Hocam ellerinize sağlık ancak gerçekten Türk yapımı korku oyunlarından gına geldi. Görünce kusasım geliyor böyle oyunları, daha farklı bir tarz yerine neden korku oyunu yapmayı tercih ettiniz. Zibilyon tane Türk yapımı korku oyunu var zaten.
Detaylar
Kim cevapladı?riokoyos
Başarılı
Çünkü favori oyun türüm korku. Gizemli şeyleri oynamayı ve videolarını da küçüklüğümden beri sevmişimdir. Elbet başarı yakalarsak ileride korku türünden de çıkış yapma hayallerimiz var. Sizi de anlayabiliyorum tabiki yaparken bazen ben bile düşünüyorum niye türkler olarak sadece korkuya yöneliyoruz diye.Hocam ellerinize sağlık ancak gerçekten Türk yapımı korku oyunlarından gına geldi. Görünce kusasım geliyor böyle oyunları, daha farklı bir tarz yerine neden korku oyunu yapmayı tercih ettiniz. Zibilyon tane Türk yapımı korku oyunu var zaten.
Benkogambit
Başarılı
Hocam öncelikle hayırlı olsun, bu yolda başarılar. Benim bilgisayar kaldırmıyor maalesef, zira dahili ekran kartı var ve işlemcisi de çöp, oynamak isterdim
Okulunuzu bırakıp bu yola 2 arkadaş atılmanız büyük bir cesaret örneği, tebrik ederim. Ama umarım enine boyuna düşünmüşsünüzdür manevi ve özellikle maddi zorlukları. Steamden takip edeceğim sizi, gerek bilgisayarım gerek sevmemden ötürü indie oyunları, arkadaşlarla oynanacak eğlenceli (fps değil) multiplayer oyunlar ve roblox oyunları hoşuma gidiyor. Oyun biraz olsun tutarsa chap.2 veya başka korku oyunları da yapabilirsiniz veya başka kategoride. İlla korku diyorsanız da backrooms-liminal space content'inden bayağı bir ürün çıkar bence. Zira mesela ben,bilgisayarım asla kaldırmayacak olmasına rağmen istek listeme Subliminal'i ekledim, o da liminal space contentli oyun.
Neyse çok uzadı ya, başarılar hocam size
Dipnot: Bence kesinlikle ingilizce yapıp türkçe dil desteği getirin, sadece türkçe yapmayın oyunu. Türkçe indie oyunlar çok tutmuyor globale kıyasla
Dipnot: Bence kesinlikle ingilizce yapıp türkçe dil desteği getirin, sadece türkçe yapmayın oyunu. Türkçe indie oyunlar çok tutmuyor globale kıyasla
riokoyos
Başarılı
Çok teşekkürler. Oyunumuz çıktığı zaman hem optimizasyonunu çok daha fazla arttırmış olacağız hem de FSR3 gibi eklentiler eklenmiş olacak. O yüzden takip etmenizde fayda var oynayabilme şansınız mevcut. Ayrıca muhtemel olarak bazı forumlarda, oyunun çıkış etkinliğinde canlı yayınlarımızda key vermeyi de düşünüyoruz çekilişle. Destekleriniz ve önerileriniz için çok teşekkürler.Hocam öncelikle hayırlı olsun, bu yolda başarılar. Benim bilgisayar kaldırmıyor maalesef, zira dahili ekran kartı var ve işlemcisi de çöp, oynamak isterdimOkulunuzu bırakıp bu yola 2 arkadaş atılmanız büyük bir cesaret örneği, tebrik ederim. Ama umarım enine boyuna düşünmüşsünüzdür manevi ve özellikle maddi zorlukları. Steamden takip edeceğim sizi, gerek bilgisayarım gerek sevmemden ötürü indie oyunları, arkadaşlarla oynanacak eğlenceli (fps değil) multiplayer oyunlar ve roblox oyunları hoşuma gidiyor. Oyun biraz olsun tutarsa chap.2 veya başka korku oyunları da yapabilirsiniz veya başka kategoride. İlla korku diyorsanız da backrooms-liminal space content'inden bayağı bir ürün çıkar bence. Zira mesela ben,bilgisayarım asla kaldırmayacak olmasına rağmen istek listeme Subliminal'i ekledim, o da liminal space contentli oyun.
Aeronight
Üstün
Hayırlı olsun. Korku oyunlarını sevmem. Korktuğum için değil korkmam zaten. Sarmıyor ve sıkıcı geliyor. Bir şey merak ediyorum lütfen yanlış anlamayın. Neden çoğu Türk indie yapımcı korku oyunlarına yöneliyor ve siz neden yöneldiniz? Başarılar dilerim. Umarım istediğiniz yere gelirsiniz.
riokoyos
Başarılı
Ahahaha, korku oyunu yapmaya karar verdiğimiz an biz de tam olarak aynı şeyi dedik ve kahkahaya boğulduk. İlginç bir şekilde insanlarımız korku oyunu yapma konusunda ısrarcı. Ben şahsen küçüklüğümden beri korku türüne ayrı bir ilgi duyup inciğini cıncığını araştırıp keyiflenen biriyim. Bu yüzden de korku oyunu yapmak ilk tercihim oldu. Tabii ki aklımda sadece korku oyunu yapma hayalleri yok ancak minik başlangıçlar için de daha uygun olduğunu düşünüyorum. Birazcık olsun finans sağlayabilirsem eğer bu oyun üzerinde ileride daha büyük korku oyunları ve başka türler de yapımlarla çıkmak istiyorum sizlerin önüne.Hayırlı olsun. Korku oyunlarını sevmem. Korktuğum için değil korkmam zaten. Sarmıyor ve sıkıcı geliyor. Bir şey merak ediyorum lütfen yanlış anlamayın. Neden çoğu Türk indie yapımcı korku oyunlarına yöneliyor ve siz neden yöneldiniz? Başarılar dilerim. Umarım istediğiniz yere gelirsiniz.
Aeronight
Üstün
Cevap için teşekkür ederim.Ahahaha, korku oyunu yapmaya karar verdiğimiz an biz de tam olarak aynı şeyi dedik ve kahkahaya boğulduk. İlginç bir şekilde insanlarımız korku oyunu yapma konusunda ısrarcı. Ben şahsen küçüklüğümden beri korku türüne ayrı bir ilgi duyup inciğini cıncığını araştırıp keyiflenen biriyim. Bu yüzden de korku oyunu yapmak ilk tercihim oldu. Tabii ki aklımda sadece korku oyunu yapma hayalleri yok ancak minik başlangıçlar için de daha uygun olduğunu düşünüyorum. Birazcık olsun finans sağlayabilirsem eğer bu oyun üzerinde ileride daha büyük korku oyunları ve başka türler de yapımlarla çıkmak istiyorum sizlerin önüne.
Proje terk edilmiş gibi görünüyor, yine de görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
Örneğin ilk soruda "Oyununuz bir 'Walking Simulator' mu yoksa içinde aksiyon da barındırıyor mu?" diyor ama cevap kısmına gelince sorudaki soru ekini kaldırıp tamamen tekrardan yazıp sonuna sadece "içinde aksiyonda barındırıyor" demişsiniz. Bunun yerine en can alıcı mekanik yazılabilirdi. Diğer birkaçı hariç tüm cevaplarda aynı kaderi paylaşıyor. Programlamayla çok zaman geçirmekten olsa gerek makinaya anlatır gibi olmuş bu tanıtım, insanlara itici geliyor.
Steam görselleri çok karanlık. Tüm Türk korku oyunu yapımcılarının düştüğü hata. O Steam sayfasının ilk 4 görseline İstanbul Kadıköy'deki bir arsa gibi davranılması gerekiyor. 20-30 tane korku oyununun görselleri inceleyip bir ortalama çıkartın, işi bilen insanlar ne koyuyor öğrenmelisiniz.
