Meyvelilahmacun2

Çalışkan
HP Victus 16 model bilgisayarımla ilgili hall sensörü sorunum ortadan kalktı. Ancak serviste sensörü söküp sökmediklerinden emin değilim. Şu an ekranı yarıya kadar kapattığımda ekran normal şekilde kapanıyor, yani bir sorun görünmüyor. Yine de sensörün sökülüp sökülmediğini merak ediyorum. Anakart onarıldı yazmışlar.

S0 ve R0 serilerinde sensör ayrı olarak duruyor. S1 ve R1 serilerinde ise sensor anakarta entegre edilmiş durumda. Arıza, garanti bittikten sonra baş gösterirse özellikle S1 ve R1 kullanıcılarının canı biraz yanacak gibi.

Evet. Anakart değişimi yapıyorlar. Ancak bazen anakart değişimi yapıldığı söylenerek sadece çip değiştiriliyor. Şansız iseniz sökmeye devam ediyorlar.

Bana ulaşanların verdiği bilgiler bu.

Umarım bu sorunu bir daha yaşamazsınız. Ben HP cihazları satıp kurtulacağım. Geçmiş olsun.

S0 ve R0 serilerinde sensör ayrı olarak duruyor. S1 ve R1 serilerinde ise sensor anakarta entegre edilmiş durumda. Arıza, garanti bittikten sonra baş gösterirse özellikle S1 ve R1 kullanıcılarının canı biraz yanacak gibi.

Evet. Anakart değişimi yapıyorlar. Ancak bazen anakart değişimi yapıldığı söylenerek sadece çip değiştiriliyor. Şansız iseniz sökmeye devam ediyorlar.

Umarım bu sorunu bir daha yaşamazsınız. Ben HP cihazları satıp kurtulacağım. Geçmiş olsun.

Yetkili servisler genelde parça tamir yerine parça değişim önceliğindedir.

Bu belirtiler sensörü sökmediler anlamına mı geliyor yani?

Hayır. Anakartınız değiştirilmeden tamir edilmiş veya gerçekten anakartınız değiştirilmiş olabilir.

Hall sensörü sökselerdi uyku moduna girmezdi diye düşünüyorum değil mi? Bende uyku moduna giriyor anlamak istediğim hall sensörü söküp sökmedikleri çünkü ısınma ve watta sınır oluyormuş.