Monitörle mi alakalıdır bu, ben de tam bilmiyorum bir şeyin şarjı gibi görünüyor :D

CS2 için Steam'den başlatma seçeneklerine -allow_third_party_software yazıp Afterburner ile takip et @Tolere -0.075'te misin şu anda? Eğer stabilse çok iyi bir değer tüm sorunları çözmüştür.

Monitörü bir resetlemeyi dene, fabrika ayarlarına döndür masaüstündeyken, sonra monitör ayarlarını geri yap parlaklık kesinlik vesaire. @Tolere

Yok hocam monitöre 2 kasa bağlı. Eski kasada böyle açılmıyor. Muhtemelen yeni BIOS böyle yaptı. Eski BIOS kurup bakacağım öyle mi diye. 0.075'deyim şu an.

Stabil olup olmadığını anlamak için cs2den çıkışta masaüstüne geçerken mavi ekran geliyor.Saatlerce oyun oynamak yerine oyunu kapatarak da deneyebilirsiniz.
Masaüstüne geçerken mavi ekran almadım hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam monitöre 2 kasa bağlı. Eski kasada böyle açılmıyor. Muhtemelen yeni BIOS böyle yaptı. Eski BIOS kurup bakacağım öyle mi diye. 0.075'deyim şu an.

Masaüstüne geçerken mavi ekran almadım hocam.
0.075 stabilse bayağı iyi silikonun var demektir, iyi test et dediğim gibi günaşırı da test et zarar gelmez 1 saat 30dk falan çalışmasından merak etme, günaşırı ve oyunlarda test etmek önemli. Bazen oyuna giriş çıkışlarda bile mavi ekran yer orası doğru evet.

Monitör olayını bilmiyorum monitör resetleyince falan düzelmiyor mu? Defaulta alıp denedin mi monitörü? İntel tarafında eski biosa dönmeni tavsiye etmem, sadece deneme amaçlı dön bence, intelde güncel kalmak önemli mevcut olaylardan sonra @Tolere

0.075 stabilse bayağı iyi silikonun var demektir, iyi test et dediğim gibi günaşırı da test et zarar gelmez 1 saat 30dk falan çalışmasından merak etme, günaşırı ve oyunlarda test etmek önemli. Bazen oyuna giriş çıkışlarda bile mavi ekran yer orası doğru evet.

Monitör olayını bilmiyorum monitör resetleyince falan düzelmiyor mu? Defaulta alıp denedin mi monitörü? Intel tarafında eski BIOS'a dönmeni tavsiye etmem, sadece deneme amaçlı dön bence, Intel'de güncel kalmak önemli mevcut olaylardan sonra @Tolere

Eski BIOS'a deneme amaçlı döneceğim hocam. Muhtemelen BIOS sürümüyle ilgili. Ama önemli olduğunu düşünmüyorum. En fazla ASUS desteğe başvurup öğrenirim diye düşünüyorum. Şu an odak noktam yüksek sıcaklıklara çıkmadan serin ve kasmadan sistemi çalıştırmak.

Eski BIOS'a deneme amaçlı döneceğim hocam. Muhtemelen BIOS sürümüyle ilgili. Ama önemli olduğunu düşünmüyorum. En fazla ASUS desteğe başvurup öğrenirim diye düşünüyorum. Şu an odak noktam yüksek sıcaklıklara çıkmadan serin ve kasmadan sistemi çalıştırmak.
Belkı monıtor fırmware ile ilgilidir, istersen desteğe sor, anakartın da monitorun de asus zira, mantıklı olacaktır. Eğer monitor factory reset ya da eski biosa rağmen sorun düzelmezse.

@Tolere 0.075 cınebench ve oyunlarda gerekli artışı sağladı mı bu arada,0.050 ile kıyaslamanı tavsıye ederım sıcaklık ve skor olarak.

Son düzenleme:
Belki monıtor Firmware ile ilgilidir, istersen desteğe sor, anakartın da monitorun de ASUS zira, mantıklı olacaktır. Eğer monitor factory reset ya da eski BIOS'a rağmen sorun düzelmezse.

@Tolere 0.075 Cinebench ve oyunlarda gerekli artışı sağladı mı bu arada,0.050 ile kıyaslamanı tavsıye ederım sıcaklık ve skor olarak.

0,050 denedim testlerde maksimum 85 dereceye çıktı. Sonra BIOS güncellemesinin içinde mikro kod güncellemesi olduğunu fark ettim. Çoklu çekirdek puanı normalde 21500 idi 20900'e düştü. 0,080 yapıp 21090 civarına çıkarıp maksimum 82 dereceyi görünce orada bıraktım. Testlerde sorun çıkmadı. Valorant maksimum 66 derece. CS:GO maksimum 69 dereceyi gördü. Bu şekilde iyi gibi görünüyor. Ekrandaki ok çubuğu için ASUS'a henüz başvurmadım. Önümüzdeki hafta bunun içinde ASUS desteğe başvuracağım. Bir de birkaç kez gün aşırı test edip sorun yoksa burada bırakacağım hocam. Vermek istediğiniz başka bir bilgi ve öneri varsa severek okurum.

