Konu Başlıkları Gizle
- 1 GİRİŞ
- 2 FİYAT
- 3 KUTU İÇERİĞİ
- 4 TASARIM
- 5 PERFORMANS
- 6 SON SÖZLER
GİRİŞ
Herkese selamlar,Sipariş verdiğim Inno3D markalı RTX 5070 ekran kartımı bugün teslim aldım. Her ne kadar internette RTX 5070 incelemeleri mevcut olsa da Inno3D markalı RTX 5070'in incelemesi pek bulunmuyor. Soğutma çözümü daha iddialı olan ve haliyle fiyatı da daha yüksek olan modellerin incelemesini bulmak daha kolay olsa da şu sıralar bazı markaların fiyatları düştüğünden, kullanıcılara fikir oluşturması için uygun fiyatlı olan RTX 5070'lerin de incelemesi olması adına Inno3D RTX 5070 Twin x2 OC'nin incelemesini yapmak istedim. Ayrıca Sosyal'den de inceleme paylaşmamı isteyenler olmuştu, onların isteklerini de karşılamış olayım.
Niyetim detaylı bir RTX 5070 incelemesi yapmak değil. Hem Techolay YouTube'da hem de globalde detaylı RTX 5070 incelemeleri zaten mevcut. Benim amacım bu Inno3D markalı bir RTX 5070'in performansını ve soğutma çözümünü sizlere göstermek ve satın almayı düşünenlere fikir oluşturmak.
Artık başlayalım.
FİYAT
Satın almış olduğum RTX 5070 ekran kartı, Inno3D'nin fabrika çıkışlı overclock yapılmış bir modelidir. Bu kartı 11/04/2025 tarihinde N11 üzerinden GarajOnline isimli satıcıdan 28.688,52 TL tutarında satın aldım. Her ne kadar cuma gecesi sipariş vermiş olsam da cumartesi günü kargoya verildi ve bugün yani 14/04/2025 tarihinde teslim aldım. Ayrıca paketleme de iyiydi.Ürünün linkini de aşağıya bırakıyorum. Ancak bugün (14/04/2025) itibariyle fiyatı 28.799,04 TL olmuş durumda.
Ayrıca yine bugün (14/04/2025) itibariyle aynı kart N11'de TiplemeGaming isimli bir satıcı tarafından 28.349,00 TL'den satılıyor. Satıcı güvenilir mi bilmiyorum. Yine de linkini aşağıya bırakıyorum.
KUTU İÇERİĞİ
Kartın kutusundan bir adet ekran kartı, bir adet adaptör, bir adet teşekkür kartı çıktı. Kendi güç kaynağımın yeni nesil ekran kartları için kablosu mevcut olduğundan, ekran kartı kutusundan çıkan adaptörü kullanmadım.TASARIM
Kartın tasarımı oldukça sade ve siyah ile gri renk ağırlıklı bir tasarımı bulunmakta. Aynı modelin beyaz renkli hali de mevcut olsa da aralarında fiyat farkı bulunmakta.Kartta herhangi bir ışık/aydınlatma bulunmamaktadır. Fanlar ARGB olmadığı gibi INNO3D GEFORCE RTX yazısında da bir ışıklandırma yok. Kartın tasarımı aslında hoşuma gitmedi ama ekran kartlarımı kasada dik olarak konumlandırmadığım için, yani kasa içerisinde herhangi bir görsel beklentim olmadığı için kartın tasarımı benim için önemli değil. Yine de en azından INNO3D GEFORCE RTX yazısı ışıklı olabilirdi.
Mevcut ekran kartım Galax markalı RTX 4060 olduğundan, görsel açıdan Galax RTX 4060 ile aralarındaki farkı da göstermiş olmak istiyorum.
PERFORMANS
Öncelikle kartı test ettiğim sistemim aşağıdaki gibidir:Anakart: Gigabyte B650 Eagle AX Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 5 7500F
RAM: Patriot 32GB (2x16) Viper Venom RGB 6000 MHz CL30 DDR5 EXPO
PSU: Corsair 750W RMe Serisi RM750e 80+ Gold Tam Modüler ATX 3.0 GEN5
Kartın GPU-Z üzerinden görüntüsünü aşağıda paylaşıyorum. RTX 5000 serisinde ROP sayısı sorunu olduğu ortaya çıkmıştı, ancak araştırdığıma göre daha çok RTX 5090/5080/5070 Ti modellerinde olduğunu gördüm. RTX 5070 için herhangi bir örnek bulamadım açıkçası. Yine de RTX 5070'nin sahip olması gereken ROP sayısını bilmiyorum. Bu yüzden satın aldığım ekran kartında eksik ROP var mı bilmiyorum. Dolayısıyla cevabını bildiğini düşündüğüm @Recep Baltaş ve @deadfellow etiketlemek istiyorum. Müsait olduğunuzda kartımın ROP sayısında bir sorun var mı yoksa mu söylerseniz çok sevinirim. Ona göre kartın iade sürecini başlatmak isterim.
FurMark Sonuçları
Öncelikle kart boştayken GPU-Z'ye göre 22,2 derecede çalışıyor.Şimdi de FurMark testi sonuçları ile devam edelim. Inno3D RTX 5070 Twin x2 OC ekran kartı 1 dakikalık 1440P testi sonucunda FurMark'a göre 68 dereceye, HWinfo'ya göre 70,6 dereceye çıktı. Ortalama 209 FPS aldı ve 12589 skora ulaştı. HWinfo dahil ekran görüntülerini aşağıya bırakıyorum.
