luthienxd

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

İşlemcim i7 14700KF anakartım MSI Pro Z790 Max default değeri 18'deydi baktığımda ve çok fazla CPU ısınma yapıyordu. Sanırım sorun bundan kaynaklıymış.

Bu değer kaç olmalı? Bu değeri kıstığımızda oyunlarda performansımız düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elle voltaj ve frekans değeri ayarlamaya çalışabilirsin. Sistem yanımda değil kardeşimde bir sorayım ne ayarlar var diye.

Benim CPU cooler Tunning ayarlarım herkes gibi değil mesela baktım diğer sitelere herkeste Intel, water cooler gibi ayarlar var bende 1 tane Intel 2 tane MSI ayarı var ikisi 253W biri 4096W değerinde.

ia cep ayarlarını disabled yapın diyor bunu yaptığım zaman load litei ne kadar düşürsem bile yine sıcaklık 100 ü buluyor.

Short Duration Power 4096 wattır o.
msi unlimited performance diye geçiyor ben de

Termal macunu sağ olsunlar zeytinli poğaça gibi sadece göstermişler onu değiştirdim termal macunu yenilendikten sonra OCCT testinde Max 70 derece gördü Lite mode 5 de yalnız şöyle bir durum var Cinebench testi yaptığım zaman 800 825 arası puan alıyorum ve bu çok düşük internette baktığım zaman 33 bin küsur puan alınmış. Bunu arttırmak için ia cep ayarlarını kapatın demişlerdi bu iki ayarı disable yaptığım zaman Cinebench testlerinde mavi ekran yiyorum.

Son düzenleme:
msi unlimited performance diye geçiyor ben de

Termal macunu sağ olsunlar zeytinli poğaça gibi sadece göstermişler onu değiştirdim termal macunu yenilendikten sonra OCCT testinde Max 70 derece gördü Lite mode 5 de yalnız şöyle bir durum var Cinebench testi yaptığım zaman 800 825 arası puan alıyorum ve bu çok düşük internette baktığım zaman 33 bin küsur puan alınmış. Bunu arttırmak için ia cep ayarlarını kapatın demişlerdi bu iki ayarı disable yaptığım zaman Cinebench testlerinde mavi ekran yiyorum.
R24 mü yapıyorsun?

Evet, onu düzelttim şimdi 33500 puan aldım ve CPU sıcaklığım 80 dereceden yukarı çıkmıyor.
Ama tekrar söyleyeyim bu Lite mod ayarı 12 iken 33500 puan alıyorum. Bu ayar kaç olmalı? Bunun en iyi ayarı nedir? Oyunlarda bir performans kaybı olur mu? defaultu 18 idi ama 18 de 31000 gibi bir puan alıyordum