iPhone'larda utanmasalar şarj soketini iptal edip kablosuz takın daha iyi "işte iCharge" diye salacaklar.
Mantıklı bu arada. Böylece telefonlar daha fazla incelebilir. Kulaklık girişini telefonlardan çıkartmak büyük bir etki sağlamıştı. İlerde kablolu şarj da azalarak bitecek.

Neden ki? Apple ekonomik olarak gayet iyi iş çıkarıyor.

Keriz silkeleyip milyonlar satması mı başarılı yapıyor Apple'ı? Eğri oturup doğru konuşalım, bu adamlar senelerdir bir halt yemiyor ama ona rağmen her yeni çıkan ürününü alan bir kesim var. Hatta bana sorarsan o kesim, Apple kullanıcılarının %90'ını oluşturuyor. FIFA kitlesinden hallice. Nasıl yeni çıkan bir FIFA oyunu, öncekine nazaran kendine adamakıllı bir inovasyon katmıyorsa Apple da aynı. "Bir iki yenilik yapalım, sonra da millete 65.000, 80.000 TL'den yutturalım" diyorlar. Bu nasıl iş lan? Diğer markalar bile bir sonraki modelleri için inovasyon kovalama peşindeyken Apple'ın yaptığı şey artık keriz silkelemeye döndü. "adamakıllı inovasyon getirin şu telefonlara" deyip tabir-i caizse Apple'ı boykot edenlerin sayısı bir elin parmağını geçmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı bu arada. Böylece telefonlar daha fazla incelebilir. Kulaklık girişini telefonlardan çıkartmak büyük bir etki sağlamıştı. İleride kablolu şarj da azalarak bitecek.

Bitecek demek için henüz çok erken, en hızlı dolum yöntemi hala kablolu ve uzun bir süre boyunca böyle devam edeceği kesin.

Bitecek demek için henüz çok erken, en hızlı dolum yöntemi hala kablolu ve uzun bir süre boyunca böyle devam edeceği kesin.

Zaten kablosuz şarj da kablolu şarj, havadan dolmuyor temaslı bir plaka ile telefonun iç hattından bataryaya elektrik iletiyor. İncelik de sağlamayabilir bu içerideki iletim sistemi yüzünden. Bunun da dışında eğer bu tip şeyler yapacaksan ekle kutuya gerekli aleti ya da iPhone alana yanında bedava ver. Eskiden oyunlara DLC çıkınca yeni minik bir oyun kadar bol içerik olurdu da şimdi DLC'ler oyunun bölümlerini söküp ayrı satmaya döndü ve bazılarında deluxe edition almazsan oyunu yarım oynaman gerekiyor ya olay ona döndü. Şarj aleti ayrı satılıyor kulaklık ayrı satılıyor kılıf ayrı satılıyor, kablosuza geçilirse kablo da ayrı satılmaya başlar hatta yakında katlanır telefon yapıp kalan yarısı ayrı sayılır diyecekler.

Diğer markalar bile bir sonraki modelleri için inovasyon kovalama peşindeyken Apple'ın yaptığı şey artık keriz silkelemeye döndü. "Adam akıllı inovasyon getirin şu telefonlara" deyip tabir-i caizse Apple'ı boykot edenlerin sayısı bir elin parmağını geçmez.
İnovasyon anlayışınız sadece tasarım değişikliğinden ibaret sizin. Son birkaç nesildir iPhone’lar çağ açıp çağ kapatıyor ama hiç görmüyorsunuz. Çünkü tek beklentiniz telefonların şekli değişsin, bir öncekine şekil olarak benzemesin vs. Ne anlatayım ki ben sana şimdi?

Her Apple lansmanı sonrası aynı histerik krizlere giriyorsunuz burada ama her senenin sonunda tüm istatistikler ve ekonomik veriler Apple’ı haklı çıkarıyor.

Şahsen almam. 11’den sonraki cihazlarda hiçbir değişiklik yapılmadı. 12-13-14 zaten neredeyse birebir aynı, 15’te dinamik ada getirdiler ama aham şaham bir yenilik değildi. 13 kullanıcısı olarak 3-4 sene daha kendisiyle beraber olacağımı düşünüyorum, majör bir değişiklik yapılmadığı sürece bu fiyatları vermeye değecek bir yenilik sunmuyorlar.
Ne bekliyorsun hocam mesela onu merak ettim.

İnovasyon anlayışınız sadece tasarım değişikliğinden ibaret sizin.
Ben işin tasarımına bakmıyorum ki. Daha iPhone 16'ya 120 Hz ekran koymayan bir firmadan bahsediyoruz.
Son birkaç nesildir iPhone’lar çağ açıp çağ kapatıyor ama hiç görmüyorsunuz.
Ben yeni bir çağ falan görmüyorum ortada. Apple, bir çağda takılıp kalmış bir marka.
istatistikler ve ekonomik veriler Apple’ı haklı çıkarıyor.
Ekonomiden bile anlamadığınızdan şüpheliyim. Ben "keriz silkeleme" diyorum, siz hala "istatistik" diyorsunuz. Anlaşıldı. Belli ki sizinle tartışmamam gerek. Çünkü tartışalacak bir kafaya sahip değilsiniz benim gözümde. İyi sosyaller.

@Emile A239, öyle demeyin yav. :D Instagram sayfasındaki bir abi, Apple'ın cihazlarına koyduğu 60 Hz yenileme hızıyla ortalama Android cihazdaki 120 Hz yenileme hızının bir olmadığını söylemişti. Koca bir yalan mıydı yoksa? 😭😭
O kadar da değil ama iOS animasyon akıcılığı bunun hissedilmemesini sağlıyor. Telefonda 60 Hz yeterli olduğunu düşünüyorum hala bu arada.