Oyunlardaki Sıcaklık ve Güç Tüketimi
Henüz fazla oyun testi gerçekleştirecek vaktim olmadı ama şimdilik The Last of Us Part 2 ve Ghost of Tsushima üzerinden sıcaklık ve güç tüketimlerini gösteren görseller eklemiş olayım. Devamında bu kartı satın almak isteyen çıktığında merak ettiği oyuna yönelik görseller de eklerim.Ortalama 15-20 dakikalık ve 1440P çözünürlükte bir The Last of Us Part 2 deneyiminde sıcaklık en fazla 64 dereceyi gördü. Kartın fanları %38 oranında ve 1574 RPM ile çalıştı.
Ortalama 15-20 dakikalık ve 1440P çözünürlükte bir Ghost of Tsushima deneyiminde sıcaklık en fazla 64 dereceyi gördü. Kartın fanları %34 oranında ve 1459 RPM ile çalıştı.
Ayrıca testler sırasında karttan fan sesine yönelik herhangi bir ses duymadım. Bana göre fanları oldukça sessiz çalışıyor. Herhangi bir coil whine da bulunmamakta. Ancak genel olarak fan seslerinin yüksekliği/düşüklüğü kişiden kişiye göre değiştiğini unutmayın. Ben sadece kendi duyduğumu/duymadığımı ifade ediyorum, o kadar.
SON SÖZLER
Başlangıçta da söylediğim gibi, amacım detaylı bir RTX 5070 incelemesi yapmak değil, buna motivasyonum da yok zaten. Kaldı ki hem Techolay YouTube'da hem de globalde detaylı RTX 5070 incelemeleri zaten mevcut. Benim amacım bu Inno3D markalı bir RTX 5070'in performansını ve soğutma çözümünü sizlere göstermekti.Bu noktada esasen ben yapmış olduğum bu alışverişten mutluyum. Elde ettiğim sonuçlar belki çok iyi sonuçlar değil ama kötü sonuçlar da değil. Yine de ekran kartı sıcaklıklarının yalnızca markaların karta yönelik ürettiği soğutma çözümüne bağlı olmadığını, kasanızın hava akışı, kasa fanlarınızın kalitesi, mevsim koşulları, kasanızın bulunduğu ortam ve konumu gibi diğer faktörlerin de ekran kartı sıcaklığını etkilediğini unutmayın. Ben kasamın hava akışını ve kasa fanlarımın kalitesini beğeniyorum. Elde ettiğim sonuçların da absürt sonuçlar olmadığını düşünüyorum ve dolayısıyla kartın performansından memnunum.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Soğutma performansının daha iyi olduğunu iddia eden ve/veya daha iyi olduğunu kanıtlayan markaların ürünleri ortalama 33.000 TL - 34.000 TL fiyat bandında satılıyor. Bugün (14/04/2025) itibariyle NVIDIA'nın büyük rakibi AMD'nin 36.000 TL - 37.000 TL fiyat bandında satılan RX 9070 XT ekran kartı bulunmakta. Bu kart RTX 5070 Ti rakibi ve aslında az bir farkla da olsa RTX 5070 Ti kartından önde görünüyor. Bu sebeple RTX 5070 için konuşursak naçizane tavsiyem, şayet bugün (14/04/2025) itibariyle 30.000 TL bütçeden yukarısına çıkacaksanız, RX 9070 XT ekran kartını satın almanızı tavsiye ederim. Her ne kadar RTX 5070'te DLSS 4/MFG teknolojisi bulunsa da RX 9070 XT'te de FSR4/FG bulunmakta ve RTX 5070'ten saf güç olarak çok daha iyi performans vermekte.
Yukarıda da söylediğim gibi, elde ettiğim sonuçların kötü olmadığını düşündüğüm için ve bu durum beni memnun ettiğinden, ortalama 28.000 TL - 30.000 TL fiyat bandında bütçesi olan herkese Inno3D RTX 5070 Twin x2 OC ekran kartını tavsiye ediyorum.
İyi sosyaller!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20/04/2025 Tarihli Güncelleme
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar bu ve benzeri sonuçlara YouTube üzerindeki incelemelerden de ulaşabilirsiniz belki ama yine de paylaşmak istedim. Özellikle DLSS 4/MFG teknolojisini göstermek adına paylaşıyorum sonuçları. DLSS 4/MFG teknolojisi RTX 5070'i 4K kartı yapmış resmen.
Kartı kullandıkça anlıyorum ki DLSS 4/MFG teknolojisi para harcamayı hak ediyor bence. En azından ben bu teknolojiden oldukça memnunum ve yaptığım alışverişten bir kez daha memnuniyet hissediyorum.
4K Çözünürlük Testi Sonuçlar:
1) 4K Ultra - RT Off - DLSS Off
2) 4K Ultra - RT Off - DLSS Q - 4x MFG
3) 4K Ultra - RT Overdrive - PT On - DLSS Off
4) 4K Ultra - RT Overdrive - PT On - DLSS Q - 4x MFG
Son düzenleme: