Değmez. Ekran, batarya, şarj hızı, modem çekim gücü, Bluetooth bağlantısı, kompaktlık, kutu içeriği, fiyatı ve günlük kullanım için daha uygun olması yönünden avantaj Honor 400 lehine. A56'nın 6 yıllık güncelleme garantisine kanılmamalı. Zaten A serisinde ilk 2-3 yıl sonrası bariz bir eskitme yapıyor Samsung. Bu göz önünde bulundurulmalı.O kadar fiyat farkına değer mi bir de Honor'un kutu içeriği fazla ondan dolayı da biraz daha ona yanaşıyorum bir de 80 watt.
Detaylar
Kim cevapladı?Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Hocam 1 saatte şarj oluyor A56, 1 saat kadar bekleyemiyorsanız Honor'u seçin. İşlemcisi daha iyi olduğu için 2 bin lira fiyat farkına değer bence.O kadar fiyat farkına değer mi bir de Honor'un kutu içeriği fazla ondan dolayı da biraz daha ona yanaşıyorum bir de 80 watt.
12 GB pek fiyat performans değil. 8 GB öneririm. Zaten 3 yıl güncelleme alacağı için farkı hissettirmez. Güncelleme daha fazla olsaydı 12 GB alın derdim. Bu güncelleme mevzusuna çok takılınmamalı.8 GB RAM ile 12 GB RAM arasında 6bin fark var 8 GB RAM olanla çok fark var mıdır?
- Makaleler
- 50
Gecenlerde Teknosa'ya girdim meraktan Samsung supervizorune gidip sordum kendine alacak olsan ne alirdin diye, o bile Honor 400 dedi
Objektifligine hayran kaldim adamin.
Bilgiler çok derinden sanırım.Zaten A serisinde ilk 2-3 yıl sonrası bariz bir eskitme yapıyor Samsung. Bu göz önünde bulundurulmalı.
- Makaleler
- 1
Donanımı güçsüz olan cihazlarda problem çıkıyor, direkt A serisi cihazlara çamur atmaya gerek yok. 5 senedir A70 var elimde, zamanında gidip A20 alsaydım bu kadar dayanmazdı.
İki cihaz arasından Honor 400 tercih edilmeli.
İki cihaz arasından Honor 400 tercih edilmeli.
- Makaleler
- 50
Telefonu kullanirken arkasina bakmayacaksin, dolayisiyla onemi yok.Benim nedense kamera tasarımına takıntım var hatta arastırmadan Redmi Note 14 alacaktım arkadasım uyardı.
Yedek telefon alma aşamasındayken ikisi arasında kaldım ve A56 aldım.
Karşılaştıracak olursak; A56 SoC'de ufak farkla daha iyi, premium hissini daha iyi veriyor, tabii ki OneUI farkıyla yazılım kısmında farkını hissettiriyor. Kamerası iyi değil.
Honor 400'e gelecek olursam ekran ve seste net olarak daha iyi, pilde daha iyi, ekran çerçevesi A56'ya göre çok daha ince. Kamerası hakkında bilgim yok.
A serisinde ufak tefek kasmalar olduğu doğru. Örnek vermem gerekirse arkadaşıma 1 yıl kadar önce A34 önerip aldırmıştım, onda bile şimdiden ufak tefek takılmalar başlamış. Honor tarafında tam aksine sahip olduğum cihazlardan, arkadaşımın A34'ü ile yakın zamanlarda aldığım X9a ilk günki akıcılığında.
Kısacası S serisindeki akıcılığı beklememek gerekiyor. Samsung, A serisini optimize etmeye pek uğraşmıyor.
Yazının sonuna ve kendi tercihimin sebebine geleyim; alacağım telefonu film-dizi, video izlemek için kullanmayacağımdan dolayı ekran ve ses dezavantajlarını görmezden gelip yazılım avantajı için A56'yı satın almayı seçtim. Daha önce MagicOS kullanırken bazı yerlerde Huawei kalitesini (kağıt üstünde ortaklık bitmiş olsa da) hissetmiş olsam da bazı yerlerde de özensizliği çok net hissettim. Özelleştirmelerdeki eksiklikler beni rahatsız etti. Bu yüzden ikinci Honor cihazımı almak istemedim.
Velhasıl, ekran, ses, batarya vb. önemliyse Honor 400'ü, yazılım, malzeme kalitesi ve SoC önemliyse A56'yı tercih etmenizi öneririm.
Karşılaştıracak olursak; A56 SoC'de ufak farkla daha iyi, premium hissini daha iyi veriyor, tabii ki OneUI farkıyla yazılım kısmında farkını hissettiriyor. Kamerası iyi değil.
Honor 400'e gelecek olursam ekran ve seste net olarak daha iyi, pilde daha iyi, ekran çerçevesi A56'ya göre çok daha ince. Kamerası hakkında bilgim yok.
A serisinde ufak tefek kasmalar olduğu doğru. Örnek vermem gerekirse arkadaşıma 1 yıl kadar önce A34 önerip aldırmıştım, onda bile şimdiden ufak tefek takılmalar başlamış. Honor tarafında tam aksine sahip olduğum cihazlardan, arkadaşımın A34'ü ile yakın zamanlarda aldığım X9a ilk günki akıcılığında.
Kısacası S serisindeki akıcılığı beklememek gerekiyor. Samsung, A serisini optimize etmeye pek uğraşmıyor.
Yazının sonuna ve kendi tercihimin sebebine geleyim; alacağım telefonu film-dizi, video izlemek için kullanmayacağımdan dolayı ekran ve ses dezavantajlarını görmezden gelip yazılım avantajı için A56'yı satın almayı seçtim. Daha önce MagicOS kullanırken bazı yerlerde Huawei kalitesini (kağıt üstünde ortaklık bitmiş olsa da) hissetmiş olsam da bazı yerlerde de özensizliği çok net hissettim. Özelleştirmelerdeki eksiklikler beni rahatsız etti. Bu yüzden ikinci Honor cihazımı almak istemedim.
Velhasıl, ekran, ses, batarya vb. önemliyse Honor 400'ü, yazılım, malzeme kalitesi ve SoC önemliyse A56'yı tercih etmenizi öneririm.