Eğer ırkçılığa karşı bir tutum sergiliyorsanız içinizde bulunmaması gereken bir histir o zaman.
Benim tavrım desteklemek veya desteklememek değil. Sadece analitik bir gözle bakmak.

Afganistan paki hint kesimi gözümde alt ırk ve dünyadan silinse dünya daha temiz bir yer olabilir.
Yani konuyu daha objektif bir düzlemde tutmak istediğim için cevap vermeyeceğim gibi.

Benim tavrım desteklemek veya desteklememek değil. Sadece analitik bir gözle bakmak.

Yani konuyu daha objektif bir düzlemde tutmak istediğim için cevap vermeyeceğim gibi.

Irkçılık size göre bir hastalıksa eğer ve sanırım bu konuda "objektif" görünmek için cevap vermiyorsanız demek ki kendinizle çelişen bir hastasınız o zaman?

Alakası yok hocam bir Afgan bir paki şahısla sizce bir olabilir miyiz?

Bunun aynısını bir Avrupa'lı veya bir Amerikalı Türkler için dese? Mesela Avrupa'lı biri bir Türk şahışla bir olabilir miyim dese ne düşünürsün? Bu tek taraflı bakılmamalı. Sanki Avrupa da hiç mi Türk mülteci yok.

Her ne kadar bende mülteci sevmesem de.

sanırım bu konuda "objektif" görünmek için cevap vermiyorsanız demek ki kendinizle çelişen bir hastasınız o zaman?
Bunu ben ima bile etmedim. İlgili kelimeyi öbür kişiye kullandım. Size söylemedim bile. Ama siz bunları söylediniz. Zaten ikinci mesajınızda çelişki arayıp aramadığınızı söylediniz, bunu kabul ettiniz.
Yani burada önden bir kısmi kabul var sizin içinizde: "O çelişkili.". Önce bu yargıyı test etmeye çalıştınız. Baktınız ben pas vermiyorum. Yargınızı doğruya çıkaracak bir zorlantılı dil kullanımına geçtiniz. Sizin de tatmin kaynağınız bu olabilir mi?

Bunu ben ima bile etmedim. İlgili kelimeyi öbür kişiye kullandım. Size söylemedim bile. Ama siz bunları söylediniz. Zaten ikinci mesajınızda çelişki arayıp aramadığınızı söylediniz, bunu kabul ettiniz.
Yani burada önden bir kısmı kabul var sizin içinizde: "o çelişkili.". Önce bu yargıyı test etmeye çalıştınız. Baktınız ben pas vermiyorum. Yargınızı doğruya çıkaracak bir zorlantılı dil kullanımına geçtiniz. Sizin de tatmin kaynağınız bu olabilir mi?

Tatmin hissi ile ahlakalı değil. Muhtemelen 30 dk bu konuya bakmasam unutacağım zaten bu konuşmaları. Diğer arkadaşa objektif açıklamasını yaptığınızda sadece ona demekle kalmadınız. Bu konu hakkında olan genel tutumunuzu gösterdiniz. Pas vermemenizde bu yüzden. Çelişkiniz olabilr de olmayabilir de fakat bu kadar zorluyorsanız demek ki içinizde bir çelişki var. Bu doğal olarak bunu düşünmeme sebep oluyor.Direkt bu adam çelişkili diye kesin bir yargı ile de gelmedim zaten.

Diğer arkadaşa objektif açıklamasını yaptığınızda sadece ona demekle kalmadınız. Bu konu hakkında olan genel tutumunuzu gösterdiniz.
Bu sizin algınız.

Pas vermemenizde bu yüzden. Çelişkiniz olabilr de olmayabilir de fakat bu kadar zorluyorsanız demek ki içinizde bir çelişki var.
Bu "kesin" dil kullanımı da düşündürücü. İçsel bir yargıya sahip olduğunuzu gösteriyor olabilir. Biri objektif anlamda kesin olmayan (2+2=4 olmayan) bir şey için kesin dil kullanıyorsa bir o kadar da içsel belirsizlik yaşıyor olabilir. Böyle bir düşüncem de var.

Direkt bu adam çelişkili diye kesin bir yargı ile de gelmedim zaten.
İlk mesajınız buna yönelikti. Bu sizin çelişkiniz işte.

Bu sizin algınız.

Bu "kesin" dil kullanımı da düşündürücü. İçsel bir yargıya sahip olduğunuzu gösteriyor olabilir. Biri objektif anlamda kesin olmayan (2+2=4 olmayan) bir şey için kesin dil kullanıyorsa bir o kadar da içsel belirsizlik yaşıyor olabilir. Böyle bir düşüncem de var.

İlk mesajınız buna yönelikti. Bu sizin çelişkiniz işte.
İçimde bir sorunun oluşması ve bunu sormam size "Kesin yargı" diye bir anlam taşıyorsa bilemem artık.

Bu söyleminizden tutumunuzu belirliyor zaten bun konuya? Algı mı oluyor bu şimdi?

Bunun aynısını bir Avrupa'lı veya bir Amerikalı türkler için dese? Mesela Avrupa'lı biri bir Türk şahışla bir olabilir miyim dese ne düşünürsün? Bu tek taraflı bakılmamalı. Sanki Avrupa da hiç mi Türk mülteci yok.

Her ne kadar bende mülteci sevmesem de.

Daha iyi olmaya çalışırdım ki oyle olmaya çalışıyorum ama aynısını dediğim milletler pek umursamıyor.