Oyunun kapak resmi çok kötü. Yukarıdaki yazdığım gibi 20-30 tane korku oyunu inceleyip buna göre bir kapak tasarlayın. Genelde ürkütücü bir font, başrol kötü karakter, arka planda da mekan yer alır. Mesela uzayla alakalı oyun yapan insanlar genelde modern yazı fontu, uzayı anımsatan bir arka plan ve uzay aracının giderken arkasında bıraktığı sis benzeri bir şeyler çizerler. Ortaçağ oyunları da birbiriyle benzer kalıpları kullanır. Bu sayede Steam'de rastgele gezen kişinin bilinçaltından faydalanırsınız, tık alırsınız.
Bu arada yaptığınız yapıma güveniyorsanız belirli şirketlerle anlaşıp Çin, Japon ve Kore pazarına açılmayı deneyin. Bu adamların sevdiği oyun tarzları başka oluyor ama çok pis para kazandırıyorlar.
Bir dahakine konu açarken cevapları daha seri ve uygun yazmalısınız hocam.
Örneğin ilk soruda "Oyununuz bir 'Walking Simulator' mu yoksa içinde aksiyon da barındırıyor mu?" diyor ama cevap kısmına gelince sorudaki soru ekini kaldırıp tamamen tekrardan yazıp sonuna sadece "içinde aksiyonda barındırıyor" demişsiniz. Bunun yerine en can alıcı mekanik yazılabilirdi. Diğer birkaçı hariç tüm cevaplarda aynı kaderi paylaşıyor. Programlamayla çok zaman geçirmekten olsa gerek makinaya anlatır gibi olmuş bu tanıtım, insanlara itici geliyor.
Steam görselleri çok karanlık. Tüm Türk korku oyunu yapımcılarının düştüğü hata. O Steam sayfasının ilk 4 görseline İstanbul Kadıköy'deki bir arsa gibi davranılması gerekiyor. 20-30 tane korku oyununun görselleri inceleyip bir ortalama çıkartın, işi bilen insanlar ne koyuyor öğrenmelisiniz.
Oyunun kapak resmi çok kötü. Yukarıdaki yazdığım gibi 20-30 tane korku oyunu inceleyip buna göre bir kapak tasarlayın. Genelde ürkütücü bir font, başrol kötü karakter, arka planda da mekan yer alır. Mesela uzayla alakalı oyun yapan insanlar genelde modern yazı fontu, uzayı anımsatan bir arka plan ve uzay aracının giderken arkasında bıraktığı sis benzeri bir şeyler çizerler. Ortaçağ oyunları da birbiriyle benzer kalıpları kullanır. Bu sayede Steam'de rastgele gezen kişinin bilinçaltından faydalanırsınız, tık alırsınız.
Bu çok mantıklı bir hareket ancak yukarıda dediklerim hala geçerli. Biraz daha süre ayrılmalıydı mutlaka. Mesela atıyorum İsveç'ten bir oyuncuyum öylesine Steam'de geziniyorum. Şans eseri bu oyunun sayfasını açsam ikinci görselde kapatırdım direkt. Neden yatak var ki orada.Oyunun Steam sayfasını açıp wishlist toplamak için acele ettik ve şimdilik böyle az içeriğe sahip, ilerleyen haftalarda komple güncellemeyi düşünüyoruz.
Hikayenize gerçekten güveniyorsanız ucuz korku oyunu yaftasından kurtulmak için sanat tarzınızı değiştirin. "Stylized 3D Models" yazıp araştırın o kadar çok tarz var ki. Akıl hastanesi senaryosundan özgün senaryo çok zor çıkacaktır.C: Oyunumuzun yapılış sebebi bile anlatmak istediğimiz bir hikayeler topluluğuna sahip olmamız.
Bu çok güzel ama bizim millete göre iş yapmayın sakın. Küçücük Çekya, Norveç gibi ülkeler bizim ülkeye kıyasla çok daha fazla gelir getirebiliyor.C: Oyunumuzun fiyatlandırması Türk oyuncular için ayrı olarak değerlendiriliyor tabii ki de, bir tavuk döner dürüm menüden daha pahalı olmayacak.
Bu arada yaptığınız yapıma güveniyorsanız belirli şirketlerle anlaşıp Çin, Japon ve Kore pazarına açılmayı deneyin. Bu adamların sevdiği oyun tarzları başka oluyor ama çok pis para kazandırıyorlar.