ornitorenk

Uzman
Spordan 30 dakika - 1 saat öncesi zaten kahvaltı yapmış oluyorum ama çok sağlam bir kahvaltı değil yani. 2-3 yumurta, yulaf ezmesi ve bazen ekmek arası bir şeyler vs.

Neyse idmanı yaptıktan hemen sonra 25-30g whey protein alıyorum ama yemek yemiyorum. Çünkü idman sonrası iştahım sıfıra yakın oluyor. İdmandan en az 3 saat sonra yemek yiyorum. Bunun vücut gelişimine etkisi nedir, yanlış mı yapıyorum?

@mr.esat

Son düzenleme:
Spordan 30 dakika - 1 saat öncesi zaten kahvaltı yapmış oluyorum ama çok sağlam bir kahvaltı değil yani. 2-3 yumurta, yulaf ezmesi ve bazen ekmek arası bir şeyler vs.

Neyse idmanı yaptıktan hemen sonra 25-30g whey protein alıyorum ama yemek yemiyorum. Çünkü idman sonrası iştahım sıfıra yakın oluyor. İdmandan en az 3 saat sonra yemek yiyorum. Bunun vücut gelişimine etkisi nedir, yanlış mı yapıyorum?
Ben bile spor yaparken en az 1 saat yemek yemiyorum. Sebebini unutsamda yapıyorum böyle.

Öncesinde yesen daha iyi olur aslında. O besinin sindirilmesi 1 günü bulur, ikisini aynı zamanda yapmana gerek yok yani. Sadece spordan sonra kas yapımı başladığında kanda protein bulunsun.

Gün içerisinde kaç öğün yaptığının, neyi ne zaman yediğinin bir önemi yok. Gün içerisinde gerekli kalori, protein ihtiyacını giderdiğin sürece sorun yok. İştah hemen yok oluyor muhabbetine ise inanmıyorum. Hem spor yapıp hem iştahsızlık yaşamak pek olası değil.