erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Arkadaşımın babasıyla bir iddia yaptık. Şu an 1.98 W/m*K ısı iletkenliğine sahip termal macunlu ve stok fanlı bir i9 10900 işlemci var ve yükteyken 93-96 dereceleri buluyor. Bende dedim ki kryonaut Extreme (14,2 W/m*K) var ben de pazartesi getiriyim gramajı internette neyse vermen yeter ama babası dedi ki ısı sabit kalmaz ise 1.000 TL veririm, kalırsa 1.000 TL alırım. Biz de kabul ettik. Şimdi bunun mümkün olma ihtimali var mı? Eğer varsa büyük sıkıntımız var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu bloğun önemi çok daha fazla, macunun etkisi minimal ısı transferinde.

Stok fan hocam ama hiç mi değişmez? Çünkü sistem açıldığında 80 ile açılıyor ve yükte 96 dereceleri görüyor yük dediğimde CS 2, Valorant falan. Normalde böyle değildi ama arkadaşım ortalama 1 haftadır bu macunla kullanıyor ve böyle olmaya başlamış.

Yüzey alanı çok küçük stok soğutucunun çok etki yapacağını sanmıyorum. Ama şu anda kullanılan macun uzun süre önce sürüldüyse belki etki büyük olabilir.

Stok fan hocam ama hiç mi değişmez? Çünkü sistem açıldığında 80 ile açılıyor ve yükte 96 dereceleri görüyor yük dediğimde CS 2, Valorant falan. Normalde böyle değildi ama arkadaşım ortalama 1 haftadır bu macunla kullanıyor ve böyle olmaya başlamış.

Önemli olan soğutucu, gözle görülür şekilde düşer, ancak önemli olan soğutucu.

Yüzey alanı çok küçük stok soğutucunun çok etki yapacağını sanmıyorum. Ama şu anda kullanılan macun uzun süre önce sürüldüyse belki etki büyük olabilir.

Hocam dediğim gibi 1 hafta oldu ama bildiğiniz markasız üstünde 1.98 ısı iletimi yazan bir macun diş macunundan hallice bir şey yani.

Önemli olan soğutucu, gözle görülür şekilde düşer, ancak önemli olan soğutucu.

Sabit kalmasın yeter bizim için durup dururken 1000 TL'den olmayalım.

Arkadaşımın babasıyla bir iddia yaptık. Şu an 1.98 w/m*k ısı iletkenliğine sahip termal macunlu ve stok fanlı bir i9 10900 işlemci var ve yükteyken 93-96 dereceleri buluyor. Bende dedim ki Kryonaut Extreme (14, 2 w/m*k) var ben de pazartesi getiriyim gramajı internette neyse vermen yeter ama babası dedi ki ısı sabit kalmaz ise 1.000 TL veririm, kalırsa 1.000 TL alırım. Biz de kabul ettik. Şimdi bunun mümkün olma ihtimali var mı? Eğer varsa büyük sıkıntımız var.

Maalesef stok soğutucu ile ısı sabit kalamaz. Ayrıca o işlemcinin yanında stok soğutucu yok yani en baştan yanlış iş yapılmış zaten .