Hristiyanlığa karşı bir düşmanlığım yok. Allah aynı Allah çünkü. İncilden sonra kuran geldi. Sadece Hristiyan'ların çoğu dinini doğru yaşarken Müslüman'ların çoğu dinini unutmuş, din tüccarlarını tercih etmiş durumda.

Ben Müslümanım Hristiyanlara da saygım var. İkisinden birisini seçecek olsaydım Müslüman olduğum için İslam'ı seçerdim

Hristiyanlık İsa'nın "Mesih" yani kurtarıcı olduğu eski ahit (Tevrat ve Zebur) ve yeni ahit (İncil) kabul eden bir dini inanç. İslam Hristiyanliktan 650 yıl sonra çıkmış bir din olduğu gibi. Kitaptaki emirler,ayetler,günah ve sevap ilişkisi ve ibadet biçimleri birçok noktada benzerlik gösterir. Hatta İsa'nın ve Muhammed'in yaşamları arasında birçok paralel olay var. Zaten İbrahimi dinlerin hepsi birbirinin kopyası gibi dururken bunların farklı olduğunu iddia edenlerin kafaları çok iyi olmalı. Bende Hristiyan olsamda hayatın içerisinde veya olaylara inanç kısmında Bilim ve İlim'e daha çok değer veririm. Dinler kişilerin inançları olmakla beraber kişi dine değil din kişiye entgre olmalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör: