Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Prime95 ile yük altında tuttum, testten yeni çıktığı için minimuma düşmedi ancak yavaş yavaş düşüyor. Akasa fan olması lazım soğutucu olarak. Bu arada normalde termal macunu X şeklinde sürüyordum ancak X yaparken yarıda kaldı, o yüzden üstünde normalden daha az termal macun var, sıcaklıklar iyi midir? Oda soğuk değil, aksine sıcak. Prime95 "Pass!" dediği an kapattım, neredeyse 10 dakika geçti. Zaten sistemde oynadığım en ağır oyun Forza Horizon 4 ve Spider-Man: Remastered. Sizce sorun yaşar mıyım? Ona göre termal macun alacağım tekrardan.

1737471526463.webp

@Yener K hocam önceden de aynı işlemcinin sıcaklığı hakkında yorum yapmıştınız, tekrar kontrol edebilir misiniz rica etsem?

Sıcaklıklar fazla ancak sorun yaşayacağını sanmıyorum, ayrıca testte gördüğün pass yazısı belirli bir bölümün test parçası için geçerli.

Sıcaklıklar fazla ancak sorun yaşayacağını sanmıyorum, ayrıca testte gördüğün pass yazısı belirli bir bölümün test parçası için geçerli.
Direkt kapatmıştım hocam 10 dakika yeterli olur diye, sizce açayım mı tekrar? Bir de ben en son aldığımda en iyi termal macun MX-4 idi, yakın zamanda da daha çok ısınabilecek işlemcilere geçeceğimden (i5 9400F veya benzeri) varsa daha iyi bir termal macun almak istiyorum. Öneriniz var mıdır acaba?

Direkt kapatmıştım hocam 10 dakika yeterli olur diye, sizce açayım mı tekrar? Bir de ben en son aldığımda en iyi termal macun MX-4 idi, yakın zamanda da daha çok ısınabilecek işlemcilere geçeceğimden (i5 9400F veya benzeri) varsa daha iyi bir termal macun almak istiyorum. Öneriniz var mıdır acaba?
9400F daha az ısınır emin ol. MX4 iyi bir macun değil günü kurtarmalık bir macun.

MX4 iyi bir macun değil günü kurtarmalık bir macun.
Hocam Technopat'ta öyle demişlerdi ancak haklısınız :D Önerdiğiniz bir macun var mı? Bütçe kısmında sorunum yok ama ucuz olsa daha iyi olur.

Bi' aralar Thermal Grizzly görmüştüm, onlar iyi midir mesela?

Hocam Technopat'ta öyle demişlerdi ancak haklısınız :D Önerdiğiniz bir macun var mı? Bütçe kısmında sorunum yok ama ucuz olsa daha iyi olur.

Bütçene bağlı bir de kullanacağın makineye. 9400F için ucuz olan bir malzemeyi alabilirsin. İşini görecektir. Kaliteli olsun dersen Noctua H1 öneririm.

Hocam Technopat'ta öyle demişlerdi ancak haklısınız :D önerdiğiniz bir macun var mı? Bütçe kısmında sorunum yok ama ucuz olsa daha iyi olur.

Sürdüğnüz macun replika MX-4 olabilir mi? hocam aynısı Benimde basıma geldi indirimden aldıgımda Hepsiburada yerine yanalıslıka bir satıcıdan aldım macunun replika olduğunu 3 ay sonra fark ettim yapsı çok garip o macunun çimento gibi sürdükten sonra işlemciden cıkmıyordu wipaste C2'den replika MX-4'e geçtim 7 derece sıcaklık arttırmıştı.