Geraltın kılıcı
Üstün
i3 6006U.
8 RAM
GT 920MX.
Cihazıma OpenCore'la macOS indirmek istiyorum. Sizce hangi sürümü indirmeliyim? Hangi Config'i uygulamalıyım, yardım edebilir misiniz?
Efendim, neden Linux kurmuyorsunuz?
i3 6006U.
8 RAM
GT 920MX.
Cihazıma OpenCore'la macOS indirmek istiyorum. Sizce hangi sürümü indirmeliyim? Hangi Config'i uygulamalıyım, yardım edebilir misiniz?
Wi-Fi kartı uyumsuz; eğer Wi-Fi olmadan kullanırım diyorsan, kurulur. Ya da Ethernet ile kullanırım diyorsan, da kurulur. Ya da USB Wi-Fi adaptörü falan alırım diyorsan, o da olur. Tek uyumsuz donanım o gibi görünüyor.macOS kurmak istediğim için evdeki boş laptopa kuruyorum aslında.
Eki Görüntüle 73717Eki Görüntüle 73718Eki Görüntüle 73719Eki Görüntüle 73720Eki Görüntüle 73721Eki Görüntüle 73722
Ethernet ile kurabilirim evet. Peki ilerisinde hiç bir şekilde Wi-Fi bağlayamam mı?Wi-Fi kartı uyumsuz; eğer Wi-Fi olmadan kullanırım diyorsan, kurulur. Ya da Ethernet ile kullanırım diyorsan, da kurulur. Ya da USB Wi-Fi adaptörü falan alırım diyorsan, o da olur. Tek uyumsuz donanım o gibi görünüyor.
Bu Wi-Fi kartı ile hayır, ama USB Wi-Fi adaptör alırsan olur. Alacaksan, konusunu açman lazım.Ethernet ile kurabilirim evet. Peki ilerisinde hiç bir şekilde Wi-Fi bağlayamam mı?
Tamamdır, peki hangi sürümü kurmam lazım, yardım edebilir misiniz?Bu Wi-Fi kartı ile hayır, ama USB Wi-Fi adaptör alırsan olur. Alacaksan, konusunu açman lazım.
macOS kurmak istediğim için evdeki boş laptopa kuruyorum aslında
MacOS'i PC iyi çalıştırmaz diye düşünüyorum. İsterseniz Linux Mint 22 "Wilma" - Linux Mint kurabilirsiniz. Epey iyi bir dağıtımdır. Ayrıca hocam sizin ekran kartınızı Linux destekliyor diye biliyorum.
![]()
How to Identify & Find Graphics Drivers for Linux*
Information on the availability of Linux* drivers for Intel® graphics.www.intel.com
Ek: Eğer işe yaramazsa şu konuya bakabilirsiniz; Updating the drivers for Intel Skylake HD Graphics 520 and Intel Core i3-6006U cpu on Mint - Linux Mint Forums
Eğer 1. olmazsa önce bunu deneyin; This page is depreciated. — Intel® software for general purpose GPU capabilities
Ben aynı dahili GPU ile Big Sur kurmuştum; sonrasında OCLP ile Ventura ve Sonoma kuruluyor diye biliyorum. OCLP detayını pek bilmiyorum ama önce bir EFI dosyası hazırlanması lazım. Bu rehberi Windows üzerinden takip ederek EFI dosyasını hazırlayın. Sonrasında harici GPU'yu devre dışı bırakmak lazım ama onun detayını hiç bilmiyorum. Vallahi kusura bakmayın, MUX özelliği ile kolayca kapanıyormuş; MUX yoksa OpenCore için DSDT yamaları hazırlanması gerekiyormuş diye biliyorum. Bundan sonrası için daha bilgili hocalarım yardımcı olabilir @tarko.
Hocam, konu sahibi Hackintosh kurmak istiyor. Belki de performansı için falan değil, Xcode için falan.
Evet, bilgisayarı YouTube Netflix ve Minecraft oynaması için kardeşime vereceğim, bazen de benim işime yaraması ve Hackintosh'u merak ettiğim için kurmak istiyorum. Merak ettiğim bir soru var: Ekran kartını devre dışı bırakmadan kurmanın imkanı yok mudur? Aygıt yöneticisinde de aynı işleve yarayan tuş var, onu yapsam işe yaramaz mı? Çünkü ileride Windows'a geçersem beğenmeyip ekran kartını nasıl aktif ederim diye düşündüm de.
Hocam işiniz tam olarak nedir? @4284 hocamın dediği gibi xcode ile mi alakalı?Evet bilgisayarı YouTube Netflix ve Minecraft oynaması için kardeşime vereceğim, bazen de benim işime yaraması ve Hackintosh'u merak ettiğim için kurmak istiyorum.
Hocam, konu sahibi Hackintosh kurmak istiyor. Belki de performansı için falan değil, Xcode için falan.