Bütçe
200000
5070ti ve 5090 arasında 2 kat fark var videoyu izleyin dediğimi anlayacaksınız.

Evet, baya takip ettim ama şu anlık için 5090'a o kadar parayı vermeyi istemiyorum. Önceliğimi görselliğe verdim.

İş için kullanacağım demişsiniz, render, video düzenleme falan yapılacak mı?

@bugycugy

Evet, yapılacak. Kardeşim fotoğraf ve video işleriyle uğraşıyor. Sosyal medya içerikleriyle ilgileniyor fakat ileride de belgesel çekimleriyle uğraşacak.

Evet, bayağı takip ettim ama şu anlık için 5090'a o kadar parayı vermeyi istemiyorum. Önceliğimi görselliğe verdim.

Evet, yapılacak. Kardeşim fotoğraf ve video işleriyle uğraşıyor. Sosyal medyaya içerikleriyle ilgileniyor fakat ileride de belgesel çekimleriyle uğraşacak.

Bir de net bütçenizi belirtin.

Bir sene sonra neden degrade olacak onu anlamadım, soğutmanın soğutması var diye düşünüyorum sistemde.

Oyun olarak FPS'ye sardım bu aralar fakat sistemle beraber daha öncesinden oynayamadığım ve ileride de gelecek olan tüm hikayeli oyunları oynamak istiyorum.

Doğrudur ama ben birazcık marka takıntısı yapıyorum.

Intel 13 ve 14. nesil degrade oluyor fabrikasyon hatalı. Birazcık araştırma yaparsanız illaki haberleri görürsünüz hocam. Yeni bioslarla vs fixlemeye çalıştılar ancak ne kadar yararı oldu kimse bilmiyor. Tek bilinen çoğu kullanıcı mavi ekran hatası alıyor, ya da frekansı i5 seviyesine düşürüyor.

Ayırdığım para miktarı 150.000 TL fakat üstüne çıkarsa da maksimum 200.000 TL verebilirim.

Oyun odaklı olacaksa eğer 140 bin 5090 için ayırıp kalan 60 bin içinde diğer bileşenler mantıklı olacaktır. Ancak gen 5 4 TB SSD alma gibi bir fikriniz varsa bütçe yetmez. 9950X3D içinde bütçe yetmez. İdeal senaryo 9800X3D + 5090 olur eğer oyun odaklı bir sistem istiyorsanız.

Ayırdığım para miktarı 150.000 TL fakat üstüne çıkarsa da maksimum 200.000 TL verebilirim.

Render ağırlıklı bir sistem olması lazım anlattıklarınıza göre, 9950X, RTX5080, 64 GB RAM ile 130.000 TL'ye güzel sistem toplanır, artı fan özelleştirmeleri yaparsınız.