Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çözülür tabii en azından 12-18 ay ileri atar ucuz bir parça. HP'nin bunu temin edip değiştirmesi lazım küçük bir parça yüzünden koca anakartı değiştiriyor adamlar.
Sensör sanırım böyle ayrı parça değil. Gördüğüm kadarıyla direkt anakart ile birleşik... Ayrıca sensörü çekince 30-40 derece daha sıcak çalıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sensör sanırım böyle ayrı parça değil. Gördüğüm kadarıyla direkt anakart ile birleşik... Ayrıca sensörü çekince 30-40 derece daha sıcak çalıştı.

Dk. 28

Afterburner ssleri var mi kanit olmasi açısından. HP globale mail atmayi düşünüyorum.

Konunun gizlenmesini istemiştim. Ancak şimdi tekrar aktif. Dünden beri ulaşabildiğim Victus cihazları deniyorum.

Arızanın var olduğu söylenen S0 ve R0 modelleri. Ancak benim yanımdaki S0 ve R0 modellerinde bu arıza yok. Ya da henüz diyelim :(
İlginçtir ki şu anda S1 modelinde bu arızayı yaşıyorum.

1745398640748.webp

Ben de 1.5 yıldır Victus 16 (7640hs | 4060) kullanıyorum ve şu ana kadar bu sensörden kaynaklı bir sorun yaşamadım.
Arızanın her zaman ortaya çıkmadığı net. Ancak bu modeli kullanan çok fazla mağdur insanlar var.

Kablo takılı iken yaptığım test ve takılı değil ike yaptığım test. Aradaki fark açıkça görülüyor.
Çok saçma bir durum var. Kabloyu ben de çıkardığımda cihazın fanı resmen bağırmaya başladı. Ancak kablo takılı değil iken de 2 kere rastgele uyku moduna girdiğini gördüm. Ben sensörün kendisinden değil entegresinden şüpheleniyorum.

Sizdeki sorun hall sensör dışında bir şey de olabilir, sensörü bozuk olanlarda tamamen siyah ekrana düşmeden ziyade ekranla beraber klavye ışıklarının sürekli yanıp sönmesi durumu görülüyor zira.
Ben de tamamen siyah ekrana düşüyorum hocam. Bazen siyah ekranda klavye de yanıt vermemeye başlıyor. Sonra ekran geldiğinde cihaz kilit ekranında açılıyor.

S1 serisinde olmadığına emin miyiz bazı yerlerde onlarda da sorun olabileceğini okumuştum. S1 serisinde bu sensor tam olarak nerede?
Bir de HP Store'da benim cihaz satılıyor şu an, eğer ürün vereceklerse aynısından verirler. Yine de itiraz edip S1 serisi ürün isteyebiliyor muyum?
S1 iste, onun dışında kabul etme. S0'larda gene çıkacak.
Bir de S1 serisinde de bu problem var mı? Olur da muadil ürün olarak S1 serisi ürün verirlerse kabul edeyim mi?
Arkadaşlar. Ben S1'de yaşadım :( Benim 2 cihazım var. S0 ve S1 Victus. Ben de tam tersi, S0 sorunsuz S1 sorunlu.
Korkutmak istemem ama belki de S1 cihazlar da da bu sorun vardır ve meydana gelmesi için belki zaman geçmesi gerekiyordur..

Planlarımızda sorun olmaz ise @Recep Baltaş ile beraber arızasız S0 ile arızalı S1 modellerini söküp inceleyeceğiz... Bu konu hakkındaki ilgisi için kendisine çok teşekkür ediyorum.

@vada verdiğiniz bilgiler için size de teşekkür ederim. Cihazları sökünce bir bakalım sensöre.

Teknik servisten cihazıma hiçbir işlem yapılmadan geri gönderilmesini istedim ve geri aldım. Tüketici hakem heyeti başvurumu yaptım ve sonuçlanıncaya kadar sensör kablosu sökülmüş şekilde kullanacağım. Cihazın boştaki sıcaklık sorununu çözmek için BIOS ayarlarından fan her zaman açık şekilde ayarladım, boşta daha serin çalışıyor artık.

Teknik servisten cihazıma hiçbir işlem yapılmadan geri gönderilmesini istedim ve geri aldım. Tüketici hakem heyeti başvurumu yaptım ve sonuçlanıncaya kadar sensör kablosu sökülmüş şekilde kullanacağım. Cihazın boştaki sıcaklık sorununu çözmek için BIOS ayarlarından fan her zaman açık şekilde ayarladım, boşta daha serin çalışıyor artık.
Hadi sensörü söküyoruz, sıcaklık niye çılgına dönüyor... Belki BIOS cihaz ile iletişim kuramadığı için her milisaniye spamlama yapıyordur diye düşünüyorum. Bari onu çözseler... Oysa cihazlarda böyle bir arıza olduğunu bana bir kardeşimiz söyledi. Ama ısınma problemini bilmiyorduk. Çekeriz o zaman kabloyu kullanırız dedik. Ama yok. Bir çektik cihaz yanmaya başladı resmen. Umarım sonuç alırsınız :/ Benim hedefim arızanın tam çözümünü bulup paylaşmak. Garantisi biten kişilere bile faydalı oluruz..

