Kullanmıyorum ama etmiyorum nefret falan. Yıllardır Windows'a alıştım o yüzden. Değiştirmeyi de istemiyorum (:

Linux'ta çok abartılan bir sistem geliyor bana
Abartılan bir sistem değil aksine bilinmedik bir sistem, teknolojiyle iç içe olan kişiler tarafından duyuluyor. Ve geliştirme yapan kişiler için bulunmaz nimet bence. Windows'ta geliştirme yapabilmek için aynı programın 5 farklı sürümüne ihtiyaç duyuyorum, Linux'ta her şey belli, her program aynı araçların bir sürü ayrı sürümünü yüklemiyor, bu yüzden de Linux hafiftir.
3 yıl önce hocam artık ne yaptım tam hatırlamıyorum dediğim gibi gamer için halen ne kadar gelişmiş olsa da halen gelişmesi gerekiyor iyi akşamlar.
Steam kullanıyorsanız, sadece Steam kurulumunda biraz uğraşma ihtimaliniz var, geri kalanda çok bir problem olmuyor (özellikle Steam Deck de yaygınlaştıktan sonra).
chrome açamk için öyle kod yazıyomu gibi gösteriyolar
Bunların çoğu espri adı altında Linux'u kötüleme çabası bence. Chrome'u açmak için kod yazmanız ne zaman gerekebilir? Bazı programlar ve donanımlar Linux üzerinde problem çıkarabiliyor inkar etmiyorum ancak kurduktan veya sorunu çözdükten sonra da hiç bir fark yaşamıyorsunuz.

Abicim bu forumda zaten böyle kişiler çok az ve anlamadığım şey insanlar tek düze olsun, herkes aynı mı düşünsün istiyorsunuz? Linux'dan nefret edebilir, hoş bir deneyimi olmamıştır ve ona göre değildir.

Abartılan bir sistem değil aksine bilinmedik bir sistem, teknolojiyle iç içe olan kişiler tarafından duyuluyor. Ve geliştirme yapan kişiler için bulunmaz nimet bence. Windows'ta geliştirme yapabilmek için aynı programın 5 farklı sürümüne ihtiyaç duyuyorum, Linux'ta her şey belli, her program aynı araçların bir sürü ayrı sürümünü yüklemiyor, bu yüzden de Linux hafiftir.

Steam kullanıyorsanız, sadece Steam kurulumunda biraz uğraşma ihtimaliniz var, geri kalanda çok bir problem olmuyor (özellikle Steam Deck de yaygınlaştıktan sonra).

Bunların çoğu espri adı altında Linux'u kötüleme çabası bence. Chrome'u açmak için kod yazmanız ne zaman gerekebilir? Bazı programlar ve donanımlar Linux üzerinde problem çıkarabiliyor inkar etmiyorum ancak kurduktan veya sorunu çözdükten sonra da hiçbir fark yaşamıyorsunuz.

Hocam ben gamer oyuncu için konuştum mesela yazılımcı olsam zaten kullanmam Windows onu indirtecek bunu indirdtecek uğraştıracak bunun kötü yanıda o Linux'ta yazılımcıya özel bile işletim sistemi var Linux hafif zaten bir şey demedim

Bir de evet espri altında kötülüyolar ömrü billah Linux kullanmayı boş ver bilgisayarda sadece Chrome açıp oyun açmayı indirmeyi sadece bilen çocuk geliyor Linux'a öyleli böyleli konuşuyor açmak için değil de indirmek için kod yazabilir ki ben o zaman indirme yazılımını bilmediğimden kodla yapmıştım zaten Linux'un Windows gibi olamama sebebi program donanım uyumsuzluğu yoksa kusursuz ama işte oyuncu için geliştirilmeli program açma çerçevesi büyümeli donanım özellikle Windows'a geldiği gibi gelebilir.

Troller ve gerçekten sevmeyenler var. Gerçekten sevmeyenlerin gerekçesi genellikle bir işi yaparken Windows'dan daha çok zorlanmak, donanımının uyumsuz olması gibi şeyler. Bu kişilere hiçbir lafım yok, tamamen haklılar.

Ha bir de..

Ben uğraşmıştım o yüzden böyle dedim ileride eğer kullanım daha kolaylaşılabilir kod yapma yaparım ama mesela ben oyun oynayan biriyim bizim için daha iyi geliştirme gelirse geçerim zaten kullanılmacak bir şey değil bilene rahatlık öyle çok bilmiyorum zaten kendi yorumumu katmak istedim.

Ya usta sen ne anlatıyorsun? Bir de Mint kurup beğenmemişsin havadan sudan sebeplerden dolayı. Kod ile yapmasıda basit sudo apt install uygulama adı. Bunu da beceremeyeceksen Windows'ta büyük bir sorunla karşılaştığında ne yapacaksın acaba. Bir de daha kolaylaşırsa demişsin. Daha ne kadar kolaylaşsın? Aklını okuyup ona göre mi paketleri kuracak?

@Fueren ayni mantik.
1721308137386.webp