Açıkçası yukarıda S22 ile 6 saat civarında ekran süresi alındığı yazmış. Snapdragon 8 gen 1 bildiğiniz gibi ısınma sorunları olan verimsiz bir işlemci. Buna rağmen 6 saat civarında ekran süresi verebiliyorsa "cozurt"lamış olmuyor.
6 saat ekran süresini de böyle Wi-Fi'da bir de tek seferde telefonu hiç kapatmadan kullanırsan alabilirsin. Günlük hayat koşullarında özellikle bekleme(Samsung'un çok kötü olduğu bir konu durduğu yerde çok şarj yemesi) içerisine aldığımızda 3-4 saat seviyelerine düşüyor.

6 saat pil ömrüne biz güleriz Apple'da. Piyasada adı geçen bir Samsung var. Asıl bu telefonları kullananlar karşımıza geçsin de alaşağı edelim, var mı aranızda bu telefonları kullanan? Samsung harici üst seviye Android. Sizin indirimde bile yüzüne bakmadığınız telefonları biz niye kıyas diye kabul edelim?

Verimsiz işlemci ile 6 saat alıyorum dostum. Hani verimsiz ya. Bir de işletim sisteminden optimize değil diyelim, IPhone'lar asla dayanamaz.
Honor magic 7 Pro olabilir. Xiaomi'nin mi serisi genel olarak çok iyidir. Daha var ama saymakla uğraşamam. Samsung'da S24 serisi S25 serisi örnek verilebilinir. Vivo Oppo Huawei'nin amiral gemilerinin yüzüne niye bakmayayım? Giriş segment telefonların kimse yüzüne bakmaz.

15 Pro'nun nasıl cozurttugunu gormedin sanirim. Bayagi alasagi edersiniz Tim Cook'la beraber hatta. :geek:Ayrica S22, Samsung'un en kotu telefonu. Samsung'un olusu bile 6 saat. Sen dusun gerisini.

A17 Pro'nun ısınma sorunları da tıpkı S22'de olduğu gibi yazılım ile çözüldü zaten, gerçi S22'de gördüğüm kadarıyla hala tam olarak çözülebilmiş değil ama neyse. "Samsung'un olusu bile 6 saat." argümanını sunuyorsunuz ancak, Apple'ın 2019'da çıkarttığı iPhone 11 bile tam pil performansında 6 saatten fazla ekran süresi sunuyor. Kısacası "Samsung'un olusu bile 6 saat." diyorsunuz ancak Apple'ın ölüsünün 6 saatten fazla olduğunu atlıyorsunuz. Şu an bayağı gereksiz bir tartışma dönüyor burada.

Dediğiniz doğru, yeni nesil cihazlar zaten halihazırda inceliyor ancak artık insanlar birbirlerine benzeyen tasarımlara sahip telefonlardan sıkıldı. Şirketler farklı tasarım dillerinde yeni cihazlar yapma gayretinde. Bu "Air" veya "Edge" mevzusu tıpkı katlanır telefonlar gibi yeni bir rekabet unsuru aslında. iPhone 17 Air, Apple'ın Samsung'un S25 Edge'i gibi ilk ince telefon denemesi olacak. Her şeyin bir anda olmasını beklememek lazım. Bırakın şirketler rekabet etsin, teknolojilerini geliştirsinler. Zamanla bu sorunlar çözülür zaten. Bu durumda daha çıkmamış bir telefon yüzünden tartışmak pek doğru değil.

Tasarımlar sıkıcı ama imza tasarımla devam edilmeli. Yapacak bir şey yok ama IP17 serisinin tasarımı çok kötü mesela. Bu sorunlar çözülürse ince telefon çağı başlar zaten.

