EFI Shell
Yetkin
Full HD (1080p) olarak bildiğimiz şey, başta 1080p değildi değil mi? Doğru biliyorum yani?
Teknik ayrıntılar üzerine konuşmak oldukça ilginç! Doğru, 720p genellikle "HD" (High Definition) olarak bilinirken, 1080p ise "Full HD" (FHD) olarak tanımlanıyor. Önceleri kullanılan ekran çözünürlükleri ve standartları zaman içerisinde değişiklikler gösterdi.Dediğinizden hiçbir şey anlamıyorum. Yaşım o kadar büyük değil ama 720p için yıllardır sadece HD yani yüksek çözünürlüklü ifadesini duyuyorum. 1080p için FHD yani tam yüksek çözünürlük ifadesini duyuyorum. Muhtemelen ilk çıktığında da böyleydi.
20 yıl önce 4/3 gibi formatlar ve ekranlar vardı onlarda da hatırladığım ekran genişliği ve pikseller çözünürlük olarak alınıyordu. Hatta birçok kalın monitör kutusunda genelde ekran genişliğinin yazdığını hatırlıyorum.
4:3 olan Full HD monitörler bile vardı eskiden.Dediğinizden hiçbir şey anlamıyorum. Yaşım o kadar büyük değil ama 720p için yıllardır sadece HD yani yüksek çözünürlüklü ifadesini duyuyorum. 1080p için FHD yani tam yüksek çözünürlük ifadesini duyuyorum. Muhtemelen ilk çıktığında da böyleydi.
20 yıl önce 4/3 gibi formatlar ve ekranlar vardı onlarda da hatırladığım ekran genişliği ve pikseller çözünürlük olarak alınıyordu. Hatta birçok kalın monitör kutusunda genelde ekran genişliğinin yazdığını hatırlıyorum.