaş beyin videolarından gördüm ve ben de Hepsiburada ve Dreame’den nasıl kazık yediğimi anlatmak istedim. Belki yol bilen varsa bana da akıl verir.

Bu sene evlenme münasebetiyle Hepsiburada üzerinden, satıcısı da Hepsiburada olan bir robot süpürge almıştım. Bunu özellikle seçtim ki bir sorun olursa Hepsiburada güvenilirdir diye, ama öyle değilmiş. Robot süpürgeyi 2023 Aralık’ta aldım ve Nisan ayında evime taşınınca kullanmaya başladım. Daha 1 ay bile kullanmadan, bir gün eve geldiğimde sol tekerinin havada olduğunu ve salonun ortasında takıldığını gördüm. Evimde halı yok, o yüzden halıya falan da takılmamıştı. Hemen Hepsiburada üzerinden kayıt oluşturup garantiye gönderdim. Hepsiburada bana bir Aras Kargo kodu gönderdi ve onunla teslim ettim.

Asıl olaylar burada başlıyor.

4 Haziran itibariyle ürün servise teslim edildi, sorun yoktu. Ben de “yapılıyordur” diye düşündüm. Araya bayram girdi, iki hafta geçti. Müşteri hizmetlerini aradım, cevap yok. Biraz daha zaman geçti, tekrar aradım, kayıt açıldı ama yine dönüş yapılmadı.

Ve o mübarek güne geldik: 8 Temmuz.
Tam olarak 20 iş günü 7 Temmuz’da sona ermişti. Hepsiburada 8 Temmuz’da sistemde "ürün onarılamadı" şeklinde kayıt oluşturdu (belki otomatikti, bilmiyorum). "Ürün kargolanacak" dediler, ancak ortada ürün yok. Bugün itibarıyla tam 17 gün geçti. Muhtemelen yarın da dönüş olmayacak, araya hafta sonu girecek, süreç uzadıkça uzayacak.

Bu süre içinde Hepsiburada’yı tam 14 kez aramışım. Defalarca kayıt açıldı. İşin komik ve acınası tarafı, müşteri hizmetleri hiçbir şey bilmiyor. Karşınızda cevapsız kalıyorlar. Diyorum ki zaten mağdur ettiniz, bari yenisini yollayın; o da yok. Kardeşim, tamir edemediğiniz ürünü gönderin diyorum, o da ortada yok.

Yani anlayacağınız, kurumsallığına güvendiğiniz Hepsiburada hiçbir şey yapamıyor. Bu arada CİMER’den ve Tüketici Hakem Heyeti’nden de başvurularımı yaptım. Ancak ne zaman sonuçlanır bilemem. Bu sürede robotsuz kalmak ve parasını ödediğim ürünün bana teslim edilmemesi de cabası.

Demem o ki, Hepsiburada’dan, özellikle kendi sattığı ürünlerden uzak durun.
Daha garantiye gönderilen ürüne bile sahip çıkamıyorlar. Keşke Amazon’dan alsaydım diyorum şimdi.

Benzer bir durumu yaşayan veya yol gösterebilecek biri varsa, lütfen yardımcı olsun. Ben de ona göre hareket edeyim.

hepsibas.webp

WhatsApp Görsel 2025-07-08 saat 14.40.23_654c05f5.webp

WhatsApp Görsel 2025-07-08 saat 14.40.24_25392273.webp

WhatsApp Görsel 2025-07-25 saat 02.35.41_215ff313.webp

WhatsApp Görsel 2025-07-25 saat 02.35.41_1176dca0.webp

WhatsApp Görsel 2025-07-25 saat 02.35.41_a1f3704e.webp

WhatsApp Görsel 2025-07-25 saat 02.35.42_82570a03.webp

WhatsApp Görsel 2025-07-25 saat 02.35.42_fdf91081.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Son mesajın cevabını merak ettim 😅
Klasik mesaj gönderiyorlar başka cevap yok, işin komik tarafı bi kaç müşteri temsilcisi arasında dolanıp duruyor dosya. Muhtelemen ofiste gülerek birbirlerine fırlatıyorlar 😂
Cozumu THH.

Yaptım hocam elbette sonuçlanır ama burada asıl mesele bu süre zarfında robot süpürgesiz kaldım. 180 metrekare evde yaşıyorum. Eşimde bende çalıştığımız için robot süpürgenin sadece süpürmesi bile işlerimizi o kadar kolaylaştırıyordu ki şuanda o bozuldu diye hanım elime süpürgeyi veriyor bana süpürdütüyor 😂

Klasik mesaj gönderiyorlar başka cevap yok, işin komik tarafı birkaç müşteri temsilcisi arasında dolanıp duruyor dosya. Muhtelemen ofiste gülerek birbirlerine fırlatıyorlar 😂

Yaptım hocam elbette sonuçlanır ama burada asıl mesele bu süre zarfında robot süpürgesiz kaldım. 180 metrekare evde yaşıyorum. Eşimde bende çalıştığımız için robot süpürgenin sadece süpürmesi bile işlerimizi o kadar kolaylaştırıyordu ki şu anda o bozuldu diye hanım elime süpürgeyi veriyor bana süpürdütüyor 😂

Ben her gun bir odayi supuruyorum. Haftada 2 defa donuyorum evi, tertemiz oluyor. Her gun 5 dakikami aliyor sadece. 😺😅

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Süpürgenin akıbeti belli mi yoksa kayıp mı olmuş bu süreçte?
mesajınızı yeni gördüm. Hala belirsiz, kayıp mı oldu yoksa serviste mi bilmiyoruz. Bilmiyoruz diyorum çünkü hepsiburada da bilmiyor :) Foruma konuyu yazdıktan sonra hepsiburada'yı 4 kez daha aradım, maalesef sonuç yok. Dedektif gibi davranıp teslim ettiğim kargodan nereye gittiğini dahi bulmaya çalıştım. Servise ulaşmış görünüyor. Servisi aradığımda ise öyle bir cihazın olmadığını hatta kendilerinin o kargoyla çalışmadıklarını, zaten onlara gelse bile hepsiburada sisteminde olacağını söylüyorlar. Bütün bunlar bir yana resmi tamir süresi dolalı bugün itibari ile 22 gün oldu. 2 ay önce tam bugün cihaz ellerimden gitmişti :) Benim ise en çok kızdığım ve zoruma giden konu ise hepsiburada'nın defalarca kez (belki 20) kayıt açmasına rağmen bir kez bile aramamış ve hiçbir şey olmamış gibi davranması oldu. Nasıl sonuçlanacak bilmiyorum ancak bu süre içerisinde hepsiburada alışverişlerimi askıya aldım. Büyük hayal kırıklığı oldu

Hepsiburada yeniden aynı ürünü göndererek sorunu çözdü. Tüketici hakem heyeti hala çözülmedi olarak görünüyor ancak hepsiburada erken davrandı ve ürünün yenisini gönderdi. 2 aylık mağduriyet içinde 250 tl lik bi kupon verdiler. Süpürgeme yeniden kavuşmanın sevinci ve heyecanı ile rahatça uyuyabilirim. Bu süre içerisinde her gün evi bana süpürdürten eşim yüzünden Philips 8000 Aqua Trio ile aramızda ufak bi gerginlik oluşmuştu. Robot Süpürgenin gelmesi ile birlikte bu sorunun da çözülmesini ve Philips ile aramızda ki buzların erimesini umut ediyorum.