Bütçe
-

frankenstein

Başarılı
Cihaz
İntel Core i5
Agalar şimdi bu intelin son zamanlardaki olayları malum. Şu anlık işlemcilerimizde sorun yok ancak ileride sorun yaşayacağımız kesin gibi. Türkiye'de yaşadığımızı ve tüketici haklarının da pek umursanmadığı bi ülke olduğumuzu göz önüne alırsak para boşa gitti gibi :/
İntel Core i5 13500H işlemcili Acer Nitro 16 model bilgisayar aldım. Dediğim gibi şimdilik bir sorun yok ama iade edilmeli mi sizce? 3-4 hafta önce aldım bu arada

Bahsettiğin sorun i7 ve i9 işlemcilerde daha yaygın.
Redditte araştırdığım kadarıyla mobil işlemcilerde hatta i5 işlemcilerde de yaşayanlar var. Ayrıca tüm intel işlemcilerin i3-i5-i7-i9 aynı üretim sürecinden geçtiğini göz önüne alırsak, yakın zamanda olmasa ömürlerinin kısıtlı olduğunu düşünüyorum. Sizce?

Redditte araştırdığım kadarıyla mobil işlemcilerde hatta i5 işlemcilerde de yaşayanlar var. Ayrıca tüm intel işlemcilerin i3-i5-i7-i9 aynı üretim sürecinden geçtiğini göz önüne alırsak, yakın zamanda olmasa ömürlerinin kısıtlı olduğunu düşünüyorum. Sizce?
Hocam ne desem yalan olur ama Intel ne yapar ne eder işlemcilerin sorununu çözer. Çünkü piyasa AMD'ye kayıyor artık. Intel bunu ister mi? Hayır.

Artı -1 Eksi
35 ile 37 IQ arası içerik üretici kanalların izlenme kasmak için yaptığı videolar. Aynı kendilerine benzettiler olayları da.

Artı -1 Eksi
Hocam ne desem yalan olur ama Intel ne yapar ne eder işlemcilerin sorununu çözer. Çünkü piyasa AMD'ye kayıyor artık. Intel bunu ister mi? Hayır.
Yani genel olarak baktığımızda oc ederek göndermesi insanların AMD'ye kaymasını önlemekti. Çamura bulandılar gibi.

Bahsettiğin sorun dizüstü bilgisayarlar için geçerli değil. Kafana takmana gerek yok bir problem olmayacaktır.
Kısmen doğru hocam. HX işlemcilerde bu sorunu yaşayanlar var ancak H işlemcilerde yaşayan görmedim henüz.

Konu abartılıyor bence. Dizüstü Intel'lerde da fazla güç tüketimi ve ısınma sorunu var ancak endişe edilecek seviyede değil.
Evet zaten yeni alanlarda bi problem çıkmıyor ancak uzun süreli kullanımlarda problem yaşıyorlar. Ve inanın son 1 haftadır bir yanda işlemci sıcaklığı, voltaj vs takip etmekten usandım.

Kısmen doğru hocam. HX işlemcilerde bu sorunu yaşayanlar var ancak H işlemcilerde yaşayan görmedim henüz.
Aslında HX işlemcilerle yaşayan da olmaması lazım, üretim süreci bayağı farklı.

Fakat hepsini bir kenara bırakırsak bile sizin işlemciniz zaten i7-i9 olmadığı için bir sorun yine olmayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi