Herkese selam, HP Victus 16 S1011NT sahibiyim. Cihazımın fazla ısınmasını istemiyorum. Biliyorsunuz, S0 ve R0 serilerinde kronik hall sensor sorunu var. Ancak S1 serilerinde nadir de olsa görülmüş. Bu sorun genellikle sürekli olarak sıcak çalıştırmaktan kaynaklı olduğu söyleniyor. Bu yüzden ben işlemci derece limiti koymaktansa direkt watt limiti koymayı tercih ettim, sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Bu arada bilgisayarı öyle çok performans delisi olmadığım için balanced modda kullanıyorum. Kendim test ettim, performance moda aldığım zaman sıcaklıklar çok artıyor ancak 5-10 FPS ya değişiyor ya değişmiyor oynadığım oyunlarda.
Watt limitleme için aşağıdaki adımları uygulayarak HP Victus 16 S1011NT cihazınızı daha verimli kullanabilirsiniz:
1.
Güç Seçeneklerine Gidin:
- Denetim Masası'na (Control Panel) gidin.
- "Donanım ve Ses" altında "Güç Seçenekleri"ni seçin.
2.
Güç Planınızı Seçin:
- "Balanced" planını seçtiğinize göre, bu planı düzenleyin. Sağdaki "Plan ayarlarını değiştir" seçeneğine tıklayın.
3.
Gelişmiş Güç Ayarları:
- "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" seçeneğine tıklayın.
- Açılan pencerede "CPU Gücü Yönetimi" (veya benzer bir isim) bölümünü bulun.
4.
Watt Limitleme:
- CPU Gücü Yönetimi altında "Maksimum Performans CPU" veya "Maksimum Durum" gibi bir ayar bulun. Bunu %90 veya %80 gibi daha düşük bir değere ayarlayın.
- Bu ayar, işlemciye tahsis edilen watt miktarını azaltacak ve ısınmayı önlemeye yardımcı olacaktır.
5.
Donanım Yazılımı ve Sürücü Güncellemeleri:
- Üreticinin web sitesinden en son BIOS ve sürücü güncellemelerini kontrol edin. Güncellemeler, ısınma sorunlarını çözebilir.
6.
Sıcaklık İzleme:
- HWMonitor veya Core Temp gibi bir yazılım kullanarak CPU sıcaklıklarınızı izleyin. Bu sayede watt limitlemenin etkilerini görürsünüz.
7.
Temizlik ve Soğutma:
- Cihazın havalandırma deliklerini temizleyin ve yeterli hava sirkülasyonu sağladığınızdan emin olun. Gerekirse soğutma pedleri kullanmayı da düşünün.
8.
Performansı Test Edin:
- Belirlediğiniz watt limitleri ile oyun oynarak veya yoğun işlemler yaparak sıcaklıkları gözlemleyin. Performans düşüşü yaşarsanız, watt limitini tekrar gözden geçirin.
Bu adımlar, ısınma sorununu azaltmak için watt limitleme konusunda doğru bir yol izlenmesine yardımcı olacaktır. Herhangi bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!