Yakında S24Fe o civarlara iner.
Detaylar
Kim cevapladı?S25 FE geldiğinde S24 FE satıştan kaldırılır ve fiyatı artar. Müşterinin S25 FE'ye yönelmesi istenir. Bu geçmiş serilerde de böyle oldu.
THE KEROXEA
Üstün
Samsung eskitme yapmıyor, yeni özellikler telefonlara ağır gelmeye başlıyor çünkü 2024 teknolojisine göre üretilmiş bir telefon 2027'deki yeni nesil yazılımları daha yavaş çalıştırıyor.Zaten A serisinde ilk 2-3 yıl sonrası bariz bir eskitme yapıyor Samsung.
Bu yavaşlamalar sadece A0X, A1X ve A2X serileri için geçerli, A3X ve A5X serileri 3-5 sene ömür verir.
A34 ve A54 şimdiden yavaşlamaya donmaya başladı. Birçok kullanıcı sorun yaşıyor. Sadece 2 yılda oldu bunlar. One UI 7 ile orta ve alt segment birçok Samsung cihazında standby halindeyken bile çok güç tüketme sorunu ortaya çıktı. Halbuki aylarca geciktirilmiş bir güncellemeydi. Burada gecikmesinin nedeni olarak hep büyük ve iyi bir güncelleme geleceği söyleniyordu ancak neticede öyle olmadı. Yani siz ister kabul edin, ister etmeyin Samsung planlı eskitme yapıyor. 6-7 yıl güncelleme vermesi o cihazın güncelleme ömrü boyunca gideceği anlamı taşımaz. Daha 2 yıllık cihazları ortada. İleri dönük tahminler yapmak için geçmişe bakmak lazım. Samsung'un geçmişi A segment bir cihazının 5 yıl götürebileceğini kanıtlamıyor.Samsung eskitme yapmıyor, yeni özellikler telefonlara ağır gelmeye başlıyor çünkü 2024 teknolojisine göre üretilmiş bir telefon 2027'deki yeni nesil yazılımları daha yavaş çalıştırıyor.
Bu yavaşlamalar sadece A0X, A1X ve A2X serileri için geçerli, A3X ve A5X serileri 3-5 sene ömür verir.
Surface Area
Üstün
- Makaleler
- 3
THE KEROXEA
Üstün
Son yıllarda yeni AI özellikleri de bayağı ağırlaştırdı sistemleri. İşlemci frekansı mı düştü, RAM kapasitesi mi kısıtlandı? Nerede bu planlı eskitme? Teknoloji hızla gelişirken sistemler de ağırlaşır normal.Yani siz ister kabul edin, ister etmeyin Samsung planlı eskitme yapıyor.
Dehşet şekilde ısınıyor, ısınınca da soğumuyor arkadaşımdan biliyorum. Kılıfında hafif eğrilikler vardı ısınmadan dolayı, sattı sonra
Isınınca da pil kapasitesini hızlıca kaybediyor.
Çoğu Samsung kullanıcıları cihazları zorlayacak şekilde kullanıyor o sebeple çoğu kişide kasması normal. Ben A34 üzerinde bir performans düşüşü yaşamadım, A54'te biraz fazla ısındığı için gücü düşürüyor o da normal zaten ilk çıktığında da öyleydi.
Huawei-Honor çok mu farklı? Arayüz donmasa da sezgisel olarak takılmalar ve genel performansta düşüş başlıyor Huawei ve Honor'da. Samsung arayüz kasması başlar ama performans sabit kalır, Honor ve Huawei'de performans düşüklüğü aş gösterir ama ana arayüz stabil kalır.Samsung planlı eskitme yapıyor. 6-7 yıl güncelleme vermesi o cihazın güncelleme ömrü boyunca gideceği anlamı taşımaz. Daha 2 yıllık cihazları ortada.
Honor 400'de olan boştayken bile olan ısınma sorununa ne demeli peki? Telefon cepteyken durduk yere cayır cayır yanıyor arkadaşımın cepleri sıcaktan full terliydi o telefonu kullanırken.Samsung cihazında standby halindeyken bile çok güç tüketme sorunu ortaya çıktı.
Son düzenleme:
Surface Area
Üstün
- Makaleler
- 3
* Cihazda ısınma sorunu var. Yani şöyle daha doğrusu; cihaz ısınınca uzun bir süre üzerinden atamıyor o ısıyı. Bunun da sebebi plastik kasa...
* Birkaç kullanıcının cihazının arka kapağı gövdeden hafif ayrıldı. Sebebi net değil ama pil şişmesinden şüphelenenler var.
* Bir kullanıcının da cihazı şarj aletine bağladığı halde cihazın şarj olmadığını, bunu düzeltmek için de şarj aletini tak - çıkar yapmak zorunda kaldığını okudum.
Şimdilik gördüklerim bunlar, Bi'de bazı yazılımsal hatalar da var...
Buna karşılık A56'nın kusuru bence modemi, geri kalan kısımlarda sorun kabul edilebilecek bir detay görmedim henüz.
THE KEROXEA
Üstün
Klasörler birbirine girmişti bir kere. Öyle bazen bug verebiliyor. Çakma iOS olunca normal tabii. Huawei Watch Fit 3 zaten replika Apple Watch, Honor 400'ün arkasını da iPhone 11 den çekmişler.
Huawei'in bu tasarımsal açıdan her şeyi kopyalamasına sinir oluyorum.
Surface Area
Üstün
- Makaleler
- 3
Klasörler birbirine girmişti bir kere. Öyle bazen bug verebiliyor. Çakma iOS olunca normal tabii.
Yani ben şu an iki cihazı da takip ediyorum kullanıcı dönütleri açısından.
Tabii dediğin doğru, IOS'tan ve HarmonyOS'tan ciddi esintiler var. Zaten IOS'tan esinlenmeyen Çinli arayüz görmedim henüz, illaki bir yerinden esinleniyor hepsi.
Yeni konular
-
-
-
-
-
BIOS güncellemesi sonrası Game Garaj laptopun interneti anlık kopuyor
- Charles Darwin
-
-
-
-