0,050 denedim testlerde maksimum 85 dereceye çıktı. Sonra BIOS güncellemesinin içinde mikro kod güncellemesi olduğunu fark ettim. Çoklu çekirdek puanı normalde 21500 idi 20900'e düştü. 0,080 yapıp 21090 civarına çıkarıp maksimum 82 dereceyi görünce orada bıraktım. Testlerde sorun çıkmadı. Valorant maksimum 66 derece. CS:GO maksimum 69 dereceyi gördü. Bu şekilde iyi gibi görünüyor. Ekrandaki ok çubuğu için ASUS'a henüz başvurmadım. Önümüzdeki hafta bunun içinde ASUS desteğe başvuracağım. Bir de birkaç kez gün aşırı test edip sorun yoksa burada bırakacağım hocam. Vermek istediğiniz başka bir bilgi ve öneri varsa severek okurum.
@Tolere Yanı dediğim gibi stabil olduğu sürece problem yok ama bu olay biraz sinsidir, stabil sanarsın sonradan patlak verebilir. O yüzden günaşırı iyi test etmeni öneriyorum ben kendi adıma 0.050 üstüne çok çıkmamayı tercih etmiştim. 0.075 stabilse çok iyi silikon olduğu anlamına geliyor zaten @Tolere Testlerde bahsettiğim core mevzusundan dolayı gerçekten de single ve multi skorlar düştüğü oluyor, biraz ona da dikkat etmek lazım ama oyun için önemsiz bu olay, oyunda daha fazla sıcaklık düşecektir tabi.

@Tolere yanı dediğim gibi stabil olduğu sürece problem yok ama bu olay biraz sinsidir, stabil sanarsın sonradan patlak verebilir. O yüzden günaşırı iyi test etmeni öneriyorum ben kendi adıma 0.050 üstüne çok çıkmamayı tercih etmiştim. 0.075 stabilse çok iyi silikon olduğu anlamına geliyor zaten @Tolere testlerde bahsettiğim Core mevzusundan dolayı gerçekten de Single ve multi skorlar düştüğü oluyor, biraz ona da dikkat etmek lazım ama oyun için önemsiz bu olay, oyunda daha fazla sıcaklık düşecektir tabii.

Aslında biraz puan düşmesi çok önemli değil. Sıcaklık daha önemli çünkü işlemcinin ömrüne karar veren sıcaklık diye biliyorum hocam. Yanlışsa düzeltebilirsiniz. Şu an 0.080 de bıraktım. Gün aşırı testlerde de sorun çıkmaz ise böyle kalır. Sorun sezersem 5 5 düşürürüm. CPU kontak parçayı da alıp sene başı macun değişirken takarım.

Anakartınızda CPU Lite Load veya benzeri bir ayar var mı? Bu ayar ve -ofsett ile 13600K'ı kayıpsız 125-150W civarında tutabiliyorum. Sıvı soğutma kullandığım için sıcaklık değerlerini karşılaştırmam doğru olmaz ama oyunda da 45-50 civarını geçmiyor. Konuyu baştan okumadım, anakartın sunduğu ve yaptığınız ayarlara hakim değilim ancak sanki daha iyi sonuçlar alınabilir gibi geldi bana.

Anakartınızda CPU Lite Load veya benzeri bir ayar var mı? Bu ayar ve -ofsett ile 13600K'ı kayıpsız 125-150W civarında tutabiliyorum. Sıvı soğutma kullandığım için sıcaklık değerlerini karşılaştırmam doğru olmaz ama oyunda da 45-50 civarını geçmiyor. Konuyu baştan okumadım, anakartın sunduğu ve yaptığınız ayarlara hakim değilim ancak sanki daha iyi sonuçlar alınabilir gibi geldi bana.
Cpu lite load seçeneği göremedim hocam.

Cpu lite load seçeneği göremedim hocam.
Cpu load line calibration'dan bahsediyor sanırım, onu level4-5 alarak denersen watt kayıplarını minimuma indiriyor, onun bir grafiği var. google görsellerden bak istersen. Cpu LLC diye aratırsan level1'den level7-8'e kadar gösteriyor. Voltaj droplarını engelliyor yani, o yüzden verdiğin eksi değer daha stabil kalabiliyor core düzeyinde denemen lazım ama autodayken ve 0.075'te zaten stabil ve hiçbir hata yoksa çok da gerek duymazsın.