FX serisinden Ryzen'e atlama gibi bir olay yaşanır o halde.
Muhtemelen öyle olacak, öyle olmasa şirketi satarlardı diye düşünüyorum, eğer dediğim gibi bir strateji izliyorlarsa, çok riskli bir strateji Arrow Lake üzerinden çok ciddi para kazanamayacaklar. Yeni teknolojileri batmadan, yeni işlemcilerinde kullanabilirlerse intel, tekrar tahtına oturabilir.

Muhtemelen öyle olacak, öyle olmasa şirketi satarlardı diye düşünüyorum, eğer dediğim gibi bir strateji izliyorlarsa, çok riskli bir strateji arrow Lake üzerinden çok ciddi para kazanamayacaklar. Yeni teknolojileri batmadan, yeni işlemcilerinde kullanabilirlerse Intel, tekrar tahtına oturabilir.

Ben şahsen öyle düşünmüyorum Intel'in bir kozu olursa AMD geri kalmaz tabii zaman gösterecek.

Şu anlık bitti gibi görünüyor ama bitmesi bizim için iyi olmaz. Firmalar babamızın oğlu değil, Intel işlemciler eğer gelişmezse, Intel'in yaptığını AMD yapacak bir fark olmayacak. Intel batarsa AMD bu sefer Intel'in içinden değil, bizim içimizden geçecek. Intel'in kendini geliştirip, tekrar rekabeti kızıştırması gerekiyor ama şu anki verilere bakarsak, ben AMD olsam bu verilere baksam, afedersiniz bir tarafımla gülerim cidden çok komik değerler bunlar. :rofl:
Gaming Notebook sektörü olmazsa Intel'in yüzüne bakılmaması lazım, onda da AMD benim için daha önde ama elit seviye dizüstülerde AMD kullanılmıyor. İlerleyen nesiller için bir şey diyemem ama son 2-3 nesildir AMD lehine tek taraflı bir rekabet söz konusu.

Arkalanda düşünülmesi gereken birkaç detay daha var. Mimari yavaş yavaş sınırına dayandı. Arık daha düşük nanometrelere inmek ve stabil kalmakta zorlanıyor işlemciler. Intel'in bu salakça hamlesi AMD'nin elini rahatlattı fakat, bu sektörde rakip olamamak en çok alıcıyı yorar.

Gaming Notebook sektörü olmazsa Intel'in yüzüne bakılmaması lazım, onda da AMD benim için daha önde ama elit seviye dizüstülerde AMD kullanılmıyor. İlerleyen nesiller için bir şey diyemem ama son 2-3 nesildir AMD lehine tek taraflı bir rekabet söz konusu.
Laptop konusunda amd ilgilense, AMD işlemcili laptoplar alırım ama AMD işlemcili laptop az, bu sebeple İntel Laptop konusunda iyi.

Intel'in sağlam atak yapması lazım. Eğer yapamazsa Intel biter.

Ayrıca artık ARM zamanı gelmedi mi? x86_64 eskidi ve baydı.

Hem soket değiş hem de kalorifer gibi işlemci yap. Bide üstüne berbat bir performans. Intel kendi ölüm fermanını imzalıyor.
Sadece o da değil, güç tüketimini "düşürmek" için 24 pinden de güç çektiriyor işlemciye.
AMD 24 pin güç çekimi: 10W
14. Nesil: 15-20W
Ultra 200: 50+W

Ayrıca artık ARM zamanı gelmedi mi? x86_64 eskidi ve baydı.
Yok, gelmedi, gelmesin de. Intel bile daha tüketici dostu ARM'dan.