Teşekkürler hocam 0.075 de bırakacağım. 0.070 de açılışta mavi ekran almıştım. Cinebench, Prime95 ve aidata testini aralıklarla yapıp sonlandıracağım. Maksimumda 85 dereceyi geçmemesi benim için yeterli zaten. Oyun testlerini de haftaya yaparım ancak.
Bu arada -0.070'de mavi ekran verdiyse -0.075 stabil değildir dikkat et ona @Tolere -0.060 -0.065 hedefle. Tekrar xmp falan kapatıp aç tekrar trainlesin ramleri bu undervolt olayından sonra o da mavi ekran verdiriyor arada. 0.075 daha agresif yani 0.070'ten. 0.070'te mavi ekran yediysen 0.075'te de yersin.

Teşekkürler hocam 0.075 de bırakacağım. 0.070 de açılışta mavi ekran almıştım. Cinebench, Prime95 ve aidata testini aralıklarla yapıp sonlandıracağım. Maksimumda 85 dereceyi geçmemesi benim için yeterli zaten. Oyun testlerini de haftaya yaparım ancak.
Tamamdır ama 0.070 herhangi bir şekilde mavi ekran yediysen 0.075'te de bir gün yiyeceğin anlamına gelebilir. 0.075 alıp xmp kapat aç tekrar trainlesin ramleri. Sonrasında birer saat prime95 occt cpu cpu+ram extreme vesaire ve cinebench 30dk yap iyice emin ol. @Tolere

Son düzenleme:
Bu arada -0.070'de mavi ekran verdiyse -0.075 stabil değildir dikkat et ona @Tolere -0.060 -0.065 hedefle. Tekrar XMP falan kapatıp aç tekrar trainlesin RAM'leri bu undervolt olayından sonra o da mavi ekran verdiriyor arada. 0.075 daha agresif yani 0.070'ten. 0.070'te mavi ekran yediysen 0.075'te de yersin.

Tamamdır ama 0.070 herhangi bir şekilde mavi ekran yediysen 0.075'te de bir gün yiyeceğin anlamına gelebilir. 0.075 alıp XMP kapat aç tekrar trainlesin RAM'leri. Sonrasında birer saat Prime95 OCCT CPU CPU+RAM Extreme vesaire ve Cinebench 30dk yap iyice emin ol. @Tolere

Dediklerinizi harfiyen yaptım hocam. Bir bakın sorun yoksa bu şekilde bırakacağım. Yoksa 0.065'e çekip bırakacağım orada. 2. OCCT görselinde test bittikten sonra SS aldım bilginiz olsun. (0.075)

Dosya Ekleri

• 0.075 uv cinebench.webp
    0.075 uv cinebench.webp
    676,1 KB · Görüntüleme: 75
  • 0.075 uv occt 2.webp
    0.075 uv occt 2.webp
    176,6 KB · Görüntüleme: 65
  • 0.075 uv occt.webp
    0.075 uv occt.webp
    196,7 KB · Görüntüleme: 77
  • 0.075 uv prime95.webp
    0.075 uv prime95.webp
    125,2 KB · Görüntüleme: 82
Bu şekilde kalabilir -0.075 olarak stabil gibi görünüyor, XMP açıp tekrar kapat RAM'leri tekrar trainlesin anakart. Sonrasında 1 saat daha yaparsın istersen. Günaşırı da test et böyle 5 10dk bile olsa, esas olarak oyunlarda denemek lazım @Tolere

Anladım hocam yarın da test ederim. Sorun yoksa bu şekilde bırakırım. Fazla teste de tabii tutmak istemiyorum. Ne olur ne olmaz sonuçta %100 çalışıyor 1 saat.

Anladım hocam yarın da test ederim. Sorun yoksa bu şekilde bırakırım. Fazla teste de tabii tutmak istemiyorum. Ne olur ne olmaz sonuçta %100 çalışıyor 1 saat.
Esas oyunlarda anlarsın, şimdilik bu kadar test yeterli -0.075'te, günübirlik 10 15dklık yaparsın günaşırı yani onun zararı olmaz, 24 saat çalıştırsan da bir şey olmaz ama gerek yok. Önemli olan oyunda mavi ekran crash yememen ve ciddi sıcaklık düşüşü olması lazım stok haline göre, kıyaslayıp atarsın.

Esas oyunlarda anlarsın, şimdilik bu kadar test yeterli -0.075'te, günübirlik 10 15dklık yaparsın günaşırı yani onun zararı olmaz, 24 saat çalıştırsan da bir şey olmaz ama gerek yok. Önemli olan oyunda mavi ekran crash yememen ve ciddi sıcaklık düşüşü olması lazım stok haline göre, kıyaslayıp atarsın.
Teşekkürler hocam ssd gelsin oyunları kurup son testleri yapacağım.

