Merkeze iletti bakalım ne cevap gelecek.

@Ayhan Dönmez actual VRM Core voltage kısmında ofset var mış hocam. :)

Ancak ofset modu seçtiğim zaman değer girecek bir kutu açılmıyor.

16:46 şu anda -0.050 değerini verip F10 ile BIOS'tan çıktım. Cinebench testi yapıyorum.

Offset modunu açmışsınız hocam SS'te. - olan kısım negatif anlamına geliyor. Bir altındaki Auto yazan yere değer girmeniz gerek.

Tamamdır, sonucu bildirirseniz dediğim programlar ile, bakarız tekrardan. -0.075 fazlasıyla agresif ama, -0.050 prime95 small fft testte eğer stabilse, hwinfodan kontrol edersiniz değerleri, orada durmanız daha sağlıklı olur. @Tolere
Hocam bu şekilde başlattım. Birazdan sonucu paylaşırım.

Offset modunu açmışsınız hocam SS'te. - olan kısım negatif anlamına geliyor. Bir altındaki Auto yazan yere değer girmeniz gerek.

Global svid kafamı karıştırdı hocam. Bir de BIOS ekranı bana ürkütücü geldiği için bir şey yaparken hurra diye yapamıyorum.

Dosya Ekleri

• 111.webp
    111.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Hocam bu şekilde başlattım. Birazdan sonucu paylaşırım.

Global svid kafamı karıştırdı hocam. Bir de BIOS ekranı bana ürkütücü geldiği için bir şey yaparken hurra diye yapamıyorum.
Bu sekilde yapıp sıcaklık watt'ları karşılaştırın. -0.050 stabilse 30dk-1saat error mavi ekran hatası almazsan, oyunda da %95 stabil olur diyebiliriz. -0.075 deneyebilirsin ya da -0.050 ile 0.075 arasını ama agresif olur biraz, prime 95 var elinde, direkt bulur zaten bir sıkıntıda. En kötü mavi ekran yersin geri düzeltirsin 5 5 düşerek. @Tolere

Bu sekilde yapıp sıcaklık watt'ları karşılaştırın. -0.050 stabilse 30dk-1saat error mavi ekran hatası almazsan, oyunda da %95 stabil olur diyebiliriz. -0.075 deneyebilirsin ya da -0.050 ile 0.075 arasını ama agresif olur biraz, prime 95 var elinde, direkt bulur zaten bir sıkıntıda. En kötü mavi ekran yersin geri düzeltirsin 5 5 düşerek. @Tolere
Uzun bir test yaptım, herhangi bir hata kodu vs. vermedi hocam. 0,060'ı deneyeceğim şu an.

77.webp

88.webp

test.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun bir test yaptım, herhangi bir hata kodu vs. vermedi hocam. 0,060'ı deneyeceğim şu an.

Eki Görüntüle 149827

Eki Görüntüle 149828

Eki Görüntüle 149829
Her zaman max dene oradan 5 5 düş, -0.075 yap o stabilse çok iyi zaten ordan hiç oynamana gerek yok, 5 5 düşeceksin alta doğru işte mavi ekran crash verene kadar oyunlar ya da program. Global svid kısmı hala kapalı degil mi sizde actual vrmden veriyorsunuz? İkisi bir tık farklı offset o yüzden global daha mantıklıydı diye ben de öyle yapıyordum. -0.075 stabilse ama çok fark etmez orada kalırsın çok iyi bir değer. @Tolere Hata ve mavi ekran yersen 0.070 0.060 diye gidersin.

0

Her zaman Max dene oradan 5 5 düş, -0.075 yap o stabilse çok iyi zaten oradan hiç oynamana gerek yok, 5 5 düşeceksin alta doğru işte mavi ekran crash verene kadar oyunlar ya da program. Global svid kısmı hala kapalı degil mi sizde actual VRM'den veriyorsunuz? İkisi bir tık farklı offset o yüzden global daha mantıklıydı diye ben de öyle yapıyordum. -0.075 stabilse ama çok fark etmez orada kalırsın çok iyi bir değer. @Tolere hata ve mavi ekran yersen 0.070 0.060 diye gidersin.

0.070 değerini verip F10 yaptım açılışta mavi ekran verdi. 0.065 yaptım açılışta sorun yok. Cinebench uyguluyorum. Bitince değerleri paylaşıp Prime95'e geçeceğim. Evet global svid ofset yok.

