Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Helixo

Uzman
Skype'tan, WhatsApp'tan konuştuğumda sessize alıyor. Başka uygulamalarda ise direkt hiç ses gitmiyor ama ayarlarda ve Denetim Masasında çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Denetim masası/Donanım ve Ses/Ses/cihazınızın üzerine çift tıklayın sonra açılan pencerede sağ tarafta yer alan "Gelişmiş" seçeneğine tıklayın, bu bölümden 24 bit, 48000 Hz değerini bir alt değere düşürüp, önce "uygula" sonra "tamam" deyin ve öyle deneyin. Bunun işe yaraması gerekiyor.

Ekran görüntüsü 2024-11-15 223720.webp

@ADIWN, hocam üstteki fotoğraftaki yer bende yok Windows 10 kullanıyorum.

@ADIWN, olmadı yine hocam.
Ses sürücülerini, Chipset'i, GPU sürücülerini güncelleyin, tabii ki yapmışsınızdır ama yine de söylemek istedim.

Aklıma başka hiçbir çözüm gelmiyor
@11544, hocam şimdi denedim öyle hareket ettirerek yine gitmedi ses.

@11544,
Hocam çözüm yöntemlerim tükendi. Bundan sonra kendi yazılımını kurup oradan çalıştırmayı deneyin. Eğer çalışmazsa ürününüzde arıza olabilir. Çünkü gelip gitmesi pek akla yatkın değil.

Merhaba,

Hocam, kulaklığınızın ses kontrol modülüdündeki "mikrofon arttırma ve mikrofon açma kapatma düğmelerine" bakın (bazen gözden kaçabiliyor). Eğer bunlar değilse "denetim masası/donanım ve ses/ses/cihazının üzerine çift tıklayın ve sonra açılan panelde "gelişmiş" seçeneğine tıklayın sonra "24 bit 48000 Hz'yi 44100 Hz düşürüp deneyin" benim ASUS ROG Delta Type-C kulaklıkta da böyle bir sorun olmuştu (hem birkaç kez) bu şekilde yapınca düzelmişti. Uzamsal seslerde açıksa, bunu da kapatıp deneyebilirsiniz.

Portunu değiştirip deneyin ya da kulaklığı ses kontrolcüsünden çıkarıp jak ile bilgisayara da bağlayıp bir deneyin.

Belki bu çözüm işinize yarayabilir.

@Helixo

Belki bu bağlantıda yer alan çözümler işinizi çözebilir ama emin değilim.

Windows 11 de (Windows 10 ya da Windows 11 hangisini kullandığınızı bilmiyorum) sağ altta yer alan "ses çıkışı" bölümünden ses çıkışlarını değiştirerek denemenizi tavsiye ederim. Bir ara Discord üzerinde yaşadığım ses sorunu "ses çıkış" aygıtlarını tek tek değiştirip, deneyerek çözmüştüm.

@11544, @ADIWN, hocam başka bir bilgisayarda çalışıyor mikrofon.

@ADIWN, hocam şimdi dongle da bir şey yapmak istemiyorum tamamen bozulmasın sonra.
Son yazdığım çözümü bir deneyin ya da iki bilgisayar arasında yer alan ses ayarı farklarını kontrol ederek deneyebilirsiniz.

Evet, başka bir bilgisayarda çalışması bir sorun olmadığını gösterir, bu yolla ses ayarlarında bir sorun olduğunu görebiliyoruz.