Intel vs AMD

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Siz masaüstü bilgisayar toplarken Intel işlemci mi tercih edersiniz, AMD mi?

Ben önceden Intel'ciydim. Çünkü AMD'nin işlemcileri henüz her yazılım ile uyumlu değildi. Mesela Hyper-V'de Nested VM özelliği AMD işlemcilerde direkt hiç çalışmıyordu. Ayrıca birçok emülatör de AMD işlemcileri desteklemiyordu.

Fakat artık bu sorunlar epey azaldı. Hyper-V'de AMD işlemci ile çatır çatır Nested VM açabiliyorsunuz. Ayrıca Android Studio'da artık Intel HAXM ile emülasyon desteği tamamen bitti ve onun yerine hem Intel hem AMD destekli Android Emulator Hypervisor Driver (AEHD) geldi. Bu yeni sürücü sayesinde hem Intel hem AMD işlemcilerde resmi Android geliştirici emülatörü kullanılabiliyor.

Güncel durumda ise özellikle de Intel'in 13. ve 14. nesil işlemcilerinde ciddi bir çökme sorunu varken özellikle de üst seviye bir sistemde asla Intel almam, onun yerine AMD tercih ederim.

Ancak bu durum AMD Ryzen 9000 ve Intel Arrow Lake nesillerinde ne olacak, onu sonradan göreceğiz.

İfadeler: 905
AMDDDD ya. (Birden fazla D olması vurgu için önemli, bırakın da istediğimiz gibi konuşmamıza izin verin. Böyle bir yazım kuralı bile yok)

Son düzenleme:
Laptop olmadığı sürece AMD güncel versiyonları sıkıntılı Intel'in.

Iki firmanin urununu kullanmis biri olarak Intel. Desktop tarafinda AMD kullanıyorum ve eski Intel laptopumda yasadigim rahatlik yok. Desktop tarafında kaziklanmak istemedigim için mecburen AMD kullanmaya devam edeceğim muhtemelen.

AMD diyorum. Son işlemcilerinde AVX512 desteğini veriyorlar, Intel e-core'lar uyumlu çalışsın diye AVX512 desteğini 12. nesilden itibaren sonlandırdı, 512 bitlik AVX talimatları özellikle emülasyon konusunda ciddi performans avantajları sağlıyor. Yüksek tampon bellekler oyun performansı gibi salt işlemci performansının etkilemediği durumlarda yüksek performans sağlıyor. Konu sahibi de zaten belirtmiş sanallaştırma konusundaki tecrübelerini, AMD-V ve AMD IOMMU, nested(iç-içe) sanallaştırma konusunda da sıkıntı yaratmıyor. Bütün AMD işlemcileri TSMC'nin süreçleriyle üretildiği için doğrudan performans ve verimlilik avantajı da kazanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…