Yıllardır bitmeyen savaşın 10 günde bitmesinden zaten belliydi. Amerika ve İsrail ortaklık yapıyor ve biz buna seyirci kalıyoruz (Belki de ortak oluyoruz.)
Müslümanlar çok mu iyi? Basit ve hatta korkakça açıklamalardan ibaret. "Neden öldürüyor?" veya "Neden korumuyor?" demek yerini kötüyü def etmek daha önemlidir.
Hâlâ İsrail'i seven ve destekleyen bir grup var bu ülkede, gerçekten inanılır gibi değil.
Bu arada bugün bir suriyeliye sordum, İsrail ne yapıyor diye. Orada görüştüklerine göre halka karışmadıklarını, bir sorun olmadığını falan söyledi. Ama ben yine de anlamadım, ne olup bitiyor tam olarak.
Yıllardır bitmeyen savaşın 10 günde bitmesinden zaten belliydi. Amerika ve İsrail ortaklık yapıyor ve biz buna seyirci kalıyoruz (Belki de ortak oluyoruz.)
İsrail yürüyen bir çocuk gibi hareket ediyor. Yıkılması pek uzun sürmez. Muhtemelen sonu Nasyonel Sosyalist Almanya'ya benzer olacak. Sonuçta adamlar Avrupalılarında çıkarlarına uygun hareket etmiyor. Sadece ABD için çalışması Avrupa, Arap, Türk, Rus ve Çin hükümetlerini sahaya çekiyor.
Hocam adamların elinde demir kubbe diye bir teknoloji var. İsrail yıkılmaz baksanıza kimse adamlara ne yaparlarsa yapsınlar ses çıkaramıyor. Biz de buna dahiliz seçim zamanı iç politika için netenyahuya sallıyor olabilir hükümet ama sonrasında ses kesiliyor. İsrail askeri ve teknolojik açıdan çok güçlü bir devlet kimsenin ses çıkaramamasının sebebi bu.