6 GB RAM farkı göze çarpıyor sadece, kamera kısmında kimileri 13’ün daha iyi olduğunu söylüyor bu kısım değişken. Her sene baz modeller ufak tefek cilalar ile yeni model olarak geçiyor. Standart kullanıcı 12 ile 14 arasında fark bulamaz. 11 ile 12 arasında bir sürü majör değişiklik yapıldı (Ekran, çerçeve boyutları, Neural engine yükseltmesi, yeni tasarım, yeni işlemci mimarisi) ama 12’den sonra Apple baz modellerde durakladı.Bütçe varsa alınır.
Değişiklik yok diyenleri anlamıyorum her sene tasarımda vs devrimsel yenilik mi yapmaları gerekiyor dönemin şartlarına göre güncelleyip sunuyorlar telefonları zaten bu telefonlar her sene değiştirilecek telefonlar değil.
iPhone 13 ile 14 arasında kamera olarak vs fark da var eskiden aralarındaki fark 3,4 k civarında falandı gayet değen bir farktı.
Detaylar
Kim cevapladı?denizius
Uzman
@denizius, bir şey diyen yok. Memnunsa kullanmaya devam etsin diyorum ama alternatifi çok iyi işler yapıyorken sırf elma logosu var diye binlerce lira para verecekse de kendi sorunu, beni ilgilendiren durum yok ortada.
Sadece Hz konusundan diğer telefonları yüceltmeyi anlamıyorum. Apple kesinlikle F/P değil F/P konusunda rezalet fakat fiyat performans dahil olmayınca kötü leş telefon denilemez paranız varsa ekosisteminiz vs varsa ekosisteme bile gerek yok bir kişinin verecek parası varsa o leş bu çok çok çok daha iyi denecek bir durum yok ortada.
6 GB RAM farkı göze çarpıyor sadece, kamera kısmında kimileri 13'ün daha iyi olduğunu söylüyor bu kısım değişken. Her sene baz modeller ufak tefek cilalar ile yeni model olarak geçiyor. Standart kullanıcı 12 ile 14 arasında fark bulamaz. 11 ile 12 arasında bir sürü majör değişiklik yapıldı (ekran, çerçeve boyutları, neural Engine yükseltmesi, yeni tasarım, yeni işlemci mimarisi) ama 12'den sonra Apple baz modellerde durakladı.
Kameradaki stabilizasyon kameradaki netlik bariz göze çarpıyor.
Son düzenleme:
denizius
Uzman
@denizius, leşe leş denir. Ne denmesini bekliyorsunuz? Samsung s serisi çok iyi iş yapıyor ve iPhone'a göre daha ucuz.
Hala ucuzluktan bahsediyorsunuz F/P konusunda zaten Apple'ı öven yok fiyat konusunu zaten açıklamışım. F/P olarak Samsung Huawei gibi markalar çok üstünde Apple'ın fakat para varsa kişinin bütçesi yüksekse 16 yerine S24, çıkacak olan S25 baz modelleri al çok çok fark var arada uçurum var denebilecek bir fark yok diyorum hala gelip F/P'den bahsediyorsunuz bana, zaten o konuyu herkes kabul ediyor.
mr.esat
Üstün
Animasyon akıcılığı ne ya?O kadar da değil ama iOS animasyon akıcılığı bunun hissedilmemesini sağlıyor. Telefonda 60 Hz yeterli olduğunu düşünüyorum hala bu arada.
Parazit olmamasından mı bahsediyorsun, 60K para verdiğin cihazla Instagram'da kaydırırken bir zahmet parazit yaşama. S10'u alsan bugün dediğinle aynı akıcılığı sağlayacak.
Benim 90 HZ giriş seviyesi M14 ile 15 Plus'u yan yana koy. Webde aşağı gezdir, 90HZ farkını rahat rahat koyar.
Aynen abi. Benim 120Hz telefonum var o çok güzel oluyor. Ama çok pil yiyor diye 60Hz yaptım.Animasyon akıcılığı ne ya?
Parazit olmamasından mı bahsediyorsun, 60K para verdiğin cihazla Instagram'da kaydırırken bir zahmet parazit yaşama. S10'u alsan bugün dediğinle aynı akıcılığı sağlayacak.
Benim 90 HZ giriş seviyesi M14 ile 15 Plus'u yan yana koy. Webde aşağı gezdir, 90HZ farkını rahat rahat koyar.
mr.esat
Üstün
Fakir edebiyatına gerek yok, 16'dansa 14 Pro'yu tercih ederim. 16, 15, 14; rezil rüzva cihazlar.Sadece Hz konusundan diğer telefonları yüceltmeyi anlamıyorum. Apple kesinlikle F/P değil F/P konusunda rezalet fakat fiyat performans dahil olmayınca kötü leş telefon denilemez paranız varsa ekosisteminiz vs varsa ekosisteme bile gerek yok bir kişinin verecek parası varsa o leş bu çok çok çok daha iyi denecek bir durum yok ortada.
denizius
Uzman
Fakir edebiyatına gerek yok, 16'dansa 14 Pro'yu tercih ederim. 16, 15, 14; rezil rüzva cihazlar.
Fakir edebiyatı
mr.esat
Üstün
Fakir edebiyatı evet, telefona 60K para verebilir isterse bu o telefonu leş yapmaz diyorsun.Fakir edebiyatısiz tercih edebilirsiniz tabii zengin bey.
Sanki birisi kırılacakmış gibi, ya da sende dandik base iPhone var ki savunuyorsun. Leş telefon, leştir. Bu kadar basit. Fiyatına oranla kötüyse leştir.
denizius
Uzman
Fakir edebiyatı evet, telefona 60k para verebilir isterse bu o telefonu leş yapmaz diyorsun.
Sanki birisi kırılacakmış gibi, ya da sen de dandik base iPhone var ki savunuyorsun. Leş telefon, leştir. Bu kadar basit. Fiyatına oranla kötüyse leştir.
Okuduğunu anlamadan yorum yapmak ne hoş gelir insana.