0

0.070 değerini verip F10 yaptım açılışta mavi ekran verdi. 0.065 yaptım açılışta sorun yok. Cinebench uyguluyorum. Bitince değerleri paylaşıp Prime95'e geçeceğim. Evet global svid ofset yok.
Evet mavi ekran ve crash verir, çok agresif her işlemci silikonu yapamaz ama seninki kaliteli gibi duruyor. 0.050 stabil çünkü. 0.050 üstüne ne kadar çıkıp stabil olursan senin karına, birkaç derece ve boost clock da oradan almış olursun. @Tolere

Sadece iyi test et, günaşırı da test et hatta 5dk 10dk bile olsa, garantiye almış olursun. Oyunlarda da belli olur zaten işlemci bazlı oyunlar oyna cs 2 gibi.

0

Gereğinden fazla undervolt yapıldığında intel ve amd'de, core streching denen olay olur bazen, gerçek core mhz ile effective core mhz arasında farklar oluşur, effective daha da düşer vesaire, iki core mhz'lerini de takip et hwinfo üzerinden, aralarında 20 civarı fark olması lazımdı sanırım ortalama öyle hatırlıyorum. Cinebench puanı mesela 0.050 ile 0.065 karşılaştır özellikle, aynı mı düşme var mı yükselme var mı? Buradan anlarsın bunu, bir zararı yok ama %1 performans düşürüyor anlamına geliyor işte sentetik testte, oyun için fark etmeyecektir fazla. Derecen düşer yani 0.015 daha fazla undervolt yaptığın için. Sen yine de kontrol edip sonuç atarsın 0.050 ile 0.065 sonuçlarını, puan bir tık da olsa artıyorsa doğru yoldasın demek. @Tolere

Game benchmarklar da yaparsın sıcaklık watt falan karşılaştırırsın zaten benchmarkı olan oyunlar, cyberpunk 2077 gibi. Cs2 gibi işlemci bazlı oyunlarda da kesinlikle test et.

Son düzenleme:
Evet mavi ekran ve crash verir, çok agresif her işlemci silikonu yapamaz ama seninki kaliteli gibi duruyor. 0.050 stabil çünkü. 0.050 üstüne ne kadar çıkıp stabil olursan senin karına, birkaç derece ve boost clock da oradan almış olursun. @Tolere

Sadece iyi test et, günaşırı da test et hatta 5dk 10dk bile olsa, garantiye almış olursun. Oyunlarda da belli olur zaten işlemci bazlı oyunlar oyna cs 2 gibi.

Gereğinden fazla undervolt yapıldığında intel ve amd'de, core streching denen olay olur bazen, gerçek core mhz ile effective core mhz arasında farklar oluşur, effective daha da düşer vesaire, iki core mhz'lerini de takip et hwinfo üzerinden, aralarında 20 civarı fark olması lazımdı sanırım ortalama öyle hatırlıyorum. Cinebench puanı mesela 0.050 ile 0.065 karşılaştır özellikle, aynı mı düşme var mı yükselme var mı? Buradan anlarsın bunu, bir zararı yok ama %1 performans düşürüyor anlamına geliyor işte sentetik testte, oyun için fark etmeyecektir fazla. Derecen düşer yani 0.015 daha fazla undervolt yaptığın için. Sen yine de kontrol edip sonuç atarsın 0.050 ile 0.065 sonuçlarını, puan bir tık da olsa artıyorsa doğru yoldasın demek. @Tolere

Game benchmarklar da yaparsın sıcaklık watt falan karşılaştırırsın zaten benchmarkı olan oyunlar, cyberpunk 2077 gibi. Cs2 gibi işlemci bazlı oyunlarda da kesinlikle test et.
Hocam Voltaj değerini yükselttikçe tekli çekirdek puanı düşüyor çoklu çekirdek puanı artıyor bu normal mi? 0.080 denedim 21500 puan verdi. Tekli çekirdek 2011 den 1950 lere düştü. Sıcaklık maksimum 83 dereceydi.

Optimum değeri ve sıcaklığı kendin deneyerek bulmalısın o yüzden. Fazla undervolt test özelinde negatif etkisi var, ama oyunlarda hissetmezsin fark olmaz. Sıcaklık daha da düşer. 0.075 0.060 arası stabilse orada bırak, daha iyi olur @Tolere 0.075 mavi ekran demiştin zaten 0.070 0.065 stabilse orada kalırsın.

Optimum değeri ve sıcaklığı kendin deneyerek bulmalısın o yüzden. Fazla undervolt test özelinde negatif etkisi var ama oyunlarda hissetmezsin fark olmaz. Sıcaklık daha da düşer. 0.075 0.060 arası stabilse orada bırak, daha iyi olur @Tolere 0.075 mavi ekran demiştin zaten 0.070 0.065 stabilse orada kalırsın.

Teşekkürler hocam 0.075 de bırakacağım. 0.070 de açılışta mavi ekran almıştım. Cinebench, Prime95 ve aidata testini aralıklarla yapıp sonlandıracağım. Maksimumda 85 dereceyi geçmemesi benim için yeterli zaten. Oyun testlerini de haftaya yaparım ancak.