Meyvelilahmacun2

Çalışkan
Dostlar, biliyorsunuz dün hall sensörü sorununu çözmüştük. Şimdi ise termaller servis tarafından yeni sürülmesine ve cihazda toz olmamasına rağmen, bilgisayar CS2 gibi oyunlarda 90 dereceye kadar ısınıyor. Bu sizce normal mi? Kalitesiz macun yüzünden mi?

Bende HP Victus sahibiyim, yaz dönemi ısınma aşırı fazla oluyor. Ona çözüm yok gibi maalesef. Soğutucu alıp 5-10 derece düşürebilirsin belki. + Sıcaklık tehlikeli seviyeye gelince cihaz kendisini otomatik kapatıyor, o yüzden risk azalıyor bayağı.

Yine de alternatif sorunları düşünürsek şunlar olabilir:
  • Havalandırma engelleniyor olabilir
  • Fan eğrisi ayarsızlığı olabilir, Omen uygulaması üzerinden ayarlayabilirsin
  • Yine Omen uygulamasından performans moduna alınmış olabilir, dengeli moda almayı deneyebilirsin

Bende HP Victus sahibiyim, yaz dönemi ısınma aşırı fazla oluyor. Ona çözüm yok gibi maalesef. Soğutucu alıp 5-10 derece düşürebilirsin belki. + sıcaklık tehlikeli seviyeye gelince cihaz kendisini otomatik kapatıyor, o yüzden risk azalıyor bayağı.

Yine de alternatif sorunları düşünürsek şunlar olabilir:
  • Havalandırma engelleniyor olabilir.
  • Fan eğrisi ayarsızlığı olabilir, Omen uygulaması üzerinden ayarlayabilirsin.
  • Yine Omen uygulamasından performans moduna alınmış olabilir, dengeli moda almayı deneyebilirsin.

Dengeli modda zaten fan curve ayarları nasıl olmalı? Altta stant var bir de discrete modda kullanırsak işlemcinin yükü azalır mı sıcaklık düşer mi?

HP Victus kadar rezil cihaz görmedim, bende de var bir tane. Format sonrası Bug'larından bıktığım için Omen Gaming Hub kurmadım, bilgisayar boştayken bile gereksiz ısınıyor, sanki oyun oynuyormuşum gibi sıcak klavyesi. İşlemci 50-60 derece arasında gidip geliyor, halbuki fanları da dönüyor, fan açık ve boşta olmasına rağmen ne bu ısınma anlam veremiyorum.

HP Victus kadar rezil cihaz görmedim, bende de var bir tane. Format sonrası bug'larından bıktığım için Omen Gaming Hub kurmadım, bilgisayar boştayken bile gereksiz ısınıyor, sanki oyun oynuyormuşum gibi sıcak klavyesi. İşlemci 50-60 derece arasında gidip geliyor, halbuki fanları da dönüyor, fan açık ve boşta olmasına rağmen ne bu ısınma anlam veremiyorum.

Vallahi hocam servise göndermeden önce bile daha iyiydi sanki cihaz iki kere ısınma 1 kere de hall sensör için gönderdim.

Size olan bana da oldu. Hall sensörden gönderdim, göndermişken temizliği, bakımları yapılsın dedim. Isınmaya da başlamıştı. Isındığı dediğim 80 anca görüyordu, artık 90’ları zorlasam görecek. Tekrar göndermemi istediler. Yazımı servislerle uğraşamam dedim, ya model değişikliği ya da Tüketici Hakları’na gerekirse dava açarım dedim. Bla bla bir şeyler dediler, cihazınız eski falan... Model değişimi yapamayız diyorlar. Eski dediği, garantisi falan var. 1.5 yıllık cihaza model değişimi yapmamak için eski falan dendi. HP Victus güzel cihaz aslında, servisi çok kötü.

Dostlar, biliyorsunuz dün hall sensörü sorununu çözmüştük. Şimdi ise termaller servis tarafından yeni sürülmesine ve cihazda toz olmamasına rağmen, bilgisayar CS2 gibi oyunlarda 90 dereceye kadar ısınıyor. Bu sizce normal mi? Kalitesiz macun yüzünden mi?
İmkanınız varsa Ptm7950 kullanin.

Sorun şu, muhtemelen sürülen macun kötü bir macun. Zaten öyle diyorlardı. Dondurma gibi, kaymak gibi bir macun diyorlardı. İçini tam açıp bakacağım.

HP Victus kadar rezil cihaz görmedim, bende de var bir tane. Format sonrası Bug'larından bıktığım için Omen Gaming Hub kurmadım, bilgisayar boştayken bile gereksiz ısınıyor, sanki oyun oynuyormuşum gibi sıcak klavyesi. İşlemci 50-60 derece arasında gidip geliyor, halbuki fanları da dönüyor, fan açık ve boşta olmasına rağmen ne bu ısınma anlam veremiyorum.
Her laptopun kendina ait güzelliği ve derdi var bence. Benim Casper'ın da yazılımı yok gibi bir şey bu sayede buglanma vs. yok koymuşlar oraya bir control center 10 yıldır aynı uygulama yazılım diye laptopta yutturuyorlar.

Vallahi hocam servise göndermeden önce bile daha iyiydi sanki cihaz iki kere ısınma 1 kere de hall sensör için gönderdim.

Ben servise göndermeyi düşünmüyorum, hall sensör'üm şimdilik sağlam. Bozulursa da kendim sökerim.
Gaming Hub yüklüyken fanların 5000 devre kilitlenmesi sorunu var biliyorsunuzdur, ekran kartı 70 dereceyi geçtiği zaman fanlar kilitleniyor ve oyunu kapatsam bile 5000 devir dönüyorlar. Fan profilini değiştirmeden hız düşmüyor. Bu yüzden yüklemedim programı, beyaz klavye aydınlatması ile kullanıyorum bu yüzden, onu bile değiştiremiyorum.