İngilizce seviyeniz nedir?

Seviyeniz?:

• A1

• A2

• B1

• B2

• C1

• C2

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Seraphenthia

Uzman
Forumdakilerin genel olarak İngilizce seviyesi nasıl merak ettim. Ben üniversite hazırlıkta okuyorum ve B2'ye yeni geçtim. Çok üst düzey bir eğitimi yok ama işte sorulduğu zaman B1-B2'yim.

Üniversite hazırlık eğitimleri çoğu zaman seviyeniz hakkında doğru bir bilgi vermiyor bu arada, hazırlığı bir şekilde geçip (yani üniversiteye göre B2 veya daha üstü seviyede olan) lisans eğitimi sırasında doğru dürüst bir şey anlamayan insanlar var. Ülkemizdeki hazırlık eğitimleri genel olarak kaliteli değil maalesef, Türkiye'nin en iyilerinden gösterilen okullarda bile böyle sıkıntılar var.

Hiç test yapmadım ama İngilizce filmleri, dizileri rahat bir şekilde İngilizce altyazı ile izleyebiliyorum (Türkçe filmleri de Türkçe altyazıyla izliyorum.). İnternette İngilizce aramalar yapabiliyorum. İngilizce içerik üreten Youtube kanalları ve blogları rahat bir şekilde anlayabiliyorum. İngilizce podcast dinleyebiliyorum (Biraz odaklanmam gerekiyor). Belki yarım saatte bir İngilizce bir kelimenin anlamını anlasam bile daha ayrıntılı olması için Turengden çevirisine bakıyorum. Bu hangi düzeye denk geliyor?

Hiç test yapmadım ama İngilizce filmleri, dizileri rahat bir şekilde İngilizce altyazı ile izleyebiliyorum (Türkçe filmleri de Türkçe altyazıyla izliyorum.). İnternette İngilizce aramalar yapabiliyorum. İngilizce içerik üreten Youtube kanalları ve blogları rahat bir şekilde anlayabiliyorum. İngilizce podcast dinleyebiliyorum (Biraz odaklanmam gerekiyor). Belki yarım saatte bir İngilizce bir kelimenin anlamını anlasam bile daha ayrıntılı olması için Turengden çevirisine bakıyorum. Bu hangi düzeye denk geliyor?
B2 civarlarında.

Üniversite hazırlık eğitimleri çoğu zaman seviyeniz hakkında doğru bir bilgi vermiyor bu arada, hazırlığı bir şekilde geçip (yani üniversiteye göre B2 veya daha üstü seviyede olan) lisans eğitimi sırasında doğru dürüst bir şey anlamayan insanlar var. Ülkemizdeki hazırlık eğitimleri genel olarak kaliteli değil maalesef, Türkiye'nin en iyilerinden gösterilen okullarda bile böyle sıkıntılar var.
Orası öyle zaten. Hazırlıkta kendin üstüne bir şey eklemezsen derste dinlediğinle kalırsın. Yurt dışı hayalim olduğu ve okuduğum bölüm olan mühendislik için yabancı dil şart olduğundan dolayı kendimde çalışıyorum. Aslında ben geç bile kaldım. Şu anda dediğim gibi hazırlıktayım ve üniversiteye kadar olan o 12 yıllık okul hayatımda toplasan 1 yıl anca İngilizce dersi gördüm. Kendim de o zamanlar üstüne bir şey eklemeyince de kaldım öyle. İşte istediğim bu sene İngilizceyi halledip kalan 4-5 yıllık sürümde Almanca gibi dilleri de öğrenmek.

B2 herhalde.

Bilmem. Altyazı olmadan İngilizce YouTube videoları izleyebiliyorum rahatlıkla. Hatta son 2-3 yıldır merak ettiğim konularda Türkçe arama yapmamışımdır herhalde.

Buradan da hangi yazılım diliyle başlayayım diyen gençlere sesleniyorum, en önemli yazılım dili İngilizcedir. İngilizce bilmeyen adamı ciddiye bile almazlar.

Küçüklüğümden itibaren yabancı dizi filmler, ve sosyal medyada edindiğim yabancı arkadaşlar sayesinde anadil seviyesinde İngilizce konuşuyorum. Öğrenmek isteyen herkese de bu yolu öneriyorum. Zor gelir yapamam diyen arkadaşlar da oldu ama onlar İngilizce öğrenmeye başlamadan önce kafa yapılarını değiştirmeli.

Benim seviyem hakkımda hiçbir fikrim yok. Ama İngilizce yazıları ve videoları çok rahat anlıyorum.

Muhtemelen İngilizce konuşulan bir ülkenin ortasına bırakılsam, derdimi çok rahat anlatırım.

Geri
Yukarı Alt