İdmandan hemen sonra beslenmek şart mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ornitorenk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 160
  • Etiketler Etiketler
    yemek

ornitorenk

Uzman
Spordan 30 dakika - 1 saat öncesi zaten kahvaltı yapmış oluyorum ama çok sağlam bir kahvaltı değil yani. 2-3 yumurta, yulaf ezmesi ve bazen ekmek arası bir şeyler vs.

Neyse idmanı yaptıktan hemen sonra 25-30g whey protein alıyorum ama yemek yemiyorum. Çünkü idman sonrası iştahım sıfıra yakın oluyor. İdmandan en az 3 saat sonra yemek yiyorum. Bunun vücut gelişimine etkisi nedir, yanlış mı yapıyorum?

@mr.esat

Son düzenleme:
Ben bile spor yaparken en az 1 saat yemek yemiyorum. Sebebini unutsamda yapıyorum böyle.

Ben bile spor yaparken en az 1 saat yemek yemiyorum. Sebebini unutsamda yapıyorum böyle.

Benim iştah kayboluyor direkt. Yorgun olunca yemek yeme isteğim gidiyor resmen gerçi zaten gündüzleri çok iştahı olan biri değilim genelde akşam acıkırım en fazla da o zamanlar yerim.

Öncesinde yesen daha iyi olur aslında. O besinin sindirilmesi 1 günü bulur, ikisini aynı zamanda yapmana gerek yok yani. Sadece spordan sonra kas yapımı başladığında kanda protein bulunsun.

6 saate kadar tek lokma yemesen bile olur. Çokça bilimsel makale mevcut.

Gün içerisinde kaç öğün yaptığının, neyi ne zaman yediğinin bir önemi yok. Gün içerisinde gerekli kalori, protein ihtiyacını giderdiğin sürece sorun yok. İştah hemen yok oluyor muhabbetine ise inanmıyorum. Hem spor yapıp hem iştahsızlık yaşamak pek olası değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…