Winner

Üstün
Arkadaşlar internette araştırırken böyle bir psikolojik rahatsızlığa denk geldim. Sizce ben de var mı bu rahatsızlık? Psikoloğa git demeyin, bazı nedenlerden dolayı gidemiyorum. Bazı belirtiler:
  • Kafada sürekli sahte senaryo kurma.
  • Olayları aşırı abartma.
  • Çevreden aşırı yüksek ilgi ve onay görme isteği.
  • Aşırı hızlı duygu değişimleri.
Psikolojiyle ilgilenen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar internette araştırırken böyle bir psikolojik rahatsızlığa denk geldim. Sizce ben de var mı bu rahatsızlık? Psikoloğa git demeyin, bazı nedenlerden dolayı gidemiyorum. Bazı belirtiler:
Herkeste var bunlar biraz da çok obsesif baktığından davranışların şiddetleniyor da olabilir.

Kisilik bozukluklari kolay teshis edilebilen seyler degil, ustune komorbiditesi de olunca yanlis teshisler de yapilabiliyor. Cesitli kisilik envanterlerine gore testler var bunlar icin onu da klinik psikologa gitmeden efektif sekilde yapamazsin.

Kafamda sürekli ruh hastası gibi senaryo kuruyorum o bende de var bazı olayları kafada aşırı takıyorum yemek yerken, oyun oynarken aklıma geliyor durgunlaşıp kalıyorum. Bu sorunlar bende de var :/ psikoloğa gidilecek bir durum yok bence. (bence)

@Nefs İlmi ve @Yuki'nin dediği gibi sende bu var, şu var diyemeyiz kişisel duygu durum bozuklukları kolayca tanı konulacak hastalıklar değil, tetkikler ve testler lazım onlara.