KeremKutayK

Uzman
Evet arkadaşlar sorum bu. Örneğin yaşlı bakımı var ve puanlara bakarsak kötü bölüm. Ama DGS ile geçiş mümkün hemşireliğe. Hangi bölüm olsun fark etmez, geçiş yapılabilen herhangi bir bölümü seçip DGS'ye hazırlanmam mantıklı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer mezuna kalabilme şansınız varsa mezuna bırakıp Hemşirelik bölümüne yetişecek kadar çalışın derim. DGS iyi hoş gözüküyor olabilir fakat bölümden mezun olma gerekçesi, kontenjan azlığı ve doğal olarak kendinizi biraz kasıp çalışma gereksinimi de eklenince girilecek uğraş değil bence.

Eğer mezuna kalabilme şansınız varsa mezuna bırakıp hemşirelik bölümüne yetişecek kadar çalışın derim. DGS iyi hoş gözüküyor olabilir fakat bölümden mezun olma gerekçesi, kontenjan azlığı ve doğal olarak kendinizi biraz kasıp çalışma gereksinimi de eklenince girilecek uğraş değil bence.

Zaten 1 senem gittim bölüm seçtim onda da mutsuzum daha fazla uğraşmak istemiyorum. OBP kırıldı bir de. Daha fazla şansımı zorlamak istemiyorum.

Zaten 1 senem gittim bölüm seçtim onda da mutsuzum daha fazla uğraşmak istemiyorum. OBP kırıldı bir de. Daha fazla şansımı zorlamak istemiyorum.

Bizzat deneyim ettiğim için bu öneride bulunuyorum yanlış anlaşılmasın. Ben mezun senemde ön lisans bölümü seçmiş biriyim düşün, yılın sonuna doğru bu seçimin pek mantıklı olmadığını fark ettim ve bıraktım bölümümü. Okunulacaksa düzgün ve oturaklı bir bölüm okunmalı diye düşünüyorum. DGS bel bağlanacak bir sınav değil, kontenjan azlığından dolayı derece yapmanı istiyor illa ki. Dediğim gibi eğer mezuna bırakma şansın varsa ve ailen de bunu problem etmiyorsa toparlanıp bir şans daha tanıyabilirsin kendine. Hiçbir yere geç kaldığın yok sadece yolun farklı.

Bizzat deneyim ettiğim için bu öneride bulunuyorum yanlış anlaşılmasın. Ben mezun senemde ön lisans bölümü seçmiş biriyim düşün, yılın sonuna doğru bu seçimin pek mantıklı olmadığını fark ettim ve bıraktım bölümümü. Okunulacaksa düzgün ve oturaklı bir bölüm okunmalı diye düşünüyorum. DGS bel bağlanacak bir sınav değil, kontenjan azlığından dolayı derece yapmanı istiyor illaki. Dediğim gibi eğer mezuna bırakma şansın varsa ve ailen de bunu problem etmiyorsa toparlanıp bir şans daha tanıyabilirsin kendine. Hiçbir yere geç kaldığın yok sadece yolun farklı.

Ailem katiyen okulu dondurup devam etmemi kabul etmiyor diyorlar ki okuyacaksın hazırlanacaksın ben dönem içinde 11 farklı derse çalışırken nasıl YKS'ye vakit ayırayım? Bu yüzden bir tık mecburi bir tercih. Benim için bana göre en doğru yol bu yol.

Anlıyorum. O zaman yolun açık olsun hocam, gerekli şartlar sağlanmadığı sürece zaten tekrar çalışamazsın sonuçta aile bu konuda önemli bir faktör. Umarım her şey gönlünce olur.

Anlıyorum. O zaman yolun açık olsun hocam, gerekli şartlar sağlanmadığı sürece zaten tekrar çalışamazsın sonuçta aile bu konuda önemli bir faktör. Umarım her şey gönlünce olur.

Ben ayrıca azimli bir öğrenci değilim sabit şeylere sürekli çalışamıyorum kısacası kendime AYT de güvenmiyorum gireceğim ama ben zaten ilk dönemden sebebiyet TYT'ye hazırlanamadım anca bitti TYT AYT'ye zaman kalmadı.

Evet arkadaşlar sorum bu. Örneğin yaşlı bakımı var ve puanlara bakarsak kötü bölüm. Ama DGS ile geçiş mümkün hemşireliğe. Hangi bölüm olsun fark etmez, geçiş yapılabilen herhangi bir bölümü seçip DGS'ye hazırlanmam mantıklı mıdır?
"Mantıklı değildir/mantıklıdır" kısmına siz karar verin.