İnsanlar konusmasi gayet dogal bu tarz konulari.
Ben konuşmasını demiyorum ki, farkındaysan ben de konuşuyorum. Üstelik burada Hristiyanlığı savunan arkadaştan cok daha fazla şey biliyorumdur Hristiyanlık hakkında ki temel konularda bile bilgi eksikliği olduğu görülüyor. Söylemek istediğim şey, sıfır bilgiyle misyonerliğe kalkışılıyor ama büyük bir saygi bekleniliyor, buna karşın İslam'la ilgili abudik gubudik laflar ediliyor ama önyargı ve düşmanlık olduğu için hasir alti ediliyor. Bunun cehalet olduğunu söylüyorum.

Ben konuşmasını demiyorum ki, farkındaysan ben de konuşuyorum. Üstelik burada hristiyanlığı savunan arkadaştan cok daha fazla şey biliyorumdur Hristiyan'lık hakkında ki temel konularda bile bilgi eksikliği olduğu görülüyor. Söylemek istediğim şey, sıfır bilgiyle misyonerliğe kalkışılıyor ama büyük bir saygi bekleniliyor, buna karşın İslam'la ilgili abudik gubudik laflar ediliyor ama ön yargı ve düşmanlık olduğu için hasir alti ediliyor. Bunun cehalet olduğunu söylüyorum.

Yanlış mesaji yanlış yere attim, ondan senin dedigini okumadan sana cevap verdim sorry.

Bir sür. Ukrayna'lı arkadaşım var ve hepsi Hristiyan. (Almanya Antalya değil) gayet iyi insanlar Türk gibiler. Türk kültürünü, yemeklerini çok seviyorlar.

İncil’i okudum, dinle ilgili bir soru sorsam İncil’i açıp “burada yazıyor, bunu oku” diyemezsiniz. Yoruma dayalı bir din, bir Tanrı’nın -eğer merhametliyse- kulları için bu kadar fazla yorumu olan bir din göndereceğini sanmıyorum. Bu kadar fazla yorumunun olması bozulduğunu kanıtlıyor. “3 İncil var, hangisi en doğru yorum acaba!” veya “Hangi yoruma göre yaşayan daha az cehennem’de kalacak?” diye soruyor insan. İsteyen istediğine inansın, pek umrumda değil. Bana karışmasın yeter.

Son düzenleme:

Yahudilik ek paket gibi yanında geliyor zaten Bible'dan dolayı.

Felsefe yeri olan en büyük denilebilecek din, Hristiyan'lık. Soru başlıkta, ne düşünüyorsunuz? Lütfen nefret söylemleri içeren cevaplar vermeyin. Burada kim doğru kim yanlış tartışması değil, fikirlerinizi istiyorum.

Tanrı'nın merhameti konusunda mantığı güzel, Hristiyan bir yerde doğup çocukluktan beri öyle olmak isterdim her din coğrafyasında olduğu gibi.

Hristiyanlıkla alakalı tek bildiğim İslam'la benzerliklerinin olduğu. Bana çok inanılabilir bir din gibi gelmiyor ayinler falan saçma geliyor.

İslam yahudiliğe benziyor, incil İslam'da olduğu gibi tam bir din kitabı değil, tevrat o şekilde.

"Hristiyanlık" diye bir din yok aslında.. 2000 yıl önce onlarda kendini Yahudi olarak görüyorlardı. Aslında hâlâ da öyle.. Tahmini olarak şu anki Adana'da bulunan yerleşim yerlerinde, ilk olarak kendilerine "Hristiyan Yahudisi(yani Mesih'in Yahudisi)" demeye başladıkları tahmin ediliyor.

İncil(Kitab-ı Mukaddes'e göre yeni ahit), biyografiden ya da seyahatnameden ibaret. Kanonikleşmesi sonradan gerçekleşmiştir. Aslında İncil diye bir kutsal kitap yoktur.

Yahudiler ise Hristiyanlığı, heretik(sapkın) bir Yahudilik olarak görür. Bana göre ise Hristiyanlık, semavi dinler olarak adlandırdığımız üç din arasında en sakin, en yumuşağı, en barışçılıdır.

Son düzenleme:
Arkadaş, Ukranyalılar Türk yemeklerini seviyor diyince ben de ekleyeyim dedim 😀. Biraz alakasız olmuş evet.