worldhello

Uzman
HP Victus D1047NT cihaza sahibim.
3 yıl 1 aylık bir cihaz, yılda 4 kez bakım yapıyorum.

Genelde MX6 kullanırdım, en son yaptığım temizlikte işlemciye ve ekran kartına Thermalright Helios pad kullandım.
Performansı MX6’dan daha iyi, sebebini pump out yapmamasına bağlıyorum.

İşlemci ısılarım genel olarak iyiyken BF1 ve FH5 girdiğimde örneğin 80-90 üstüne çıkıyor.
Fakat bazen sıcaklık değerlerine göre istediğim performansı alamıyorum.

Şimdi Cinebench testi yapmaya karar verdim throttle stop kullanarak.
Fakat önce TPL seçip PL1 ve PL2’yi ayarlayıp altındaki Turbo time limit’i de ayarlamama rağmen, HWiNFO ile takip ettiğimde ayarladığım watt değerinde sadece ama sadece en fazla 30 saniye kalıyor (sıcaklıklar 72 derecedeydi watt kısmadan önce maksimum).
Sonra kesinlikle 45 watt’a düşüyor, ne altı ne üstü, 44.9-45.1 değerleri arasında geziyor.

Bu laptopu aldığımdan beri var.
HP Victus’larda işlemci limiti olduğunu biliyorum.
Fakat bu uygulamayla istediğim watt değerlerinde kalmasını sağlayamaz mıyım?

PL1 70W, PL2 90W, Turbo time limit 80 olacak şekilde ayarladığımda da aynı sonucu aldım: 30 saniyede 45W’a düştü.

PL1 80W, PL2 95W, Turbo time limit 96 olacak şekilde ayarladığımda da aynı sonucu aldım: 30 saniyede 45W’a düştü.

Şu anda PL1 50W, PL2 60W olacak şekilde bir test gerçekleştirdim sıcaklıklar en yüksek 66 derece olarak görünürken 1 dakika 12 saniye sonra watt yine kısıldı 45W a

sistem win 11

Normalde almam gereken değerler.
Single 1685 - 1722.
Multi 13228 - 14017.
Ve AIDA64 Extreme sistem kararlılık testi nasıl oluyorsa throttle yok.

Bir fikri olan yok mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-04 010954.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-04 010954.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 55
  • stabilitytest.webp
    stabilitytest.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
HP Victus D1047NT cihaza sahibim.
3 yıl 1 aylık bir cihaz, yılda 4 kez bakım yapıyorum.

Genelde MX6 kullanırdım, en son yaptığım temizlikte işlemciye ve ekran kartına Thermalright Helios pad kullandım.
Performansı MX6’dan daha iyi, sebebini pump out yapmamasına bağlıyorum.

İşlemci ısılarım genel olarak iyiyken BF1 ve FH5 girdiğimde örneğin 80-90 üstüne çıkıyor.
Fakat bazen sıcaklık değerlerine göre istediğim performansı alamıyorum.

Şimdi Cinebench testi yapmaya karar verdim throttle stop kullanarak.
Fakat önce TPL seçip PL1 ve PL2’yi ayarlayıp altındaki Turbo time limit’i de ayarlamama rağmen, HWiNFO ile takip ettiğimde ayarladığım watt değerinde sadece ama sadece en fazla 30 saniye kalıyor (sıcaklıklar 72 derecedeydi watt kısmadan önce maksimum).
Sonra kesinlikle 45 watt’a düşüyor, ne altı ne üstü, 44.9-45.1 değerleri arasında geziyor.

Bu laptopu aldığımdan beri var.
HP Victus’larda işlemci limiti olduğunu biliyorum.
Fakat bu uygulamayla istediğim watt değerlerinde kalmasını sağlayamaz mıyım?

PL1 70W, PL2 90W, Turbo time limit 80 olacak şekilde ayarladığımda da aynı sonucu aldım: 30 saniyede 45W’a düştü.

PL1 80W, PL2 95W, Turbo time limit 96 olacak şekilde ayarladığımda da aynı sonucu aldım: 30 saniyede 45W’a düştü.

Şu anda PL1 50W, PL2 60W olacak şekilde bir test gerçekleştirdim sıcaklıklar en yüksek 66 derece olarak görünürken 1 dakika 12 saniye sonra watt yine kısıldı 45W a

sistem win 11

Normalde almam gereken değerler.
Single 1685 - 1722.
Multi 13228 - 14017.
Ve AIDA64 Extreme sistem kararlılık testi nasıl oluyorsa throttle yok.

Bir fikri olan yok mu?

Sorun Çözüm Önerileri​

1. BIOS Güncellemelerini Kontrol Et
- HP’nin resmi web sitesinden en son BIOS sürümünü kontrol et.
- Güncellemeyi uygulamak, işlemci performansını etkileyen sınırları güncelleyebilir.

2. ThrottleStop Ayarlarını Gözden Geçir
- Turbo Power Limits (TPL) ayarlarının doğruluğunu kontrol et.
- PL1 ve PL2’nin yeterli olduğunu ancak bu değerlerin altında kalmadığını, THS ayarlarını gözden geçirin.

3. Termal Yönetimi Ayarları
- Aşırı ısınma nedeniyle işlemci hızının sınırlanıp sınırlanmadığını kontrol edin.
- Fan hızının artırılması ve laptopun havalandırmasının yeterli olup olmadığını gözden geçirin.

4. HWiNFO Kullanımı
- HWiNFO’da CPU sıcaklık ve güç değerlerini izleyerek darboğazları gözlemleyin.
- CPU sıcaklığı 80°C'yi geçerse otomatik olarak güç sınırlayıp sınırlamadığını kontrol edin.

5. Enerji Planlarını Değiştir
- Windows enerji ayarlarını “Yüksek Performans” moduna ayarlayın.
- Bunun, işlemcinin daha fazla enerji tüketmesine ve dolayısıyla daha iyi performansa yolaçabileceğini deneyin.

6. Uygulama Temizliği
- Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın; bu uygulamalar CPU kaynaklarını tüketiyor olabilir.

7. Altyapı Sorunları
- Güç kaynaklarının ve kablolarının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Güç kaynağınızın yeterli watt değerine sahip olduğundan emin olun.

8. Diğer Yazılımlar
- Başka overclocking programları ya da performans optimizasyon yazılımlarını deneyin.
- MSI Afterburner veya Intel XTU gibi alternatif uygulamalar rakip bir performans sunabilir.

Süreç boyunca her adımda sonuçları değerlendirmeyi unutmayın. Herhangi bir yeni bilgi veya tekrar sorun olursa, detayı paylaşabilirsiniz.