Konunun gizlenmesini istemiştim. Ancak şimdi tekrar aktif. Dünden beri ulaşabildiğim Victus cihazları deniyorum.

Arızanın var olduğu söylenen S0 ve R0 modelleri. Ancak benim yanımdaki S0 ve R0 modellerinde bu arıza yok. Ya da henüz diyelim :(

Eki Görüntüle 142932

Arızanın her zaman ortaya çıkmadığı net. Ancak bu modeli kullanan çok fazla mağdur insanlar var.

Çok saçma bir durum var. Kabloyu ben de çıkardığımda cihazın fanı resmen bağırmaya başladı. Ancak kablo takılı değil iken de 2 kere rastgele uyku moduna girdiğini gördüm. Ben sensörün kendisinden değil entegresinden şüpheleniyorum.

Ben de tamamen siyah ekrana düşüyorum hocam. Bazen siyah ekranda klavye de yanıt vermemeye başlıyor. Sonra ekran geldiğinde cihaz kilit ekranında açılıyor.

Arkadaşlar. Ben S1'de yaşadım :( Benim 2 cihazım var. S0 ve S1 Victus. Ben de tam tersi, S0 sorunsuz S1 sorunlu.
Korkutmak istemem ama belki de S1 cihazlar da da bu sorun vardır ve meydana gelmesi için belki zaman geçmesi gerekiyordur..

Planlarımızda sorun olmaz ise @Recep Baltaş ile beraber arızasız S0 ile arızalı S1 modellerini söküp inceleyeceğiz... Bu konu hakkındaki ilgisi için kendisine çok teşekkür ediyorum.

@vada verdiğiniz bilgiler için size de teşekkür ederim. Cihazları sökünce bir bakalım sensöre.
Teşekkürler bilgilendirme için.S1de daha önce hiç çıkmaması ve cihazın 2. el olması aklima serviste işlem görmüş olabileceği ihtimalini de getiriyor.
Tabi en net sonucu cihazlar incelenince göreceğiz.

Eki Görüntüle 142932

Çok saçma bir durum var. Kabloyu ben de çıkardığımda cihazın fanı resmen bağırmaya başladı. ancak kablo takılı değil iken de 2 kere rastgele uyku moduna girdiğini gördüm. Ben sensörün kendisinden değil entegresinden şüpheleniyorum.

Korkutmak istemem ama belki de S1 cihazlar da da bu sorun vardır ve meydana gelmesi için belki zaman geçmesi gerekiyordur.

Kapak kapali iken ekran ışığı söner ve klavye devre dışı kalir, Windows kapak ayarinda uyku varsa uykuya alır hiçbir şey yapma seciliyse uykuya almaz. Ekrana ışık tuttugunuzsa calistigini ancak arka ışığın olmadigini gorebilirsiniz. Bozuk sensör+Windows hiçbir şey yapma ile harici ekran klavye ile kullanilabilir diye düşünüyorum en son çare olarak.

Son düzenleme:
Bu cihaz ile Detroit: Became Human'ı arızayı bilmeden önce denemiştim. Cihazın bu arızası dışında gerçekten performanslı güzel bir bilgisayar. Detroit: Became Human'ı Ultra ayarlarda hiç kasmadan oynadım. Hatta bir bölümün videosunu da çektim.

Arızanın gerçekleştiği S1 Victus'un işlemcisi: AMD Ryzen 7 8845HS w/ Radeon 780M (16 CPUs) ~ 3.8GHz

Henüz kusursuz çalışan S0 Victus'un işlemcisi: AMD Ryzen 7 7840HS w/ Radeon 780M (16 CPUs) ~ 3.8GHz

BIOS Update satın aldığım gün ikisine de yapmıştım. Arıza sadece Windows'ta değil Debian'da da gerçekleşince sorunun sürücü olmadığından kesin emin oldum. Araştırınca ve yaşadıklarımı analiz edince de hall sensör olduğu kesinleşti.

Cihazı denemek ve Recep Baltaş'ın video çekmesine yardımcı olmak için Windows kurdum. Şimdi bu Detroit oyununu sensörsüz denemek için indiriyorum...

Kusursuz çalışan dediğin işlemcili laptop bende de var ve hall sensör problemi başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.