Herhangi bir telefona 65000 TL verecek kadar akli dengemi henüz kaybetmedim. Zengin bile olsam vermem, nasıl olsa 17. çıkacağı zaman başta Jobs gibi birisi olmadığı için elime geçecek ürünün aşağı yukarı aynı tasarıma sahip olacağını biliyorum. Keşke kalksa da şu tasarım ekibini komple bir kovsa şirketten.

En pahalı modeli 120.000 TL. Gidip alacaklar, sonra tasarım yenilenmiyor diye söylenecekler. Talep olmadığı sürece ve tüketiciler yenilik talep etmediği müddetçe bu kısır döngü yıllar öncesinden günümüze nasıl geldiyse aynı şekilde devam edecek.

120.000 TL... Yazık ne diyeyim.

Herhangi bir telefona 65000 TL verecek kadar akli dengemi henüz kaybetmedim. Zengin bile olsam vermem, nasıl olsa 17. çıkacağı zaman başta Jobs gibi birisi olmadığı için elime geçecek ürünün aşağı yukarı aynı tasarıma sahip olacağını biliyorum. Keşke kalksa da şu tasarım ekibini komple bir kovsa şirketten.
Mezarından çıksa da yapsa keşke. Öyle bir şey olsa yapacağı ilk şey oradaki çalışanların alayını kovmak olacaktır herhalde.

Mezarından çıksa da yapsa keşke. Öyle bir şey olsa yapacağı ilk şey oradaki çalışanların alayını kovmak olacaktır herhalde.

Tıpkı Apple batmanın eşiğindeyken şirkete geri döndüğünde halihazırda olan projelerin %80'ini iptal ettiği, özellikle önceki yönetici ekipten kalan projeleri iptal ettiği dönemdeki gibi.

Zamanında Apple'ın tamamı Network Economics dersinde araştırma konumdu. Sunumunu vesaire yapmıştım detaylıca.

2011 yılından bu yana iPhone kullanan biri olarak bu saatten sonra iPhone alacağımı sanmıyorum. Resmen keriz silkiyorlar. Şimdi ben iPhone 11 kullanıyorum, 16 PM'e geçsem ne farkedecek benim açımdan? Ekran, 5x optik yakınlaştırma ve pil dışında ne farkı var? Samsung fan boyu değilim, apple ürünlerini kullanıyorum fakat işin doğrusu bu şekilde. S24 Ultra alıp geri kalan parayla watch ve buds almak daha mantıklı geliyor. Sanırım öyle de yapacağım.

Not: Watch 8 45mm + AirPods 3 + iPhone 11 128GB spor.

Tıpkı Apple batmanın eşiğindeyken şirkete geri döndüğünde halihazırda olan projelerin %80'ini iptal ettiği, özellikle önceki yönetici ekipten kalan projeleri iptal ettiği dönemdeki gibi.
Steve Jobs'ın yaptığı en büyük kahramanlık bu olabilir bence. O adam Apple'a büyük bir altın çağ yaşattı. İnsanlar minnettardı. Şimdi Apple'ın başındakiler ise Apple'ü çöküşe sürüklemeketen ve keriz silkelemekten başka hiçbir şey yapmıyor bana göre.

Assassin's Creed 16 çıktı da alttakiler de gold, plat edition falan sürümleri gibi hissettirdi konu. Ubisoft'a özeniyor artık Apple, tek baktığı şey satış sayısı.

Neden ki? Apple ekonomik olarak gayet iyi iş çıkarıyor. Şirket dünyanın en değerli şirketi konumunda. Teknolojik atılımları da gayet yerinde. İşlemciler, yapay zeka çalışmaları ve bu alanda yaptıkları yatırımlar, sektörün ihtiyacını karşılayan bilgisayar ve tabletler, cihaz kaliteleri ve uzun ömürlülük açısından gayet iyi. iPhone biraz lüks tüketim malzemesi oldu sadece, iPhone tavsiye ederken defalarca düşünürüm birine Türkiye şartlarında bir fanboy olmama rağmen ama diğer tüm ürünleri kalite abidesi.

Olay sadece tasarımsal değişiklik yapmak değil yani. Telefonların görünüşleri gayet iyi durumda zaten. Tasarımsal anlamda bir değişikliğe gerek yok.

Neden ki? Apple ekonomik olarak gayet iyi iş çıkarıyor. Şirket dünyanın en değerli şirketi konumunda.

Buna kalırsan PES serisi de mükemmel gelişiyor, FIFA da, Assassin's Creed de, NVIDIA ekran kartları da hatta Türkiye vergi sistemi de... Sırf satılıyor diye başarılı sayılmaz, eğer eski günlerdeki o gerçekten yenilik getiren ürünler olmasaydı Apple'ın herhangi bir şirketten gram farkı olmazdı. Şimdilerde de zaten nasıl firmanın değerini düşürürüz diye çabalıyor resmen yöneticileri. iPad M4 modelleri artık laptopu aratmıyor bilgisayar oyunu bile oynatıyor ama iPhone'larda utanmasalar şarj soketini iptal edip kablosuz takın daha iyi "işte iCharge" diye salacaklar.