Çözüldü Hyper-V GPU passthrough nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
2-3 sanal makinede oyun çalıştırmak için GPU passthrough yapmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Düz VMware mi indirmem gerek? Çünkü bende workstation 17 versiyonu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Yarın bir daha bakarım, daha detaylı anlatırım.

Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Şöyle yapıver:

1. PnPutil ile sürücü dosyanı öğren.
Kod:
pnputil /enum-devices /class Display
Çıktı sana tüm grafik sürücü bilgilerini sunacak.

2. PnPutil ile sürücü dosyalarını bir klasöre çıkart.
Örnek, benim çıkartacağım sürücü dosyası oem19.inf. Ben tüm dosyaları host üzerinde oluşturduğum C:\Temp klasörüne çıkartacağım.
Kod:
pnputil.exe /export-driver  oem19.inf C:\Temp

3. Guest sistemde ana makinede %windir%\System32\DriverStore\FileRepository klasöründe çıkarttığın *.inf uzantılı dosyanın adındaki klasörü oluştur ve *.inf dosyasını da Guest sistemde kopyala. Ana makinedeki çıkarttığın C:\Temp klasöründeki dosyaların hepsini guest makinede oluşturduğun %windir%\System32\HostDriverStore\FileRepository\<INF uzantılı dosyanın adına benzer isimli klasör> klasörüne at.

4. Son olarak %windir%\System32 klasöründe AMD klasörünü de sanal makinede aynı konuma kopyala.

İyi hatırlattın, bu konuda iki tane rehber hazırlamam gerek aslında. Sonuçları paylaş. Bende iGPU olmasına ragmen sorunsuz calişiyor.

Sende de çalışması lazım.
Bu dosyaları elle mi kopyalayacağım? Nereye atmam gerek tam olarak?
Evet, elle ana makineden sanal makineye atmalisin. Sanal makinede C:\Temp klasorunde System32 ve SysWOW64 klasorleri olustur, kopyalayacagin seyleri uygun klasorlerin icerisine at. Daha sonra Temp klasöründeki System32 ve SysWOW64'i C:\Windows klasorune kopyala.

Tamamdır hocam. Dosyaları bugün bir klasöre toplayayım zamanım kalırsa denerim olmazsa yarın denerim. Yarın oldu olmadı şeklinde geri dönüş yaparım.

Dosyaları PowerShell ile kopyalamanın kısa yolu var mı? Elle tek tek zor oluyorda .

Son düzenleme:
Dosyaları PowerShell ile kopyalamanın kısa yolu var mı? Elle tek tek zor oluyorda .

Driver kopyalayan scriptte NV* kısmını amd* ile değiştir. Ben elle AMD, ATI ile başlayan her şeyi taşıdım. DriverStore kısmında ise uXXXXX ile başlayan AMD klasörü gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Driver kopyalayan scriptte nv* kısmını amd* ile değiştir. Ben elle AMD, ati ile başlayan her şeyi taşıdım. Driverstore kısmında ise uxxxxx ile başlayan AMD klasörü gerekli.

Gerek kalmadı hocam hepsini tek tek elle taşıdım . Şimdi bunları sanal makinede yerlerine atıp VRAM miktarı verdiğimiz scripti çalıştıracağım.

Windows'u kurarken bir hata yapmışım galiba ne yaparsam yapayım adminliği alamadım üstüme. Sıfırdan makine kuruyorum inşallah bu son olacak 5. makinede çözeceğim bu işi .

Driver kopyalayan scriptte nv* kısmını amd* ile değiştir. Ben elle AMD, ati ile başlayan her şeyi taşıdım. Driverstore kısmında ise uxxxxx ile başlayan AMD klasörü gerekli.

Hocam gene olmadı ama sorunu galiba buldum. Ana makineden dosyaları kopyalayan script temp e klasör açarken driverstore değil de hostdriverstore olarak açıyor. Normal driverstore dosyasını değiştirmeye çalıştığımda izniniz yok diyor ama başında host olana yaptığımda bir uyarı vermiyor. Bunu biraz araştıracağım.
Ayrıca TeamViewer ile bağlanıp bakma şansınız var mı? Belki ben bir şeyi yanlış yapıyorumdur.

Son düzenleme:
Yarın bir daha bakarım, daha detaylı anlatırım.

Şöyle yapıver:

1. PnPutil ile sürücü dosyanı öğren.
Kod:
pnputil /enum-devices /class Display
Çıktı sana tüm grafik sürücü bilgilerini sunacak.

2. PnPutil ile sürücü dosyalarını bir klasöre çıkart.
Örnek, benim çıkartacağım sürücü dosyası oem19.inf. Ben tüm dosyaları host üzerinde oluşturduğum C:\Temp klasörüne çıkartacağım.
Kod:
pnputil.exe /export-driver  oem19.inf C:\Temp

3. Guest sistemde ana makinede %windir%\System32\DriverStore\FileRepository klasöründe çıkarttığın *.inf uzantılı dosyanın adındaki klasörü oluştur ve *.inf dosyasını da Guest sistemde kopyala. Ana makinedeki çıkarttığın C:\Temp klasöründeki dosyaların hepsini guest makinede oluşturduğun %windir%\System32\HostDriverStore\FileRepository\<INF uzantılı dosyanın adına benzer isimli klasör> klasörüne at.

4. Son olarak %windir%\System32 klasöründe AMD klasörünü de sanal makinede aynı konuma kopyala.

İyi hatırlattın, bu konuda iki tane rehber hazırlamam gerek aslında. Sonuçları paylaş. Bende iGPU olmasına ragmen sorunsuz calişiyor.

Sende de çalışması lazım.

Son düzenleme:
Çözüm

Adım adım dediklerinin aynısını yapıyorum. Sonuç gene aynı sıfırdan bir makine oluşturup ona sadece senin yaptıklarını yapacağım. Bakalım o da olmazsa benim sistemde sıkıntı var demektir.

Makineleri silip Hyper-V'yi kapatıtp HDD'yi ateşe vereceğim çok az kaldı . Dediğin şekilde dosyaları kopyalıyorum düzenliyorum ama gerekli yere atamıyorum.

Neyse bu işleme pazar günü bir daha bakacağım olmazsa işimi GeForce NOW'dan görmeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Sol üstteki ana makineden kopyaladığım driver dosyaları sağ alttaki dosya sanal makinenin System 32'si. Dosyayı kopyalamama izin vermiyor.
Sanal makinede UAC kapat. Bir de Explorer'i yönetici olarak calistir. Ayrica ismi dogru yazmamissin. Ana makinede olan ismi tam kopyalayacaksin.

Sanal makinede UAC kapat. Bir de Explorer'i yönetici olarak calistir. Ayrica ismi dogru yazmamissin. Ana makinede olan ismi tam kopyalayacaksin.

UAC kapatıp restart attım. Dosya adını dediğin gibi ana makinedekiyle aynı olacak şekilde düzenledim ama gene aynı.

@001 var mıdır bir düşünceniz hocam. Eğer aklınıza bir şey gelmiyorsa rehber hazırlamanızı bekleyeceğim belki oradan yapabilirim.

Son düzenleme:
İfadeler: 001
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…