Kacikkar

Yetkin
Merhaba
Sistemim i3 13100F
RTX 4060
Gigabyte H-610M

Format yöntemi ile Windows 11 kurmaya çalışırken "cihaz hazır hale getiriliyor" kısmında takılıyordu. Windows 10’da ise yine bir sorunum var. Windows 10 kurabiliyorum ama onda da anakart driver'larımı kurmadan sistemin ayarlar kısmından güncelleştirme yapmaya çalışınca sistem donuyordu ve mavi ekran veriyordu, daha da açılmıyordu. Yani açılırken donup kalıyordu, bekleyince de mavi ekran veriyordu. Bunu ise Windows 10'u kurup ilk başta anakart driver'larımı vs. kurduktan sonra çözebiliyordum. Böylece hiçbir sorun kalmıyordu, Update yöntemi ile Windows 11'e bile geçebiliyorum sorunsuz. Fakat format ile geçemiyorum ve bu sorunlar ile karşılaşıyorum. Uzun süredir format atmadım şu ana kadar fakat format atasım var ve bu sorunla tekrar karşılaşmak istemiyorum.

Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Bu arada şunu da söylemeyi unutmayayım ben işlemci fanım çok ses yapıyor diye fan ayarlarından kendi ayarımı yaptım bir arkadaşın yardımı ile. Ondan önce formatlar da sorun yoktu zannediyorum ki. Sizce sorun ondan da kaynaklanıyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak BIOS son sürüme günceller misiniz? Bir de windows 11 hangi sürümü kurmaya çalışıyorsunuz 24H2 kurmanızı tavsiye ederim.
Kurmaya çalıştığım zaman 24H2 yoktu sanırım. BIOS'u pc'yi aldığımda (yaklaşık 6 ay önce) güncellemiştim. Bir kontrol edeyim yeni sürüm var mı diye.

İlk olarak BIOS son sürüme günceller misiniz? Bir de windows 11 hangi sürümü kurmaya çalışıyorsunuz 24H2 kurmanızı tavsiye ederim.
BIOS sürümünü kontrol ettim, bendeki F28'miş. 29 çıkmış, onu kuracağım sonra. Şu an kuramam bizim oturduğumuz yerde geceleyin elektrik kesilip gelebiliyor, biraz riskli şu an yapmam hocam. :D

BIOS'u güncelledim. İleride format atmaya kalkarsam bilgilendirme yaparım.

Sorun çözüldü mü çözülmedi mi diye.

Son düzenleme: