Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Gaming.Gen.TR üzerinden RAM almıştım. Birtakım sorunlar yaşadığım için iade veya değişim talep edeceğim. Birinci önceliğim iade olacak. Dün ürünü öğlen gibi teslim aldım, öğleden sonra hemen geri gönderdim. Kargo koduyla gönderdiğim ürün, bugün dağıtımda gözüküyor. Bugün teslim edilecek muhtemelen. Sizce ürünü alıp kontrol etmeleri, iade ve değişim işlemlerini tamamlamaları kaç gün sürer? Pazartesi gününe veya önümüzdeki haftaya sarkar mı?

Enpara kullanıyorum, iade işlemlerini hızlı gerçekleştiriyor bankam şayet.

Duruma göre Gaming.Gen.TR firmasını hızlandırması için sıkıştırayım. Bu firmadan ilk ve son defa alışveriş yapıyorum. Bir an önce bu firma ile ilişkim tamamlansın istiyorum.

Selam dostlar,

Gaming.Gen.TR üzerinden RAM almıştım. Birtakım sorunlar yaşadığım için iade veya değişim talep edeceğim. Birinci önceliğim iade olacak. Dün ürünü öğlen gibi teslim aldım, öğleden sonra hemen geri gönderdim. Kargo koduyla gönderdiğim ürün, bugün dağıtımda gözüküyor. Bugün teslim edilecek muhtemelen. Sizce ürünü alıp kontrol etmeleri, iade ve değişim işlemlerini tamamlamaları kaç gün sürer? Pazartesi gününe veya önümüzdeki haftaya sarkar mı?

Duruma göre Gaming.Gen.TR firmasını hızlandırması için sıkıştırayım. Bu firmadan ilk ve son defa alışveriş yapıyorum. Bir an önce bu firma ile ilişkim tamamlansın istiyorum.

Kargo teslim edildi gözükür gözükmez arayıp sıkıştırmaya başla. Yoksa başından savıyorlar. Bir mouse için 1.5 ay uğraştırmışlardı.

Benimde itopya'dan aldığım monitör daha önceden kullanılmış hatta serviste onarım görmüş bir ekran çıktı. Kargo geçmişi servis kaydına vs. ulaştım, iade için geri yolladım. Beni yaklaşık yirmi gün beklettiler. En sonunda iadeyi onaylayana kadar her gün aradım süreci hızlandırmalarını işlerimin aksadığını belirttim. En sonunda ilgili birime bildirdim size dönüş yapacağım dediler ve 3 gün boyunca dönüş gelmeyince tekrar aradım ve iadenin onaylandığını söylediler parada hesaba 3 gün içinde yattı. Benzer bir durum yaşanabilir yaşanmaması için sık sık arayıp sorarak sıkıştırmanız en iyisi olur. Siz salınca onlarda umursamıyor çünkü.

Selam dostlar,

Kullanılmış bir mouse göndermişlerdi. İade talebi oluşturdum, “paranız 5 gün içinde hesabınıza yansır” denildi. Ancak sonrasında “iadeniz reddedildi” diyerek ürünü geri gönderdiler. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum fakat dosya yüklememe rağmen başvurum “usulden reddedildi”.

Yarına kadar sizi ararlar diye düşünüyorum ama iade parası pazartesiye kadar sarkabilir.

Hocam rezil olduk ya paramızla gerçekten. Sıkıldım tabiri caizse. 5.700 TL para değil benim için ama karşılığında böyle şeyler adamı yoruyor. İşlerim çok gecikti ve sarktı. Yoksa hiç titizlikle uğraşmam.

Kargo teslim edildi gözükür gözükmez arayıp sıkıştırmaya başla. Yoksa başından savıyorlar. Bir mouse için 1.5 ay uğraştırmışlardı.

Ben onu telefonla aradıktan 15 saniye içinde anladım biliyor musun? Mail atın ilgilensinler deyince, tamam dedim uğraştırırlar adamı bunlar. Benzer düşünüyoruz hocam. Bu işler yayıncılara sponsor olmakla bitmez, müşteri memnuniyeti daha önemli. Reklam her şey demek değildir bence.

Benim de İtopya'dan aldığım monitör daha önceden kullanılmış hatta serviste onarım görmüş bir ekran çıktı. Kargo geçmişi servis kaydına vs. ulaştım, iade için geri yolladım. Beni yaklaşık yirmi gün beklettiler. En sonunda iadeyi onaylayana kadar her gün aradım süreci hızlandırmalarını işlerimin aksadığını belirttim. En sonunda ilgili birime bildirdim size dönüş yapacağım dediler ve 3 gün boyunca dönüş gelmeyince tekrar aradım ve iadenin onaylandığını söylediler parada hesaba 3 gün içinde yattı. Benzer bir durum yaşanabilir yaşanmaması için sık sık arayıp sorarak sıkıştırmanız en iyisi olur. Siz salınca onlarda umursamıyor çünkü.

Hocam oradan hiç alışveriş yapmadım. Ama sizi uğraştırmış olmaları, hiç hoş değil. Kendilerini geliştiremiyorlar sanırım, onlarda reklam peşinde çok koşuyorlar galiba.

Kullanılmış bir mouse göndermişlerdi. İade talebi oluşturdum, “paranız 5 gün içinde hesabınıza yansır” denildi. Ancak sonrasında “iadeniz reddedildi” diyerek ürünü geri gönderdiler. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum fakat dosya yüklememe rağmen başvurum “usulden reddedildi”.

Sizin kolay iade hakkınızı nasıl engellediler hocam? Bu firmalar ellerini kollarını sallayarak iş mi yapıyorlar. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Bunlara sponsor olanlar, böyle şeyler yaptıklarını biliyor mu acaba? Trajikomik vallahi. Üzülüyorum böyle şeyler gördükçe.

Ne diyorsun değişim yaparsalar, kapalı kutu şeklinde kabul edeyim mi? Ben iade yapılmasından yanayım şayet hocam. Firma radarıma girdi bir kere. :D @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:
Hocam oradan hiç alışveriş yapmadım. Ama sizi uğraştırmış olmaları, hiç hoş değil. Kendilerini geliştiremiyorlar sanırım, onlarda reklam peşinde çok koşuyorlar galiba.
Benimde oradan ilk alışverişimdi ve son olarak kalacak orası kesin. Amazondan şaşmamam gerektiğini hatırlattılar sağolsunlar.

Benim de oradan ilk alışverişimdi ve son olarak kalacak orası kesin. Amazon'dan şaşmamam gerektiğini hatırlattılar sağ olsunlar.

Hayırlısı olsun hocam. İnsanlar artık sosyal medya ve forumlar sayesinde daha bilinçli.

Umarım bir daha yaşamazsınız böyle şeyler.

Hayırlısı olsun hocam. İnsanlar artık sosyal medya ve forumlar sayesinde daha bilinçli.

Umarım bir daha yaşamazsınız böyle şeyler.
Bunların hepsi teknoloji editörlerinin suçu, bu firmaları arşa çıkaranlar onlar. Her editör için geçerli bu arada, bahsi geçen firma ile çalışmayan editör yok gibi bir şey şu anda. Sanırsın sütten çıkmış ak kaşık hepsi. Yapacak bir şey yok. Kapalı kutu gelecekse süreç uzamaması adına değişim de kabul edilebilir de, bu işin detayına inmek lazım. Direkt olarak iade ürünü neden sana yollamışlar mesela, ben olsam onunla uğraşırdım. Teknoloji editörlerine ürün gönderirken, ya da mağazalarında PC toplarken sponsorlu, her şey okey de, iş bize gelince neden open box iade ürün geliyor. Yemek sipariş verirken kurye yedi diyorlardı, bu seferki bahane ne, kurye overclock mu yapmış diyecekler.

Hepsi aynı yani bu firmaların, Amazon,Hepsiburada'dan falan almadığın sürece, ama nadir de olsa bunlarda da kendi satıcısı olmasına rağmen kullanılmış ürün geliyor, ama akabinde süreç hızlı işliyor. Bu durumun önüne geçmek zor. Bu mağazaları da arşa çıkaranlar düşünsün. 3-5 kuruş kazanıcam diye yalakalık yapmayan editör var mı şu anda piyasada? Ben göremedim.

@Eagles Ben aslında direkt iade alıp firmayla ilişiğimi kopartırdım ama senin süreç çok uzadı, bilemiyorum o yüzden.

Şu an bu firma böyle bir hata yaptıysa, jest olarak sana ücretsiz kit vermesi lazım. Sponsorlu içerik çekeceklerine, böyle yaparak müşteri kazansınlar, ama nerede. Bir ara ben de sıkıntı yaşamıştım, CEO'larıyla bile iletişime geçemiyorsun, hep aracı kişiler var, onlar da dinlemek için dinliyor seni, e-mail atın, buradan süreç ilerlemiyor gibisinden. @Eagles

MSI-ASUS falan aldıysan hepten işin bitiyor, özellikle Servispoint yetkili servise gidiyorsa işin yaş.

Bahsi geçen firmaların hepsinde satış sonrası destek, müşteri hizmetleri leş vaziyette. Editörler de sistem tanıtmaya devam etsin. Sonrasında iade mallarla güzelcene hazır sistem satsınlar. Özellikle A620+Micron/Samsung çip kullanan hazır sistemler.

@Eagles Anlayacağın ben çok doluyum bu konuda, en az 6 ay bu firmalarla ve garantiyle uğraştım. Amazon-Hepsiburada vesaire harici çok bulaşmam, Vatan'dan belki alırım alırsam, ama o da güvenimi kaybetti anlattığım RAM mevzusundan ötürü, bu bahsi geçen firmalardan çok da farkı kalmadı. El altından ne oyunlar dönüyor, bilsen tek parça almazsın zaten, emin ol. En azından Amazon'da vesaire süreç hızlı işliyor, şimdi bu firma seni bekletebildiği kadar bekletir sen darlamazsan.

Aldığım anakart ve AIO, ikisi de sıfır kutu açtığım halde sözde, kendi statik poşedinin içinde tozluydu heatsink kısımları, bunu nasıl açıklayacağız, ürünler fabrikada depoda mı çok bekliyor, ondan sonra mı statik poşede sarılıyor. Anakartlarda falan zaten seal yok, güvenlik etiketi statik poşette bile yok. Gidip mağazadan almıştım bir de. Mağazadan da alsan durum aynı. AIO da defolu çıktı muhtemelen de ses etmiyorum işte, çok sıkılmıştım çünkü bu garanti mevzularından. Çalışsın yeter kafasındayım.

Ben bunlarla cebelleşeli 1 yılı geçti, belli ki aynı tas aynı hamam. Bundan sonra ürün tavsiye ederken Amazon ve Hepsiburada harici edemeyeceğiz sanırım, o da kendi satıcısı olmak kaydıyla.

Son düzenleme:
Bunların hepsi teknoloji editörlerinin suçu, bu firmaları arşa çıkaranlar onlar. Her editör için geçerli bu arada, bahsi geçen firma ile çalışmayan editör yok gibi bir şey şu anda. Sanırsın sütten çıkmış ak kaşık hepsi. Yapacak bir şey yok. Kapalı kutu gelecekse süreç uzamaması adına değişim de kabul edilebilir de, bu işin detayına inmek lazım. Direkt olarak iade ürünü neden sana yollamışlar mesela, ben olsam onunla uğraşırdım. Teknoloji editörlerine ürün gönderirken, ya da mağazalarında PC toplarken sponsorlu, her şey okey de, iş bize gelince neden open box iade ürün geliyor. Yemek sipariş verirken kurye yedi diyorlardı, bu seferki bahane ne, kurye overclock mu yapmış diyecekler.

Hepsi aynı yani bu firmaların, Amazon, Hepsiburada'dan falan almadığın sürece ama nadir de olsa bunlarda da kendi satıcısı olmasına rağmen kullanılmış ürün geliyor ama akabinde süreç hızlı işliyor. Bu durumun önüne geçmek zor. Bu mağazaları da arşa çıkaranlar düşünsün. 3-5 kuruş kazanacağım diye yalakalık yapmayan editör var mı şu anda piyasada? Ben göremedim.

@Eagles ben aslında direkt iade alıp firmayla ilişiğimi kopartırdım ama senin süreç çok uzadı, bilemiyorum o yüzden.

Şu an bu firma böyle bir hata yaptıysa, jest olarak sana ücretsiz kit vermesi lazım. Sponsorlu içerik çekeceklerine, böyle yaparak müşteri kazansınlar ama nerede. Bir ara ben de sıkıntı yaşamıştım, CEO'larıyla bile iletişime geçemiyorsun, hep aracı kişiler var, onlar da dinlemek için dinliyor seni, e-mail atın, buradan süreç ilerlemiyor gibisinden. @Eagles

MSI-ASUS falan aldıysan hepten işin bitiyor, özellikle ServisPoint yetkili servise gidiyorsa işin yaş.

Bahsi geçen firmaların hepsinde satış sonrası destek, müşteri hizmetleri leş vaziyette. Editörler de sistem tanıtmaya devam etsin. Sonrasında iade mallarla güzelcene hazır sistem satsınlar. Özellikle A620+Micron/Samsung çip kullanan hazır sistemler.

@Eagles anlayacağın ben çok doluyum bu konuda, en az 6 ay bu firmalarla ve garantiyle uğraştım. Amazon-Hepsiburada vesaire harici çok bulaşmam, Vatan'dan belki alırım alırsam ama o da güvenimi kaybetti anlattığım RAM mevzusundan ötürü, bu bahsi geçen firmalardan çok da farkı kalmadı. El altından ne oyunlar dönüyor, bilsen tek parça almazsın zaten, emin ol. En azından Amazon'da vesaire süreç hızlı işliyor, şimdi bu firma seni bekletebildiği kadar bekletir sen darlamazsan.

Aldığım anakart ve AiO, ikisi de sıfır kutu açtığım halde sözde, kendi statik poşedinin içinde tozluydu heatsink kısımları, bunu nasıl açıklayacağız, ürünler fabrikada depoda mı çok bekliyor, ondan sonra mı statik poşede sarılıyor. Anakartlarda falan zaten seal yok, güvenlik etiketi statik poşette bile yok. Gidip mağazadan almıştım bir de. Mağazadan da alsan durum aynı. AiO da defolu çıktı muhtemelen de ses etmiyorum işte, çok sıkılmıştım çünkü bu garanti mevzularından. Çalışsın yeter kafasındayım.

Ben bunlarla cebelleşeli 1 yılı geçti, belli ki aynı tas aynı hamam. Bundan sonra ürün tavsiye ederken Amazon ve Hepsiburada harici edemeyeceğiz sanırım, o da kendi satıcısı olmak kaydıyla.

Yok hocam ya Amazon ve Hepsiburada çok daha iyi bunlardan en azından. İade kolay, sorun yaşama ihtimalin düşük. Hepsiburada para bile yüklemiş hesabıma kusura bakmayın diye. Kapalı kutu ürün, bozulabilir elektronik cihaz sonuçta. Ki böyle oldu zaten orada. Bende teşekkür ettim, kapattım konuyu.

Ürünü dün kargoya verdim, bugün 11 gibi teslim almışlar. Az önce görüştüm, işlem sırasına alınmıştır efendim dedi arkadaş. Eğer kullanılmışsa değişim ve iade yapılır efendim dedi. Muhtemelen pazartesi arayacaklar. Zaten zorluk çıkartırsalar avukatıma vereceğim, çok iyi bir avukatım var nihayetinde. Bu konuda acımasızımdır. Az dava kazanmadık.

Kullanılmış ürünler, teşhir ürünler, paketi açılan ürünler bunların hepsinde satılırken ekstra not olmalı. Çok basit bir şey, firmaların işine gelmiyor sanırım bu. Fiyatını düşür, her malın alıcısı zaten olur. Hatta bunu yasal hale getirmek lazım, kılıf uydurulamayacak şekilde.

Toparlayacak olursam dikkat ediyorum bu hususa. Özellikle daha sonra 1 tane daha konu açacağım bilgilendirme amaçlı bu firma ile ilgili. Parayı ağaçtan toplamıyoruz, hizmet hakkımız.