iPhone 16 alacak mısınız?

• Evet

Oy: 3 3,2%
  • Hayır

Oy: 91 96,8%

• Oy verenlerin toplamı
    94
  • Anket kapandı .
Tamamen fiyat üzerinden yorum yapıyorum ve genel konuşuyorum. Ne kadar iyi özelliklere sahip olursa olsun, bir telefona bu kadar para ödemek oldukça gereksiz bir davranış.

Arama yapmak, mesaj atmak, birtakım sosyal medya uygulamaları veya başkaca uygulamaları kullanmak, fotoğraf/video çekmek için bu paraları ödemek gerçekten yazık.

Katılmayanlar olacaktır elbette ama biraz daha büyüdüğünüzde, hayattaki meşguliyetleriniz değiştiğinde, haliyle hayattaki öncelikleriniz değiştiğinde, kendi paranızı kazanmaya başlayıp para kazanmanın ne demek olduğunu anlamaya başladığınızda bu görüşlerimi daha iyi anlamaya başlayacaksınız merak etmeyin.

Tamamen fiyat üzerinden yorum yapıyorum ve genel konuşuyorum. Ne kadar iyi özelliklere sahip olursa olsun, bir telefona bu kadar para ödemek oldukça gereksiz bir davranış.

Arama yapmak, mesaj atmak, birtakım sosyal medya uygulamaları veya başkaca uygulamaları kullanmak, fotoğraf/video çekmek için bu paraları ödemek gerçekten yazık.

Katılmayanlar olacaktır elbette ama biraz daha büyüdüğünüzde, hayattaki meşguliyetleriniz değiştiğinde, haliyle hayattaki öncelikleriniz değiştiğinde, kendi paranızı kazanmaya başlayıp para kazanmanın ne demek olduğunu anlamaya başladığınızda bu görüşlerimi daha iyi anlamaya başlayacaksınız merak etmeyin.

Aynısını geçen yazmıştım. Yılların eskitemediği şu video da dursun:

Samsung kullanıyorum A54 modelini. Ufak donmalar hariç telefonumdan memnunum.15.000 liralık telefonum 120 Hz IPS ekran sunarken yepyeni iPhone 16 60 Hz ekran sunuyor. iPhone'ların sunduğu özelliklere göre fiyatları fazla. Şu anda telefonum 3 yıl Android güncellemesi 4 yılda güvenlik güncellemesi alacak. Bu süreden sonra yine Samsung'dan devam ederim sanırım. S serisine geçerim. iPhone fiyatlarını düşürmediği müddetçe Samsung her zaman fiyat/performans ürünler sunmaya devam edecek.

Herkes büyük yenilik beklemiş ama büyük yenilikler eski telefonların anında eskimesi anlamına geliyor. Apple'ın yavaş yavaş ilerlemesi bence mantıklı. 2-3 sene önceki telefonu bile hala üst düzey deneyim sunuyor. Dolayısıyla elinizdeki telefonun eskimiş hissiyatını vermiyor size. Bana kalırsa iPhone 11-12 kullanıcıları yeni telefona geçebilir. Diğerleri için gerekli bir yükseltme değil.

Ekran yenileme hızı muhabbeti bana mantıksız geliyor. Menüler dışında neredeyse hiçbir içerik 120Hz yenileme sunmuyor. Menü daha akıcı olacak diye de bu kadar laf etmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Fiyatı ülkemizde maalesef pahalı. Bütçe kısmına yorum yapmayacağım.