Teşekkürler hocam ssd gelsin oyunları kurup son testleri yapacağım.
-0.075 çok agresif bir değer, bugün crashlemeyip yarın crashleyebilir o yüzden günübirlik test lazım 15 30dk yeterli olur p95 small için, ciddi bir sorun varsa orda hata alırsın zaten, ve işlemciye yüklenen oyunlar bf1, cs2, cyberpunk gibi, benchmarkı olan bu tarz oyunların da benchmark karşılaştırmasını yaparsın ekstra öncesi sonrası şeklinde, sıcaklık minimum stok haline göre 5-10derece arası düşmesi lazım -0.075 stabil ise eğer @Tolere

Ben kendi adıma lga1700 contact frame + -0.050 global svid kullanırdım, actual vrm'le çok farkı olmaması lazım ama global daha etkiliydi diye hatırlıyorum, istersen bir araştır youtube üzerinden de video var bir sürü. Derece farkını sen zaten fark etmişsindir de core streching mevzusundan puan kaybedebilirsin sentetiklerde bahsettiğin gibi, o yüzden stabilite testlerinden sonra oyun ve cinebenchte kıyaslama yap örneğin.

-0.075 çok agresif bir değer, bugün crashlemeyip yarın crashleyebilir o yüzden günübirlik test lazım 15 30dk yeterli olur P95 small için, ciddi bir sorun varsa orada hata alırsın zaten, ve işlemciye yüklenen oyunlar BF1, CS2, Cyberpunk gibi, benchmarkı olan bu tarz oyunların da benchmark karşılaştırmasını yaparsın ekstra öncesi sonrası şeklinde, sıcaklık minimum stok haline göre 5-10derece arası düşmesi lazım -0.075 stabil ise eğer @Tolere

Ben kendi adıma LGA1700 contact frame + -0.050 global svid kullanırdım, actual VRM'le çok farkı olmaması lazım ama global daha etkiliydi diye hatırlıyorum, istersen bir araştır YouTube üzerinden de video var bir sürü. Derece farkını sen zaten fark etmişsindir de Core streching mevzusundan puan kaybedebilirsin sentetiklerde bahsettiğin gibi, o yüzden stabilite testlerinden sonra oyun ve Cinebench'te kıyaslama yap örneğin.

Yeni BIOS güncellemesi geldi. Onu yükleyip sil baştan yaptım. Cinebench maksimum 83, Prime 95 85, OCCT 79 dereceyi gördü. Çökme veya donma yoktu. Yeni gelen SSD'ye Valorant ve CS 2 yükledim. Valorant maksimum 67 dereceyi gördü. CS 2 de MSI Afterburner açamadım. Oyun izin vermedi. Arka planda kontrol ettim maksimum 69 derece. Sorun yok gibi görünüyor. Ancak ekran kartını bugün taktığım için mi bilmiyorum açılışta şu çıkmaya başladı. Ne olduğunu bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250529_163555.webp
    IMG_20250529_163555.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 52
Yeni BIOS güncellemesi geldi. Onu yükleyip sil baştan yaptım. Cinebench maksimum 83, Prime 95 85, OCCT 79 dereceyi gördü. Çökme veya donma yoktu. Yeni gelen SSD'ye Valorant ve CS 2 yükledim. Valorant maksimum 67 dereceyi gördü. CS 2 de MSI Afterburner açamadım. Oyun izin vermedi. Arka planda kontrol ettim maksimum 69 derece. Sorun yok gibi görünüyor. Ancak ekran kartını bugün taktığım için mi bilmiyorum açılışta şu çıkmaya başladı. Ne olduğunu bilmiyorum.
Monitörle mi alakalıdır bu, ben de tam bilmiyorum bir şeyin şarjı gibi görünüyor :D

Cs2 için steamden başlatma seçeneklerine -allow_third_party_software yazıp afterburner ile takip et @Tolere -0.075'te misin şu anda? Eğer stabilse çok iyi bir değer tüm sorunları çözmüştür.

Monitörü bir resetlemeyi dene, fabrika ayarlarına döndür masaüstündeyken, sonra monitör ayarlarını geri yap parlaklık kesinlik vesaire. @Tolere

Stabil olup olmadığını anlamak için cs2den çıkışta masaüstüne geçerken mavi ekran geliyor.Saatlerce oyun oynamak yerine oyunu kapatarak da deneyebilirsiniz.