Hristiyanlık, İslam gibi her şeyi sanki kesinmiş gibi göstermiyor zaten. Genellikle yol gösterme amaçlı bir din. Zaten İsa'nın da dediği gibi: Tüm yaşamış varlıklar illa bir gün cenneti görecek. Yani İslam'a kıyasla inanmazsan sonsuz işkence kafası yok, herkes günahları için cehennemde yanacak ve cezası bitince ebedi olarak cennette kalacak. Zaten İsa'nın havarileri bile günah işlemiştir.İslam’a inanmayı bıraktığım zamanlarda bana anlatan ve benimle tartışan Hristiyan arkadaşlarım olmuştu. İslam’ın cevaplayamadığı şeyleri onlar da cevaplayamıyorlar, bir farkı yok. İncil’i de okudum, eğer vaktiniz varsa açıp okuyabilirsiniz. En azından okurken çok baymıyor, bazıları gibi.
Detaylar
Kim cevapladı?4 İncili de okudum, Hristiyanlık tarihi, mezhepleri, yeni dini akımları, konsilleri derken ciddi bir Hristiyanlık okuma geçmişim var. Şu an baskın ve zengin olan kültürün dini olması dışında hiçbir özelliği yok. O kadar içi boşaltılmış ki inananları bile -okuyani, bileni- buraları es geçip sırf Hz İsa'nin fedakarlığı ve babasız doğması mucizesine indirgemisler inanma sebeplerini. Zira Aziz Pavlus'un Paganlikla birleştirdiği, Katoliklerin nüfuz için dayattığı teslis inancı gibi bazı Hristiyan kiliselerinin bile kabul etmediği inanç esasları ciddi bir problem teşkil ediyor. Bu dinin içinde dogmayip da geri kalmış toplumlarda bu dine sempati beslemenin tek mantıklı açıklaması olabilir o da bu geri kalmışlık hissi, aşağılık kompleksi falan işte.
babaci
Üstün
Bu mantıkla bakarsan her dine inanabilirsin zaten. Aydalizm de aynı şekilde kesin değil, bilimle çelişiyor, yol gösteriyor, günah işlesen de bir gün cennete gideceğini söylüyor. Hikayeleri de İncil'den daha iyi o zaman Aydalizm doğru dindir.Hristiyanlık, İslam gibi her şeyi sanki kesinmiş gibi göstermiyor zaten. Genellikle yol gösterme amaçlı bir din. Zaten İsa'nın da dediği gibi: Tüm yaşamış varlıklar illa bir gün cenneti görecek. Yani İslam'a kıyasla inanmazsan sonsuz işkence kafası yok, herkes günahları için cehennemde yanacak ve cezası bitince ebedi olarak cennette kalacak. Zaten İsa'nın havarileri bile günah işlemiştir.
Hocam şeriat sadece İslam'da olan bir ibaredir. İncil kanunlarına göre olan yönetime Teokrasi denir.
Yanlışın yok kardeşim arkadaş yanlış biliyor. Şeriat Arapça kanun demek, her ne kadar Şeriat denince akla İslam'a dayalı yönetim biçimi gelse de aslında arkasına hangi ismi koyarsan ona dayalı yonetim biçimi olur. Yahudi şeriatı, Hristiyan Şeriatı gibi... Teokrasi de dine dayalı yönetim biçimi, herhangi bir dine dayalı olabilir elbette. Böyle bakınca Hristiyan şeriatına göre yönetilmiş demek orada Teokrasinin olduğunu ve Hristiyanlık merkezli olduğunu gayet net anlatmış olur.
Bana bozulduğuna dair bir şey sunar mısın? Ayrıca birisinin kendisine saygısı olup olmadığına nasıl böyle karar veriyorsun?Bozulmuş ve artık saçmalıklarla dolu bir din. Bu dine inananın kendisine saygısı yoktur.
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Yanlışın yok kardeşim arkadaş yanlış biliyor. Şeriat Arapça kanun demek, her ne kadar Şeriat denince akla İslam'a dayalı yönetim biçimi gelse de aslında arkasına hangi ismi koyarsan ona dayalı yonetim biçimi olur. Yahudi şeriatı, Hristiyan Şeriatı gibi... Teokrasi de dine dayalı yönetim biçimi, herhangi bir dine dayalı olabilir elbette. Böyle bakınca Hristiyan şeriatına göre yönetilmiş demek orada Teokrasinin olduğunu ve Hristiyanlık merkezli olduğunu gayet net anlatmış olur.
İncil'in değiştirildiğini bilmeyen insan yoktur.Bana bozulduğuna dair bir şey sunar mısın? Ayrıca birisinin kendisine saygısı olup olmadığına nasıl böyle karar veriyorsun?
Orta Çağ'da Kilisenin Halktan Para Alarak Cennetten Toprak Vaadi Verdiği Af Belgesi: Endüljans
Orta Çağ Avrupa'sında kiliseler fazla harcamaları yüzünden halkı kullanarak gelir elde etmeye çalışmış. Kişiler, günahlarının affı karşılığında papaza bir miktar para öderler ve karşılığında cennette yerleri olduğuna dair belge alırlarmış. Endüljans adı verilen bu belge o dönem insanları...
Orta çağda bile bozuk bir dindi.