Verimsiz işlemci ile 6 saat alıyorum dostum. Hani verimsiz ya. Bir de işletim sisteminden optimize değil diyelim, IPhone'lar asla dayanamaz.
Honor Magic 7 Pro olabilir. Xiaomi'nin mi serisi genel olarak çok iyidir. Daha var ama saymakla uğraşamam. Samsung'da S24 serisi S25 serisi örnek verilebilir. Vivo Oppo Huawei'nin amiral gemilerinin yüzüne niye bakmayayım? Giriş segment telefonların kimse yüzüne bakmaz.
6 saati nasıl aldığını anlattım. Kendim de Samsung kullandım çok iyi biliyorum Samsung'un ne olduğunu:
6 saat ekran süresini de böyle Wi-Fi'da bir de tek seferde telefonu hiç kapatmadan kullanırsan alabilirsin. Günlük hayat koşullarında özellikle bekleme(Samsung'un çok kötü olduğu bir konu durduğu yerde çok şarj yemesi) içerisine aldığımızda 3-4 saat seviyelerine düşüyor.
Saymakla uğraşamam değil, sayamazsın direkt. Örnek verdiği telefonlar ya orta seviye ya da belirsiz. Pil ömürleri de zaten belirgin, telefonu açıyorsun arayüzde reklam açılıyor. :D

A17 Pro'nun ısınma sorunları da tıpkı S22'de olduğu gibi yazılım ile çözüldü zaten, gerçi S22'de gördüğüm kadarıyla hala tam olarak çözülebilmiş değil ama neyse. "Samsung'un olusu bile 6 saat." argümanını sunuyorsunuz ancak, Apple'ın 2019'da çıkarttığı iPhone 11 bile tam pil performansında 6 saatten fazla ekran süresi sunuyor. Kısacası "Samsung'un olusu bile 6 saat." diyorsunuz ancak Apple'ın ölüsünün 6 saatten fazla olduğunu atlıyorsunuz. Şu an bayağı gereksiz bir tartışma dönüyor burada.

S22 de ısınma sorunu yok. Oyunlarda elbette ısınma oluyor o da boyutundan dolayı. Eminim ki iphonelarda optimize olmasaydı, bu kadar bataryaları övülmezdi. Ayrıca IP11'in 6 saatti nasıl çıkarıyor? Pil sağlığı iyi değilse çok zor.

Tasarımlar sıkıcı ama imza tasarımla devam edilmeli.

Özellikle son 3-4 senedir Samsung tarafı Apple'ı, Apple tarafı da Samsung'u bu konu özelinde eleştirir iken bunun daha fazla devam etmesi zor hocam. Her iki tarafında köklü tasarım değişikliklerine gitmesi gerekiyor artık.

A17 Pro'nun ilk çıktığı zaman yazılımsal sorunlu olduğu için çözülebildi. Snapdragon 8 Gen 1, Samsung'un dandik düğümü ile üretildiği için donanımsal olarak kusurlu, TSMC'nin ürettiği SD 8 Gen 1 ile karşılaştırınca Samsung'un ne kadar kötü olduğu bir kez daha gözler önüne seriliyor. Qualcomm 8 Gen 1'den sonra zaten hiçbir işlemcisini Samsung'a ürettirmedi:
Ekran Görüntüsü_20250517_204615.webp

Samsung'un ürettiği model hem daha güçsüz hem de daha fazla güç tüketiyor, TSMC'nin ürettiği 8 Gen 1 ise Samsung'u uçuruyor.
Kaynak: SOCPK - Geekerwan'ın Karşılaştırma Sayfası

6 saati nasıl aldığını anlattım. Kendim de Samsung kullandım çok iyi biliyorum Samsung'un ne olduğunu:

Saymakla uğraşamam değil, sayamazsın direkt. Örnek verdiği telefonlar ya orta seviye ya da belirsiz. Pil ömürleri de zaten belirgin, telefonu açıyorsun arayüzde reklam açılıyor. :D

S3 mini kullanmıssın burada Android gömmeye çalışıyorsun. İstisnasız her konuda böylesin. Xiaomi Mi serisinde reklam yok? Redmi serisinde reklam var ama telefonu açtığın gibi reklam çıkmıyor. Telefonları nasıl kullanmadığın o kadar belli ki.
Neyse sen kendi halinde takıl. Seninle cidden konusmak sıkıcı. Fanboyluğunu devam ettir sen.

Hangi iPhone 11'mis o? Benim bir arkadasimda hem iPhone 11 hem de 13 var. Benim S23'un yanindan gecmiyor pil omru olarak. 11'in batarya omru 79. 13'un 86. Sirf bu yuzden cift telefon tasiyor.