syntax3607

Uzman
ASUS TUF Gaming F15 FX507ZC4 model laptopum var, GTA 5 Enhanced indirdim ve ayarlamalar yaptım laptop çok ısınıyordu işlemci de ama ekran kartında bir problem yoktu. İşlemci 91 dereceye kadar çıkıyordu şehir içinde. Şehir dışında ise işlemci 75-77 dereceydi. Ben de 90 dereceye kadar çıkmasının zararlı olduğunu bildiğim için işlemciye ThrottleStop ile watt limiti getirdim. 30W yaptım sonra oyuna girdim gayet güzeldi 75 derece sabitti ve FPS kaybı yaşamamıştım. Sonra oyundan çıktım ve limiti sadece oyunlarda açacağım için limiti kaldırdım yani eski haline getirdim bütün her şeyi ama oyuna girdiğimde hala watt limiti olduğunu gördüm. Sonra araştırdım ve .ini dosyasını sıfırladım, BIOS'u varsayılan ayarlarına getirdim. Kaç kere bilgisayarı tamamen kapatım açtım ama düzelmedi. Sadece bazen oyunda 3 saniyeliğine 60-70W değerleri gözüküyor sonra tekrar 30W değerlerine iniyor. Bunu nasıl düzelteceğim bilmiyorum.

İşlemci: i5-12500H

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daima tepe değer üzerinden güç tüketimi yapmaz ki. İsterseniz bir stres testi yapın ve çektiği güce bakın.

Hocam daima tepe değer üzerinden güç tüketimi yapmaz ki. İsterseniz bir stres testi yapın ve çektiği güce bakın.
Gta 5'de 50-60w görüyordu hatta bazen 70w bile gorüyordu bende 35w yeteceğinden sabitledim o değere ama ne yaparsam yapayım 35w'da takılı kaldı eski degerleri giriyorum hala 35'e kadar çıkıyor ara sıra 3 saniyeliğine 60w'a kadar çıkıyor nasıl düzelticem bilmiyorum

Prime95 indirip Small FFTs testi yapin. Orada CPU'nun cikabildigi en yuksek TDP'yi gorursunuz.
TSbench'dede 10 saniyelik test var ordada 70'e kadar çıkıyor normal ama oyuna girince kendini direk 35'e kısıtlıyor ama oyuna girince yani oyunu giriş ekranında loading ekranında değil sadece oyuna girince

Throlestop.ini dosyasını silsen?
Sildim yine kısıtladı 35watt'a

Hangi tikleri işaretledin? "Disable Turbo" açık kalmış olabilir belki yeniden başlatma istiyordur. Benim laptopta da yeniden başlayana kadar frekans değişmiyordu. Belki yapmışsınızdır ama yine de ben böyle düşüneyim böyle çıksın 🫣