Çözüldü i7-14700K DDR5 sistemde RAM hızını yükseltince oyundan atıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SY9
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 229
  • Etiketler Etiketler
    ddr5
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SY9

Başarılı
Merhaba, i7-14700K'lı bir sistem toplamıştım DDR5 7200 mt/s RAM'ler ile ilk başlarda sorunsuz kullanıyorumdum. Anakart modelim MSI MPG Z790 Carbon 14. nesil işlemciler bozuluyor diye belirli BIOS güncellemeleri geldi BIOS güncellemesi yaptıktan sonra 7200 mt/s de oyunlar bir sure sonra birden donuyor ve hemen masaüstüne atıyor herhangi bir hata kodu falan yok. RAM'leri 6800 mt/s aldım hiçbir sorun olmuyor gayet stabil.

Intel desteğin önerdiği BIOS ayarlarını yaptım 7200 mt/s de oyunlar yine çöküyor BIOS'tan Intel default ayarlar yerine MSI performans ayarını 6800 mt/s de sorunsuz kullanıyorum.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın demek istediğim işlemci bozulmuş olabilir mi? Veya bu sorun neden kaynaklı olabilir? Teşekkürler.

Çözüm
Yeni BIOS guncellemesi geldi, guncellemeyi yaptım. XMP'i açtım sorun çözüldü.
İşlemci bozuk değildir, bahsettiğiniz hızlar çok yüksek hızlar, bu kadar overclock yapıldığı zaman bazı sistemlerde çalışmaması gayet normal. Şansım buymuş deyip 6800 kullanın derim, zaten DDR5 yeterince hızlı olduğu için benchmark haricinde bu hızların farkını pek anlayamazsınız. Stabil olsun daha iyi.
Ama derseniz ki Garanti süreci başlatıp uğraşmak istiyorum, şansınızı da deneyebilirsiniz, belki başka bir işlemci gönderirler.

İfadeler: SY9

Evet dediğiniz gibi gözle görülür bir performans farkı olmuyor. Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ya da garanti süreci başlatacağım kararsızım Intel destekle iletişime gectim bakalım ne diyecekler.

Z790 ve o işlemci için 7200'ün çantada keklik olması lazım. Manuel olarak MC voltajını yükseltip deneyebilirsin.

İlk topladığım da gayet güzel 7200 de sorunuz du bir BIOS güncellemesi yaptım ondan sonra böyle oldu dediğinizi akşam deneyeceğim teşekkürler.

Spesifik bir oyunda mı atıyor sadece yoksa her oyunda mı ? Arkadaşıma da 4000 mhz ram takmıştım Cs2 de böyle bir sorun yaşıyordu acaba ekran kartı sürücü mü yeni ram ile alakalı mı diye Xmp yi kapatmıştım ve önceki ekran kartı sürücüne getirmiştik .

Her oyunda atıyor sürücü ile ilgili sorun degil 6800 MHz de sorun olmuyor.

Her oyunda atıyor sürücü ile ilgili sorun degil 6800 MHz de sorun olmuyor.
Anladım geçmiş olsun . Önceki bios sürümü çok geri değilse onu tekrar deneyebilirsin . 7200 mhz bende de var ama 6400 mh üzeri geçmiyorum .

Intel 13. ve 14. nesil işlemcileri bozuk. Bellek hızını mecburen 6800 tutacaksınız, BIOS güncellemesi ile Intel çözerse çözecek. Ayrıca UE oyunlarında Intel işlemciler stutter sorunu yaşıyor. AMD ekran kartlarının sürücü sorunlarından daha kötü durumda olduğundan ayrıca belirteyim. Unreal bilgisayar pazarında %28 civarı oyunlarda kullanılıyor. Genelde AAA oyunlarda olduğundan, kullanıcıların en çok sorun yaşadığı motor. Ona da bir çözüm yok,

BIOS güncellemeleri bu bozuk işlemcileri toparlamak yerine daha sorunlu hale getiriyor. Keşke Intel satın alırken forumlara sorsaydınız.

Şu an bulunanlar ve bence 5-6 yıl civarı da Intel işlemcilere para verilmez.

Demek ki 7200 de stabil olmuyor. 6800 ile kullanmaya devam edin.

Yeni BIOS guncellemesi geldi, guncellemeyi yaptım. XMP'i açtım sorun çözüldü.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…