Yonga seti ve bellek kısmında ilk majör değişikliği iPhone 16 ile yaptılar uzun bir zaman sonra. Apple ıntelligence piyasaya sürülmeseydi muhtemelen onu da yapmazlardı. A14 ve beraberindeki tüm yonga setleri hep yüzde 10-20 farklarla sunuldu kullanıcılara ve bu farkları telefonun işlemcisini ciddi anlamda kullanan kişiler görebiliyordu. Standart bir kullanıcı benchmark puanları dışında aradaki farkı anlayamıyordu. iPhone 14'te bir önceki nesilin işlemcisi kullanıldı, RAM'i 6 GB yapmayı bir lütuf gibi sundular ve iki cihazın arasında 8.000 lira fiyat farkı var. Apple iPhone 12 ile beraber baz modellerde durakladı. Benim şahsi görüşüm, telefona deklanşör ekleyip kamerayı yatay yapmak majör ve kayda değer yenilikler değil. Bunu kendim iPhone 13 - iPad 9 - MacBook Air M1 kullanıcısı olarak söylüyorum, uzun zamandır Apple ürünleri kullanıyorum ve kullanmaya da devam edeceğim. Ancak bu fiyat politikasına karşı az yenilik sunulduğunu düşünüyorum. Apple Pro - Pro Max'te sunuyor sadece inovasyonları, baz modeller yerinde sayıyor. Adamlar 5 senedir rakiplerinin sunduğu 120 Hz ekranı baz modellere eklemedi.
Güzel çağ kapatıyorlar, sen de haklısın. Baz modellerde bir önceki nesilin işlemcisini kullanarak ve 60 Hz ekran kullanarak devrimsel inovasyonlar yapıyorlar.