Eren A

Yetkin
Dostlarım selam, birincil ekran kartım RTX 2060 Super ve diğer kartım ise GTX 1650. RTX olan birincil GPU slotun da, GTX olan ise PCI-e slotunda riser ile bağlı. Sistem iki ekran kartını görüyor ve tanımlıyor. Hatta NVIDIA denetim masasında da görünüyor. GTX olanı yayınlarımda ya da video kayıtlarımda Video Encode/Decode olarak kullanıyorum. Bu sayede FPS'ten tasarruf sağlıyorum ancak bazen Premiere Pro gibi programlar sorun çıkarabiliyor.

Bu iki ekran kartını tam uyumlu nasıl kullanabilirim? Studio driverlar bu durumlar için daha iyi bir optimizasyon sağlıyor mu? Ayrıca 2 ekran kartı Bandwith'i daraltarak FPS düşüşlerine sebep olabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Anakartım B450M S2H, işlemcim Ryzen 5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir çıkan ekran kartlarının SLI desteği yok, buna elindeki kartlarda dahil. SLI'ın esprisi öncedendi. Elindeki iki kartıda satıp daha güçlü tek ekran kartı alınabilir. Daha stabil olacaktır.

Zaten yazdığınızın dışında kullanmanız mümkün değil. SLI tarih oldu. İki kartın SLI desteği yok. Verimli kullanmak imkansız.
Uzun süredir çıkan ekran kartlarının SLI desteği yok, buna elindeki kartlarda dahil. SLI'ın esprisi öncedendi. Elindeki iki kartıda satıp daha güçlü tek ekran kartı alınabilir. Daha stabil olacaktır.
Bu kullanımın ne gibi bir dezavantajı olabilir peki?

Elindeki iki kartıda satıp daha güçlü tek ekran kartı alınabilir. Daha stabil olacaktır.
Şu an böyle bir imkanım yok maalesef, aklıma geldi ancak aynı ekran kartından hem oyun hem decode alınınca akıcılık bozuluyor gibi hissediyorum.

20 hatlı işlemcide neden 2 farklı kart kullanmaya zorluyorsun ki? Sat iki kartı bir yüksek model al bak keyfine kayıpsız kullan.

20 hatlı işlemcide neden 2 farklı kart kullanmaya zorluyorsun ki? Sat iki kartı bir yüksek model al bak keyfine kayıpsız kullan.
Kartın birisi (1650) sadece decode yapıyor NVENC ile, yani işlemciden yana bir sorun çekeceğimi düşünmemiştim hiç. Nasıl bir sorun oluyor ki? Ayrıca aynı karttan hem oyun hem decode geçirmek çok yırtılma yapıyor, o yüzden böyle bir yol izliyordum.

Aldığın ek performansı zaten X8 hatta düştüğünde kaybediyorsun. M2 var mı sisteminde?

Evet sistemim M2 SSD'ye kurulu. 2. bir ekran kartı taktığımda hattı X8'e düşürdüğümü bilmiyordum.
Tüm hızların sınırlanıyor bu arada haberin olsun. Yeterli hattın yok çünkü. Çoklu GPU kurulumu yaparsan yüksek hata sahip olan işlemciler kullanmalısın, onlar da biraz pahalı. Örnek bir sistem atayım.
1740660882198.webp