Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Dün aldığım HP Victus 16 R1045NT bilgisayarım çok ısınıyor. 160 Watt'ı bile gördü işlemci Cinebench R23 testinde ve 22086 puan aldı. Undervolt yapmadan önce 19958 puan, -50mV Undervolttan sonra 22086 puan aldı. Oyunlarda çok fazla FPS dalgalanması var (kasmıyor) ve 80 küsur derecelerde çalışıyor ancak 5800 RPM fanda. İşlemciyi turbo moddan çıkarmazsanız ve günlük işlerde kullanmaya çalışırsanız bile genelde 70 derecelerin üstünde. İade etmeli miyim? Amazon'dan aldım zaten edebilirim. İnsanların tavsiyesine uymayarak Victus aldım, uymalıymışım.

Valorant ortalama 300-400 FPS arası, pek 200 küsurlere düştüğünü görmedim (en düşük grafik)
PUBG: Battlegrounds yüksek grafiklerde ortalama 150-200'dü ama 120 civarlarına sık düşüyordu (düşük grafikte çok fark etmedi)
Not: Attığım fotoğraf Undervolt'lu hâli.

WhatsApp Görsel 2025-09-02 saat 20.40.49_31a72c17.webp

Çözüm
Maksimum 44K bütçe var bu cihaz alınır mı?
Isınma sorunu kendiliğinden çözüldü. Şu an boşta, video izlerken veya takılırken ortalama 45-50 derece arası. Artık oyunlarda kolay kolay 80 dereceye var mıyor bile. EA App yüklüydü bende, onu devre dışı bırakınca çözüldü ısınma sorunu. Sanırım EA App'te sorun var. Bence alınır şu anki sıcaklık değerleri güzel (başka şikâyetim yoktu zaten). Fan eğrisi (Fan curve) ayarı var Omen Gaming Hub'da, işlemci kaç derecedeyken fan hangi güçte çalışsın diye. Onu da açın hiç ısınmaz zaten fullemezseniz fanı pek ses çıkmıyor. Deneyimlerim böyle, şu anlık başka sorunu yok.

EA App'i devre dışı bırakınca çözüldü ısınma sorunu.
Cihazı bu ısıda çalıştırmaya devam ederek başka sorunlara neden olmayın.

PTM7950 tavsiye ederim. 2 farklı Victus modeline uyguladım. Cihazlar buz gibi çalıştılar.

Cihazı bu ısıda çalıştırmaya devam ederek başka sorunlara neden olmayın.

PTM7950 tavsiye ederim. 2 farklı Victus modeline uyguladım. Cihazlar buz gibi çalıştılar.
Ben bunu iade edip başka bilgisayarlara yöneleceğim. Çok memnundum ta ki bu sıcaklıkları görene kadar. Aşırı moralimi bozdu ve başka şeylerle uğraşmak istemiyorum.

Zaten HP almışsınız. Ben kesinlikle bu markadan uzak durmanızdan yanayım. Isınma sorunu çözülür ama bu sefer başka yerlerden üzer. İade edebiliyorsanız edin. Edemezseniz de ısınıyor diye garantiye verin, macunları yenilerler.

Zaten HP almışsınız. Ben kesinlikle bu markadan uzak durmanızdan yanayım. Isınma sorunu çözülür ama bu sefer başka yerlerden üzer. İade edebiliyorsanız edin. Edemezseniz de ısınıyor diye garantiye verin, macunları yenilerler.
HP Pavilion'da var bende yaklaşık 4 yıllık, PL1 limiti dışında beni hiç üzmedi. Kola, süt, su, yiyecek, toz vb. her şey üstüne döküldü/kaldı ama bana mısın demedi. 2 kere servise vermiştim ve çok hızlı işlem yapıyorlardı o yüzden HP tercih ettim tekrar. Şimdi HP'yi arayacağım, uzaktan çözemezse iade edeceğim.

Dün aldığım HP Victus 16 R1045NT bilgisayarım çok ısınıyor. 160 Watt'ı bile gördü işlemci Cinebench R23 testinde ve 22086 puan aldı. Undervolt yapmadan önce 19958 puan, -50mv undervolttan sonra 22086 puan aldı. Oyunlarda çok fazla FPS dalgalanması var (kasmıyor) ve 80 küsur derecelerde çalışıyor ancak 5800 RPM fanda. İşlemciyi Turbo moddan çıkarmazsanız ve günlük işlerde kullanmaya çalışırsanız bile genelde 70 derecelerin üstünde. İade etmeli miyim? Amazon'dan aldım zaten edebilirim. İnsanların tavsiyesine uymayarak Victus aldım, uymalıymışım.

Valorant ortalama 300-400 FPS arası, pek 200 küsurlere düştüğünü görmedim (en düşük grafik)
PUBG: Battlegrounds yüksek grafiklerde ortalama 150-200'dü ama 120 civarlarına sık düşüyordu (düşük grafikte çok fark etmedi)
Not: Attığım fotoğraf Undervolt'lu hâli.

Eki Görüntüle 181148

Isınma sorunu kendiliğinden çözüldü. Şu an boşta, video izlerken veya takılırken ortalama 45-50 derece arası. Artık oyunlarda kolay kolay 80 dereceye var mıyor bile. EA App yüklüydü bende, onu devre dışı bırakınca çözüldü ısınma sorunu. Sanırım EA App'te sorun var. Bence alınır şu anki sıcaklık değerleri güzel (başka şikâyetim yoktu zaten). Fan eğrisi (Fan curve) ayarı var Omen Gaming Hub'da, işlemci kaç derecedeyken fan hangi güçte çalışsın diye. Onu da açın hiç ısınmaz zaten fullemezseniz fanı pek ses çıkmıyor. Deneyimlerim böyle, şu anlık başka sorunu yok.

EA App'i devre dışı bırakınca çözüldü ısınma sorunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm